Şimdi Ara

Her şeyi öğrenme ihtiyacı hissediyorum ama hiçbir şey öğrenemiyorum (ciddi sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
7.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır yaşadığım ciddi bir sorun var artık birine anlatmam gerekiyor. Dersler olsun bilgisayar ve programlama olsun, kitaplar, filmler vs. birçok konuda her şeyi okuyup izleyip öğrenme ihtiyacı hissediyorum ama genelde hiçbir şey yapamıyorum bir türlü harekete geçemiyorum istek yok. zorla okumaya öğrenmeye çalışıyorum olmuyor. Mesela örnek vereyim elimde bir sürü roman var bilim adamlarının hayatlarıyla ilgili kitaplar, fantastik türünde romanlar, popüler kültür romanları hala da almaya devam ediyorum ama hiç okuyamıyorum 2-3 yıl önceden aldığım kitaplar duruyor öylece. Kitap alma isteği var ama aldıktan sonra okuma isteği gelmiyor nedense.
    Bir ara 5-6 tane dergiye aboneydim. Bilim ve Teknik Matematik Dünyası dahil diğer bilim dergileri ve 1 tane edebiyat dergisi. Hiçbirini okumuyorum alıyorum öylece duruyordu şu an hala 2 tanesini almaya devam ediyorum ama okuyamıyorum. Daha çok bilgisayar ve programlama, İngilizce ile ilgili elimde bir sürü eğitim seti var çoğusu da ücretli ben bir şekilde buldum ama hiçbirine bakamıyorum bazıları yıllardır duruyor. YGS/LYS'ye hazırlanırken de piyasadaki tüm eğitim setleri ve tüm kitaplar PDF şeklinde vardı ama hiç bakma isteği gelmiyordu.

Plan yapma, okunacak çalışılacak izlenecek şeyleri bulma konusunda benden iyisi yoktur ama bir türlü harekete geçemiyorum. Aldıktan sonra olay halledilmiş gibi geliyor okuma isteği gelmiyor hiç zorla okumaya izlemeye çalışsam canım sıkılıyor okuyamıyorum, kafam başka yerlere gidiyor kapatıyorum. Nasıl hallederim bu sorunu okuma öğrenme isteğinin gelmesini nasıl sağlarım?

• Bende öyleyim hocam bazen bir an heves geliyor,öyle öğreniyorum anca yoksa başımda biri olup zorlaması lazım herhangi bir şeye çalışmam için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitap

oku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatasaraylı1989 -- 12 Eylül 2015; 8:37:28 >
  • Bende de aynı sorun var.
  • Masturbasyonu birak duzelcek ne alaka deme sadece dene ve gor

• Tek cozum yolunu soyluyorum. Plan kurmayi birakip o ani yasamalisin. Elinde kaynak varken kaynak aramaman lazim. Eger ogrenmek istiyosan hemen o anda elindeki kaynagi acip calismaya baslamalisin. Kendine telkin et plan yapmakla bi b.k olmadigini hemen acip calisman gerektigini. Basarili insanlarin farki budur hayal ettiklerini yaparlar . Digerleri hayal etmeye devam eder.

• jbreathe kullanıcısına yanıt
    Plan yapma canin sıkıldığında al kitabı oku sen yapma isteği gelsin ozaman yapıcam kafasındasın sen birsey yapmadıkca istek gelmicek resim yapmayı cok seviyom ama ilham gelene kadar yapmıcam benziyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: megaorsan

Bende öyleyim hocam bazen bir an heves geliyor,öyle öğreniyorum anca yoksa başımda biri olup zorlaması lazım herhangi bir şeye çalışmam için.

Bendede aynisi var olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tembelsin, sorun bu.
    Ve açıkçası yüksek ihtimalle tembelliğin geçmeyecek.
    Çünkü insanların çoğusu gibi kolaycı birisin. Bilgisayarda vakit öldürmek kolaydır, kitap okumak zordur.
    Ömür boyu bilgisiz kalacaksın dostum, şimdiden alış bu duruma.
    Tembel

Tembelleri blokluyorum. Al sana blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1825AD4A -- 12 Eylül 2015; 11:08:24 >

• Bir hedefin veya amacın olmalı
    Beynine şunu yap diye emredersin ama gerekçesini de söylemelisin
    Misal
    Bir an Edison'un hayatını okuma isteği doğdu,
    Beynin sana "NEDEN?" diye soracaktır,sen de mantıklı bir hedef söylemelisin,
    LYS 'de Uzay Bilimleri Bölümünü bitirmem için... vs vs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .redmajor.

Plan yapma canin sıkıldığında al kitabı oku sen yapma isteği gelsin ozaman yapıcam kafasındasın sen birsey yapmadıkca istek gelmicek resim yapmayı cok seviyom ama ilham gelene kadar yapmıcam benziyo

hocam zorla yapılan işten hiçbir yol olmaz ben bunu öğrendim hayat boyunca. ders çalışma isteği olacak severek yapacaksın anı yaşayacaksın ama sorun şuki bende istek gelmiyor bende oyun oynama isteği var mesela severek oyun oynarım, severek internette sosyal medyada falan takılırım ama kitap okumayı severek yapamıyorum. kitap okuma isteği gelmesi lazım bir şekilde severek yapmam lazım yani ancak o şekilde öğrenebilirsin.
  • jbreathe kullanıcısına yanıt
    Anlamiyosun biseyi bilmeden istek gelmez beklemekte sacmaliktir hayatinde et yememeis birisinin cani et cekmez ya sevdigin turu bilmiyosun yada 2 3 aayfa okuyup firlatiyosun kenera

• aynı ben.

bende bibanator'un deagle videosunu izleyip gaza geliyorum ama sonuç : 7 mermi ile 1 kişiye bile zarar verememek.
  • Hocam dikkat dağınıklığın var. Bol bol limon ye balık ye.
    Ben sınava hazırlanırken bol bol limon yemiştim, ayrıca penisinizin uç kısmını aralayıp limon sıkın. Bu sayede vücuttaki neron ve nirsel hücreler uyarılacaak ve dinçlik sağlanacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Awendel

Hocam dikkat dağınıklığın var. Bol bol limon ye balık ye.
    Ben sınava hazırlanırken bol bol limon yemiştim, ayrıca penisinizin uç kısmını aralayıp limon sıkın. Bu sayede vücuttaki neron ve nirsel hücreler uyarılacaak ve dinçlik sağlanacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: Awendel

Hocam dikkat dağınıklığın var. Bol bol limon ye balık ye.

• Atalet Hastalığı deniliyor hocam buna. Biraz araştır derim.Bende de var, gerçi çoğu insan da var.Güzel ve kendini harekete geçirecek hayaller kur, hayallerini düşündükçe belki harekete geçebilirsin.

Bu Atalet hastalığının çözümlerini araştırmadım ancak kurtulma yollar var.
  • Merhaba
    Elinizdeki bilim adamlarının hayatlarıyla ilgili kitapların adlarını söyler misiniz

Bunun adı atalet kitap önericektim ama zaten kitap okuyamıyormuşsunuz yine de yazıyım Kişisel Ataleti Yenmek diye bir kitap vardı o size yararlı olur napıp edip okuyun

• Merhabalar bu sayfaya probleminizi yazalı 9 yıl olmuş, belki yazdığınızı bile hatırlamıyorsunuz ama ben merak ettim hayatınızda bu probleminizle ilgili ne yaptınız acaba, yaptıysanız ne gibi etkisi oldu veya yapmadıysanız pişmanlığınız var mı nedir onlar ? Bunu sormamın sebebi sizin 2015 te yaşadınız sorunu ben de 2024 te yaşıyorum. Tecrübelerinizden ders çıkarmak veya feyz almak istiyorum. Lütfen cevap yazarsanız sevinirim. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.