Şimdi Ara

Neden hiçbir şey eskisi gibi değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
5
Favori
10.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen düşünüyorum arkadaşlar,neden hiçbir şey eskisi gibi değil?Bundan 10 yıl önceyi hatırlayın,sanki güneş farklı doğuyordu ya da ne bileyim kar farklı yağıyordu. İnsanın içini huzur ile dolduran hiçbir şey kalmadı,ne güneş eskisi gibi ne de yağan kar.

Sokaklarımızda çocuk yok,aklımızda sadece işe gitmek ve akşamında dinlenmek var ne bileyim bana çok garip geliyor.
    Eski bayramlar,eski reklamlar falan içimi ısıtırdı,her pazar sabahı içim huzurla dolardı pencereden vuran güneşin odamı ışıkla doldurduğu gibi.

Tamam zaman geçtikçe bazı şeyler değişir ama bu kadarı çok fazla gibi,yıllar geçtikçe içimdeki yaşama hevesim dahada azalıyor.Sanki seksen yaşımı bekliyorum ölmek için.

• Çünkü büyüdük.
    Artık o çukulata bizi mutlu etmiyor. Kağıt para tomarla bile olsa demir para kadar içimizi ısıtmıyor.
    Çünkü topumuzu kesmekle tehdit eden bir komşumuz hergün bizi bi yerlere oyun oynamaya çagıran duzenli olarak kavga etsekse surekli barıştığımı dostlarımız yok.
    Çünkü it gibi 3 kuruşa çalısıp mutlu olmaya çalışıyor işten arta kalan zamanlarda nefes almaya hayatın boğuculuğundan kaçmaya çalışıyoruz.
    Büyümüşsünüz çünkü. Eskiden derdin başkaydı şimdi başka. Kendimden örnek vereyim, ortaokulda tek derdim oyunlarda daha yüksek liglere çıkmaktı. Lisede tek derdim karı kızdı. Ünideyim şimdi ne boş dertlermiş o zaman hayatı ne güzel yaşamışım diyorum. 5 sene sonra da bu günleri özleyeceğim belki de
    Bayramlar çok özel günlerdi eskiden. Bayramlık alınırdı yatağımın yanına koyup uyurdum seyrederek uyurdum çünkü onlar bayramlıktı günlük aldığın kıyafetten hep farklı olurdu. Sabah heyecanla kalkıp camiye giderdik, eve gelir kahvaltı yapar başlardık en büyükten ziyarete.. ilk gün akrabalar bitirilir sonraki günler yakın çevre ziyaretleri olurdu. Tabi biz durur muyuz saçlar jöleli bayramlıkları çekmişiz kapı kapı bayram kutlar şeker toplardık.. bayramın gelmesini heyecanla beklerdik eskiden..

Şimdi bayram yaklaşınca otel rezervasyonu yapıyoruz.
  • Evet neden hocam ben de anlamıyorum
  • Ülkeyi batiranlar yüzünden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneşin balkondan koridora vurup yeri ısıttığını hatırlıyorum. Anımsamam bile huzurlandırdı çok garip ama güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyümüşsünüz çünkü. Eskiden derdin başkaydı şimdi başka. Kendimden örnek vereyim, ortaokulda tek derdim oyunlarda daha yüksek liglere çıkmaktı. Lisede tek derdim karı kızdı. Ünideyim şimdi ne boş dertlermiş o zaman hayatı ne güzel yaşamışım diyorum. 5 sene sonra da bu günleri özleyeceğim belki de

• eskiden çoğu şeyin farkında değildin.insanların menfaatçi birer pislik olduğunu sonradan öğrendin.para için yalan söyleyen, dolandıran,can yakan pisliklerle tanıştın.pislik rezillik fakirlik dolu kokuşmuş hayatlı insanların tehditleriyle maruz kaldın ve güvende olmadığını anladın. arkadaşlık dostlukların aslında menfaat odaklı olduğunu gördün ve düzene lanet ettin.5milyon kere verdin 1kere vermeyince kötü ilan edildin ve alayını yaş kuru demeden yaktın.sonuç bu

• 10 yıl nedir la daha dün,20 desen anlarımda,10 sene önce ile simdinin hiç farkı yok cocuklar yıllr önce sokakta oynamayı bıraktı kar uzun zamandır yağmıyor(en son 99 senesinde efsane kar yağmıştı),en fazla bu yutubır sacmallkları yoktu sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 5 Mart 2018; 0:45:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yok böyle birşey
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

eskiden çoğu şeyin farkında değildin.insanların menfaatçi birer pislik olduğunu sonradan öğrendin.para için yalan söyleyen, dolandıran,can yakan pisliklerle tanıştın.pislik rezillik fakirlik dolu kokuşmuş hayatlı insanların tehditleriyle maruz kaldın ve güvende olmadığını anladın. arkadaşlık dostlukların aslında menfaat odaklı olduğunu gördün ve düzene lanet ettin.5milyon kere verdin 1kere vermeyince kötü ilan edildin ve alayını yaş kuru demeden yaktın.sonuç bu

Bunlar nasıl cümleler üstat. Kitap önerisi yapabilir mısın?

• Çünkü daha az şey biliyoduk kafamiz daha az seyle meşkuldü cahilliğin verdiği huzuru bilgi verememiştir hiç bir zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simone Simons -- 5 Mart 2018; 0:31:14 >
  • Büyüdük arkadaşlar büyüdük ve maalesef büyüdükçe kız arkadaş edinme ihtimali azalanlar güruhundanız öyleyse dans <3 renk

• dunya hep aynı dunya aslında sadece gerçekten pislik bir dunyada olduğunu farketti insanlar
    masallar gerilerde kaldı
  • Bir 10 sene sonra da aynı şeyleri söyleyeceksin

• Büyümekle alakalı sanırım. Sen aynı sen değilsin.

• Lojik devreler 2. en son okuduğum kitap.istersen okuyabilirsin.başka aklıma gelmiyo. yazokulunda verdim bu dersi :) üni bitti kitap olayı bitti.hayatımda okuduğum roman sayısı 5i bulmaz.oyüzden tavsiyeyi ben vermesem iyi olur

• Inançlarım ve ahlaki değerlerim olmasaydı çoktan kendi azrailim olmuştum bile.Çok güzel günler gördüm, çocukluğum ve gençliğim müthiş tatlı geçti. Böylesi bir kademe aşağı düşmek gibi.Bu devire tahammül etmezdim ama inanç diye güzel bir duygu var benliğimde.

• Çocukluk anıları genelde öyle hatırlanır. Büyüyünce o günlere bir özlem hissediliyor.
  • Bilmiyorum, ben de bilmiyorum.
  • Çünkü büyüdük.
    Artık o çukulata bizi mutlu etmiyor. Kağıt para tomarla bile olsa demir para kadar içimizi ısıtmıyor.
    Çünkü topumuzu kesmekle tehdit eden bir komşumuz hergün bizi bi yerlere oyun oynamaya çagıran duzenli olarak kavga etsekse surekli barıştığımı dostlarımız yok.
    Çünkü it gibi 3 kuruşa çalısıp mutlu olmaya çalışıyor işten arta kalan zamanlarda nefes almaya hayatın boğuculuğundan kaçmaya çalışıyoruz.
  • 10 yıl önce hayatım b.. gibi derdim şimdi 10 yıl önceyi özlüyorum.nedense sürekli geçmişe dönük yaşıyoruz.anın tadını çıkarmak lazım, geçmişi boşvereceksin yoksa mutsuzluk kaçınılmaz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.