Şimdi Ara

Neden hiçbir şey eskisi gibi değil? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
10.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocukluğunuzdan uzaklaştıkça herşey kötüleşir.

Çocukluk kutsaldır. Herkes küçüklüğündeki saflığı, mutluluğu, içindeki gizem dolu, unutulmuş sevinçleri özler.

Keşke sonsuza kadar hep çocuk kalsaydım. Parktaki kumlara yatıp, gökyüzündeki bulutlarda acaba uzaylı var mı diye merak etseydim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü mutlu değilsin, evet cevap bu kadar basit. Ne zaman mutsuz olsam geçmişi özlerim, o günlere tekrar dönmeyeceğimi bilmek gerçekten baya üzüyor.

• Eskiler eskiden güzeldi babiş.

• Bayramlar çok özel günlerdi eskiden. Bayramlık alınırdı yatağımın yanına koyup uyurdum seyrederek uyurdum çünkü onlar bayramlıktı günlük aldığın kıyafetten hep farklı olurdu. Sabah heyecanla kalkıp camiye giderdik, eve gelir kahvaltı yapar başlardık en büyükten ziyarete.. ilk gün akrabalar bitirilir sonraki günler yakın çevre ziyaretleri olurdu. Tabi biz durur muyuz saçlar jöleli bayramlıkları çekmişiz kapı kapı bayram kutlar şeker toplardık.. bayramın gelmesini heyecanla beklerdik eskiden..

Şimdi bayram yaklaşınca otel rezervasyonu yapıyoruz.

• Büyüyorsun istemeden:) amatör lig den olmadığın belli, şampiyonlarlar liginden selamlar
  • Seviyorum lan bu forumdaki insanları :)

Ne kadar samimi ve ponçik yorumlar. :)))

• em2018 E kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetlemişsiniz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Büyümüşsünüz çünkü. Eskiden derdin başkaydı şimdi başka. Kendimden örnek vereyim, ortaokulda tek derdim oyunlarda daha yüksek liglere çıkmaktı. Lisede tek derdim karı kızdı. Ünideyim şimdi ne boş dertlermiş o zaman hayatı ne güzel yaşamışım diyorum. 5 sene sonra da bu günleri özleyeceğim belki de

en çok üni dönemini özleyeceksin kardeş esas memleket derdi mezun olunca karşına dikiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

eskiden çoğu şeyin farkında değildin.insanların menfaatçi birer pislik olduğunu sonradan öğrendin.para için yalan söyleyen, dolandıran,can yakan pisliklerle tanıştın.pislik rezillik fakirlik dolu kokuşmuş hayatlı insanların tehditleriyle maruz kaldın ve güvende olmadığını anladın. arkadaşlık dostlukların aslında menfaat odaklı olduğunu gördün ve düzene lanet ettin.5milyon kere verdin 1kere vermeyince kötü ilan edildin ve alayını yaş kuru demeden yaktın.sonuç bu

alakasi yok ulkede eskisi gibi kar yagmiyor, memleketin bereketi kacmis
  • Eskiden oyun oynadığımız parkta oturuyorun ara sıra.Ses yok.İnsan yok.Hayvan bile yok.15 yıl önce bizim sesimizden komsular rahatsız olup sopayla kovalarlardı.Şimdi o komşulara soruyorum şimdi sessiz ortalık rahat mısınız diye.
    Keşke çocuklar olsa da eğlensek diyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine depresif bir hale büründüm. Tam olarak bende aynı psikolojideyim. Eskiden hayatın bir keyifi vardı şimdi hayatın en dibinde bir boşluktayım sanki..

• Büyüdün diyenler olmuş.
    Büyümekle falan alakası yok. Ben 20 yıl önce de yetişkindim.
    Hadi beni de boşver, 60 yaşında kişilere de sorsan aynı şeyi söylerler.
    Eskiden huzur vardı. Geleceğe umutla bakardık. ŞİMDİ HUZUR YOK HUZUR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Konuya yorum atacaktım gerek kalmadı. Arkadaş çok güzel özetlemiş konuyu.
    SS aldım hocam

• Geçmişe hep özlemle bakacağız.. İnsanlar, siyaset, yaşam tarzları hep daha güzeldi..

• eskilere dönüp o anları 3. kişi olarak tekrardan izleyebilsek ne güzel olurdu.2003-2004-2005 yılları garip bir duygu,biraz burukluk bolca özlem sadece bu başka bir şey değil.

• Bütün mesajları tek tek okudum bende bir şeyler eklemek istedim. Zamane insanları tüketme odaklı, her şeyi, her ürünü nasıl tüketip hemen yenisini istiyorsak; zamanı da aynı şekilde tüketiyoruz. Bu hafta beğendiğimiz bir şey yenisinin çıkmasıyla birlikte eskiyor ve değerini kaybediyor. Hiçbir şey ile duygusal bağlar kurmuyoruz. Resmen hepimiz madde odaklıyız.

Şimdiki zaman da maalesef ki günü kurtarma zamanı, planlarımızı günlük yapıyor, hayatımıza giren şeyleri hemen kullanıp bir kenara fırlatıyoruz. Çevremden de görüyorum insanlarda yaşama hevesi yok, geleceğe güvenle bakamıyor, herkes mutsuz ve korkuyor.Her gün o günü kurtarmak için yaşıyoruz. Ve ne yazık ki ülke bazında değil dünya bazında savaşlar yaklaşıyor ve dahada b*ktan bir hayata adım adım ilerliyoruz ne yazık ki...

Daha güzel günlerde görüşmek dileğiyle

• bu başlık 10 yıl önce de açılsa herkes şikayetçi olurdu çünkü geçmiş her zaman özlenir şimdiden her zaman şikayet edilir

• Siyasetçiler gelir açıklama yaparlar sana konuyu görsünler bekle

• Hamdi bey siz misiniz acaba ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.