Şimdi Ara

Neden hiçbir şey eskisi gibi değil? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
5
Favori
10.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden Türkiye Akdeniz ülkesiydi. Neşeli insanlar vardı çevremizde. Fakiri de zengini de herkes gülüyordu. Fakir ile zengin arasında farkta zaten bu kadar fazla değildi. Son 15 yılda mevcut ideoloji ülkeyi Ortadoğu seviyesine getirdi. Kimse mucize beklemesin bu başımızdakiler gitmedikçe böyle olmaya devam edecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En azından elimize telefon verememişlerdi. Şimdi ki nesil ona çarpacak arabayı bile göremiyor. Karı mı görecek? Yaşam maddiyat üzerine. Size sürekli medyadan alacaklarınız belirleniyor. Manevi duygular zayıflıyor. Hayat çok hızlı akıyor. İletişim devrinde aslında iletişemiyor birbiriyle. Sadece sahte bağlantılar mevcut. Herkesin ego tavan. Allah korkusu yok insanlarda. Yapacağı bir işte insan önce Allahtan korkarsa doğruyu yapar. Daha yazsam uzar gider. Herşey anlamını yitiriyor tabiki... Değersizlik her yerde... Hayat çok hızlı boş tüketiliyor. İnsan manevi ve maddi ihtiyaçlara sahiptir. Manevi kısmını doldurmazsan olacağı budur. O boşluğu da maddiyat kaplar.
    Not. Bunu da partilere bağlayanlara artık yuh diyorum. Hangi konu açılsa kopyala yapıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 6 Mart 2018; 22:0:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5 kişi toplanıp para katıp plastik top almak dünyanın en mutlu eden şeyi oluyordu. 10 yaşlarımda falan gece 12-1 lere kadar mahalledr oynama şansımız vardı yazın. Artık mahalle kültürü ne kadar kaldı buna sahip kaç çocuk var bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seanparker -- 6 Mart 2018; 22:2:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

eskiden çoğu şeyin farkında değildin.insanların menfaatçi birer pislik olduğunu sonradan öğrendin.para için yalan söyleyen, dolandıran,can yakan pisliklerle tanıştın.pislik rezillik fakirlik dolu kokuşmuş hayatlı insanların tehditleriyle maruz kaldın ve güvende olmadığını anladın. arkadaşlık dostlukların aslında menfaat odaklı olduğunu gördün ve düzene lanet ettin.5milyon kere verdin 1kere vermeyince kötü ilan edildin ve alayını yaş kuru demeden yaktın.sonuç bu

Katılmıyorum. Eskiden insanlar birbirlerine güvenirdi hatta çek senet olayı bile azdı. Rahmetli babamın dükkanın da sadece söz ile çok borç alıp borç verdiğine şahit olmuşumdur.şimdi kim kime verir. Eskiden sokaklarda güvenliydi sabahtan aksama kadar çocuk halimizle Erenköyde dolaşnadıgımız yer kalmazdı. (şimdi bunu yapmak Sıkar ya tecavüze ugrar ya organ mafyası ya deaş ya pkk birileri çocugu alır gider) eskiden okullardaki öğretmenlerde idealistti . Eğitim daha güzel disiplinliydi. Komşularımuz vardı. Veresiye aldıgımız bakkal vardı. Sütcümüz vardı. ülkenin bile parası daha değerliydi. Saymakla bitmez. 80 lerde ortaokul öğrencisiydim. Ekranlarda seyrettiğimiz 80 lerden bile daha güzeldi o yıllar.

• Eski günler güzeldi dememizin sebebi büyümüş olmamızdır.
    Ben 92 doğumluyum 2010 yılına kadar hayatım güle oynaya geçti özellikle 2003-2005 yılı arası çok güzeldi benim için.
    Ne zaman ki büyüdük,sorumluluk aldık,çalışmaya başladık hayat basitleşmeye başladı.
    Şimdi yat kalk işe git eve gel tekrar işe git sanki hayatımın %90'ı işte geçiyor gibi.
    İş yerindeki sinir,stres,gergin ortamda cabası.

Ama şimdiki nesil gerçekten sıkıntılı.
    2 yaşındaki çocukların elinde tablet,telefon var.
    Eskiden okuldan gelip mahallede türlü türlü oyunlar oynardık şimdi sokaklarda çocuk yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 6 Mart 2018; 22:5:38 >
  • Çünkü eskiden metin 2 vardı. Hala var ama o dönem inanılmaz zevkliydi. O zamanlar ne keyif alırdım. Şimdi leş oldu oyun

• Amaaan adam bundan bahsetmemiş ki hacıt tamam ülke bok gibi durumda baştakiler kötü falan ama adam içini dökmüş hemen siyasete bağlamasanız keşke

• küçükken cahildik kafa boştu huzurluyduk o yüzden

• Son yıllarda dünya adını koyamadığım bir şekilde sıkıcı,boğucu bir yer oldu.
    Sanki ozon tabakası delinince yaşam enerjisi uzaya akmış gibi geliyor bana.
    Sanırım kıyamet yaklaştı.

• Cevap entropi.

• Cocuktuk cunku. Simdiki cocuklar da 10 yil sonra ayni konulari acacaklar.

• Birincisi politikaya fazla takılmayın. Siz tartışsanız da aynı tartışmasanızda. İkincisi haber izlememeye çalışın ve en önemlisi psikiyatr desteği almaya çalışın. Depresif bakış açıları bunlar.

• Marjinal fayda. Elmadan aldığın ilk ısırık her zaman en zevklisidir.

1 gün 18 yaşındaki biri için ömrünün daha büyük bir dilimidir. Yaş büyüdükçe günler bu yüzden monotonlaşır. Günler daha çabuk geçmeye başlar.

Bu yüzden insan ömrünün en kıymetli en önemli zamanları çocukluk>ergenlik>gençlik’tir.

Çocukken bir ayakkabı için yaşadığım mutluluğu şimdi araba alınca bile yaşayamadım. Çocukları mutlu etmek çok önemli bir şey. Bunun ayrımını gördüm.

• Seni tebrik ediyorum, 100lerce çöp konunun arasında gerçekten anlamlı bir konu paylaştın.

Cevabı çok basit:

Biz değiştik, dönüştük ve materyalist-pragmatist bir kafaya büründük. İslamcısından, kemalistine hatta komünistine kadar ciddi bir dönüşüm yaşadık. Hiçbir fikrin idealist bir temsilcisi neredeyse kalmadı. En önemli ortak noktamız ise aşırı mutsuz ve depresif bir hal içerisinde olmamız..

İslami kanattan olmamdan ötürü bizim cenahta sorun İslam'ın özünden uzaklaşıp dini sadece şeklen yaşamak. Dini bir hayat nizamı olarak değil de sadece ritüeller dizisi olarak algılamak..

• 10 yıl yaşlanmanın verdiği his bu.
    saydıklarınız 10 yıl önce de aynıydı hani bir 20-30 yıl olsa neyse.
    artık gençlikten orta yaşa mı geçtiniz ergenlikten gençliğe mi bilmiyorum ama
    malesef bu durum yaşlanma

• Çocukken hiç bir derdimiz yoktu. Büyüdükçe, sınav stresleri başladı. Daha sonraları iş bulma kaygısı, iş hayatındaki stres, geçim derdi.

Ayrıca Mesut ÇEVİK, bir videoda bahsetmişti; Geçmişe sisli baktığımızdan, kötü olayları bile iyi, güzel olarak hatırlıyoruz, demişti. Ben bununda etkisi olduğunu düşünüyorum.

• Onlar fragmanda kardeşim asıl film bu

• Kendi adıma konusayım bundan yirmi yıl önce,mahalleden apartmandan bir sürü arkadaşım vardı,yeşilin ağacın bol olduğu bir semtte çocuklugum gecti,sabahtan gece yarısılarına kadar sokakta bisiklete binerdik,top,saklambaç oynardık,maytap patlatırdık,baska apartmanların bahcesinden meyve calardık,sokaklar yazın cocuklarla dolu olurdu simdi aynı semtte bir tane cocuk bulamazsın,yani şimdiki nesil on yıl sonra bugünü arayacağını sanmıyorum cünkü değişen bir sey olmayacak.yine ellerinde tabletlerle evlerinde oturuyor olacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 7 Mart 2018; 0:49:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

bu başlık 10 yıl önce de açılsa herkes şikayetçi olurdu çünkü geçmiş her zaman özlenir şimdiden her zaman şikayet edilir

Hiç alakası yok. 2007'de de ben bu forumdaydım, 1997'de herşey ne güzeldi diye bir düşünce ne benim ne başkasının aklından geçmiodu. Sokaklarda cıvıl cıvıl insanlar vardı, sadece dolmuşlar dizeldi ki dumanı temizdi şimdi herkeste dizel SUV ve dumanı leş gibi, sokaklarda kara carşaflı kişiler insanın içi kararıo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımıza saçma sapan bir biçimde giren amerikan kültürü yüzünden

Yemeklerin tadı kalmadı

Sohpetlerin demi kalmadı

İyiliklerin hatrı kalmadı

Güneş vardı seyretmek için şimdi güneş var instragrama çekip “ GÜNAYDOÜJN” demek için

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.