Şimdi Ara

Neden hiçbir şey eskisi gibi değil? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
10.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar bilgiye artık çok daha kolay ulaşıyor oturduğu yerden herkes alim ya da zalim olabiliyor , eskiden bir bilgiye ulaşmak İçin sayfalarca bilgiyi günlerce analiz eder sonuca varmak İçin ortak yollar keşfederdik ama şimdi herkes birşeyi bir diğerine daha kendisi bilmeden öğretir olmuş ,

Aksine araştıran emek veren doğru bir bilgiyi paylaşan insana ise tıpkı kendisi gibi ham bilgiyi sunduğunu sanıp gafletle suçlayabilen bir yapı gelişmiş

Ayrıca bilgiye erişim çok kiymetliydi önceden ve asosyalliğin dibine vurmuş bir nesilden çok daha sosyal kültürel kaynaklara ulaşan bir nesildi bundan öncesi

İnanç var idrak yok , Bilgi var şuur yok , beyninde din var kalbinde iman yok , sözde müslüman çok aslen mümin yok , Allah sonumuzu hayır etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi -- 7 Mart 2018; 6:13:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinin bi kısmını şurda görmüştüm aklıma geldi giderek görünen sona yaklaştığımız için olabilir mi demeden edemiyorum... Hiç kimse hayattan zevk almaz oldu herkes mutsuz ve ölümü bekliyor gibi keşke dünya savaşı çıksa koyamet kopsa kurtulsak şu çilelerden diyenler görüyorum...

http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3940

• herkes olayı büyümeye bağlamış ama hiç ilgisi yok ,ben zaten büyüyeceğim kadar büyüğüm ve gerçekten son 5 yıldır hayatın tadı tuzu kalmadı (10 yıl öncesi değil ,yaklaşık 5 yıldır büyük değişim var)

bir defa komşuluk olayı tamamen bitti ,herkesin elinde teknolojik bir alet ,bırakın komşuyu evdekilerin birbirinden haberi yok

paraya ,mala mülke aşırı derece de düşkünlük başladı
    insanlar arasında güvensizlik arttı

tabi birde dünyanın dengelerinde de büyük değişiklikler görülüyor , yağışlar git gide azalıyor yada yağdığında felakete varan yağışlar oluyor

kısaca zaten dünya hayatı sanal yaşantı iken ,şimdi sanal içinde sanallık yaşıyoruz
    alışverişlerimizi dahi internet üzerinden yapıp ,esnaf ile muhabbet durumumuz bile bitti

gerçi eninde sonunda eskiye dönüş olacaktır ,artık tüm dünyada eskiye özlem yaşanıyor ,insanlar tabiata dönmenin yollarını arıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

Çünkü daha az şey biliyoduk kafamiz daha az seyle meşkuldü cahilliğin verdiği huzuru bilgi verememiştir hiç bir zaman

Konunun özeti budur. Üstüne söz gerekmez bence. Biri siyasetten girmiş, öteki bilmem nereden çıkmış. 70 yaşına gelince de bugünleri yad ederler. Eskiden daha iyiydik diye

• Smartphone çıktı ve sosyal medya

Bu 2si olabilir

• Cunku akepe cunku reyiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlandın hayatın acı yüzüyle tanıştın. İşte bu yüzden

• 80 lerin sonunu ve 90 ları çok özlüyorum be artık hiçbir şeyin tadı yok ..

• em2018 E kullanıcısına yanıt
    Güzel özetlemişssiniz, büyümek iğrenç birşeymiş

• 60 yıl ya da 20 yıl önceki insanla çağımız insanının kaygıları arasında epey bir fark var o zaman ki insanlar (60 yıl önce) sanata, bilime veya çeşitli fikir akımlarına karşı daha cok zaman ayırabilirken. Şu zamandaki insanlar hayatın baş döndürücü hızından dolayı düşünmeyi bile unutur hale geldiler tek dertleri diğer insanlarla yarışmak haline geldi hep daha iyiyi ister oldular hal böyle olunca mutsuzluk daha çok arttı. Göz görmeyince gönül katlanır dedikleri bu olsa gerek şimdi insanlar diğer insanlarin güzel sandıkları yaşantılarını gördükçe kendi yaşantılarını beğenmiyorlar. Benim şahsi düşüncem bu yönde.

• Çünkü sokaklarımız eskisi kadar masum değil,dolar eskisi gibi 1.5 değil.İki temel ihtiyacımız kalitesizleşti ,geçim zorlaştı tecavüzler arttı ,sokakta yürürken birisinin bıçağı takıp paranı çalmayacağının teminatı yok

• Şundan dolayı, 10 yıl önce hala çocuk olduğun için yaşadıkların ilk ya da azdı. Şuan o ilklerin hepsini defalarca yaşadığın için sana artık sıradanlaşmaya başladı.
    Sebebi bu.

• İnsan, geçmişin hasretçisi geleceğin özlemcisi yaşadığı anın şikayetçisidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü sen eskisi gibi değilsin

• Sebebi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 7 Mart 2018; 10:51:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QaraxanUluturk

Puhahaha 10 yıl önce mi ? sen heralde 2k lısın 10 yıl öncesini hatırlıyorsun yakında 2000lerde çocuk olmak diye konu da açarsın

10 yıl önceyle şimdinin bir farkı yok. Tek fark akıllı telefon onu da o dönemki nokia symbian telefonlar telafi ediyordu. Sen 90larda çocuk olmak nedir bilin mi

99'luyum 2004 2005 leri çok özlüyorum bence iyi yıllardı nostalji

• Çevrene bir bak evler insanları yaşayacakları yapılar mı 4 kattan sonra kimse kimseyi tanımaz,tanıyamaz.

Şehirleri bozarsan insan bozulur hem fiziki hem psikolojik..Laz mütayitlere emanet koca ülke..

insanların odakladığı şey görünüm en güvenilir insana güvenmezler en güvenilmez insana güvenirler.

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Evet doğruyu bulmuşsun sebebi TED gibi GS lisesi gibi eğitim kurumlarından çıkan kendi halkına düşman yaratıklar..

Ama sen videonun içeriğini diyorsun sanırım onu izlenedim gerek yok.

• Yaşı benim gibi 30+ olanlar (80-85 arası doğanlar) için bu durum daha da fena. Çünkü bizler dünya üzerinde nefes tüketmeye başladığımızda gezegenimiz çok daha başkaydı. Ana akımlar, düşünceler, yaşamlar, fikirler ve onların beyanları bambaşkaydı. Zaman ilerledi, biz yetişemedik belki de...
    Ama konu sahibi güzel yazmış. Yalnız değilmişim bu tür düşüncelerde.

• büyüdük o yüzden.belki de büyüdük sanıyoruz çünkü insan bir tek annesini babasını kaybettiğinde büyüyor veya büyümek zorunda kalıyor.

ben en çok insanların eski samimiyetini, tuşlu telefonları, instagramik olmayan hayatları ve özenti, gerzek tipler olmayan eski dizileri özlüyorum.ekmek teknesi gibi eski dizileri izliyorum ve 1 saatliğine o günlere gidiyorum terapi gibi geliyor :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.