Şimdi Ara

LYS Ne Kadar Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merak ettiğim bir konu var. LYS ne kadar önemli?
    YGS 65k civarında bir sıralamayı LYS 'de nereye kadar çekebiliriz? (Sayısal).
    Sınav sistemi hakkında çok bilgim yok.

Zaten makinede okuduğum için mat, fizik, kimya dan full çıkarabileceğimi düşünüyorum.
    YGS de Türkçe yüzünden zaman kaybettim bazı sorulara bakamadım bile.
    Paragraflar bana çok uzun geldi. Sıkıldım hatta sınavda.

İkinci üniversite düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goncolos -- 19 Mart 2016; 19:51:35 >

• Çok önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mat fizik kimya full çıkarıyorsan geoyuda çıkarırsın
    4ü full çıkarsa biyodada 25+ yaparsın
    O zaman 10k ya girdin. Hayırlı olsun
  • Hepsini fullersen dediğin gibi 1.5-2k olursun.
  • Teşekkür ediyorum arkadaşlar cevaplar için.

Dediğim gibi makine müh. öğrencisiyim. 3. sınıf. 3 yıldır mat,fizik, kimya ile içli dışlıyım ki çok daha ağır dersler var. Lise konuları kolay geliyor artık. :))))
    Fulleyebileceğimi düşünüyorum.

Ama biyolojiden o kadar emin değilim bak. Full yapamam.

Sizlere de başarılar diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goncolos

Teşekkür ediyorum arkadaşlar cevaplar için.

Dediğim gibi makine müh. öğrencisiyim. 3. sınıf. 3 yıldır mat,fizik, kimya ile içli dışlıyım ki çok daha ağır dersler var. Lise konuları kolay geliyor artık. :))))

Makine Mühendisliği'nde kimya ile alakalı ne görüyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

quote:

Makine Mühendisliği'nde kimya ile alakalı ne görüyorsunuz

En başta birinci sınıfta Genel Kimya dersi var. Labıyla beraber. Hemen hemen tüm kimyaya bulaşıyosun.
    2 de malzeme bilimi I-II alıyorsun.
    biz de ayrı olarak bir de mühendislik malzemeleri diye bir derste vardı.
    Akışkanlar mekaniği I-II dersi var. Gazlar ve sıvılar. Gerçi fiziğin alt dalına giriyor ama kimyayla da ortak tabi.

Bunların dışında doğrudan olmasa da dolaylı yoldan aldığın dersler var. Isı transferi mesela. Seçtiğin seçmeli derslerle de yine değişebilir.

Yeni ve daha dayanıklı malzemelerin üretimi makinecilerle kimyacıların alanına giriyor. Mesela kevlar.
    Ya da hidrojen gibi maddelerin enerji olarak kullanılması falan filan.
    Makineciler en az fizik/matematik kadar kimyayla da iç içeler.

Mesela atıyorum lisanstan sonra nanoteknolojide yüksek lisans düşünüyorsun. Kimyanın çok çok çok iyi olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goncolos -- 19 Mart 2016; 20:40:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunu kendin görmen için şunu öneriyorum sana : Yök atlas a gir tıp fakültelerini sirala herhangi birini seç , orda en kötü ygs sıralaması mevcut ona bak sonra üniversite en kötü kac siralamayla almis bir de ona bak ne kadar ceken var goreceksin. Mesela ben Kirikkale hukuk fakultesine baktim kayit olanlardan ygs siralamasi en kotu olan adamin 207 k ygs5 derecesi var ve kkü hukuk tabab 22k ile ogrenci aldi ne kadar cekmiş düsün , kkü tıpta da 52k ygs2 siralamasi vardi yanlis hatirlamiyorsam 12 k taban siralamasi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lychostene

quote:

Bunu kendin görmen için şunu öneriyorum sana : Yök atlas a gir tıp fakültelerini sirala herhangi birini seç , orda en kötü ygs sıralaması mevcut ona bak sonra üniversite en kötü kac siralamayla almis bir de ona bak ne kadar ceken var goreceksin. Mesela ben Kirikkale hukuk fakultesine baktim kayit olanlardan ygs siralamasi en kotu olan adamin 207 k ygs5 derecesi var ve kkü hukuk tabab 22k ile ogrenci aldi ne kadar cekmiş düsün , kkü tıpta da 52k ygs2 siralamasi vardi yanlis hatirlamiyorsam 12 k taban siralamasi

Böyle bir şeyi bilmiyodum. Teşekkür ederim. İnceliyorum.

• Goncolos kullanıcısına yanıt
    Süper ötesi bi sey yapmislar ögrencileri resmen can çekişmekten kurtariyo bana göre motivasyon artirici bir sey her yerde anlatilan siralama çekme mitlerini somut olarak gözler önüne seriyor

• Goncolos kullanıcısına yanıt
    %60-%70 lys daha önemli biyoloji çalış ilk 10bin garanti
  • Aynen. Biyoloji kasmak gerek.
  • Hayat gibi.Su gibi.

• Şaka yapıyosunuz herhalde. Fullerim ne demek abi? Fullemek için bilmenin payı %40 sa şansın payı %60 bildiğin soru tarzı mı gelecek işlem hatası olacak mı olmayacak mı. Bu arada bu işi çocuk oyuncağı sanıyorsunuz sanırım her yıl sizin gibi kaç tane üni öğrencisi giriyor üni okuyan herkes mat fizik kimya mı fullüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lejyoner1

Şaka yapıyosunuz herhalde. Fullerim ne demek abi? Fullemek için bilmenin payı %40 sa şansın payı %60 bildiğin soru tarzı mı gelecek işlem hatası olacak mı olmayacak mı. Bu arada bu işi çocuk oyuncağı sanıyorsunuz sanırım her yıl sizin gibi kaç tane üni öğrencisi giriyor üni okuyan herkes mat fizik kimya mı fullüyor?

Cahiller işlerini şansa bırakırlar.

Üniversite okuyor musunuz? Makine mühendisliği dersleri gibi ağır ağır fizik, matematik görüyor musunuz?
    Lise matematiğinin komik derecede kolay olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca ikinci üniversite okumak isteyenlerin lise öğrencilerinden daha yüksek netler çıkardığını birçok kez gördüm.

Son olarak kusura bakma da "Yapabilir miyim?" şeklinde sormadım. Sıralama ne gibi gelir onu sordurm. O yüzden boş boş cevaplar verip kalabalık yapmayınız lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goncolos -- 20 Mart 2016; 17:58:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lejyoner1

Şaka yapıyosunuz herhalde. Fullerim ne demek abi? Fullemek için bilmenin payı %40 sa şansın payı %60 bildiğin soru tarzı mı gelecek işlem hatası olacak mı olmayacak mı. Bu arada bu işi çocuk oyuncağı sanıyorsunuz sanırım her yıl sizin gibi kaç tane üni öğrencisi giriyor üni okuyan herkes mat fizik kimya mı fullüyor?

Cahiller işlerini şansa bırakırlar.

Üniversite okuyor musunuz? Makine mühendisliği dersleri gibi ağır ağır fizik, matematik görüyor musunuz?
    Lise matematiğinin komik derecede kolay olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca ikinci üniversite okumak isteyenlerin lise öğrencilerinden daha yüksek netler çıkardığını birçok kez gördüm.

Son olarak kusura bakma da "Yapabilir miyim?" şeklinde sormadım. Sıralama ne gibi gelir onu sordurm. O yüzden boş boş cevaplar verip kalabalık yapmayınız lütfen.

3 ay sonra gireceksiniz o sınava, fullerim dediğiniz alanların ss ini büyük bir merakla bekliyorum. İyi akşamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.