Şimdi Ara

LYS sıralamaları ve Eski sistemle tutarsızlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
9.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uzil

zaten kimse demiyor ki 50.000 olan adam 30.000 yerine geçicek diye..ama eskiden 1000-2000 oynuyorsun şimdi 7-8000 çok rahat oynar gibime geliyor

E tamam hocam, o kadar ileriyi tercihleri biz zaten her yıl yapıyorduk.

Ben de geçen yıl tercih yapsaydım 7000-8000 önümü yazacaktım.

Miktarını abartmamak şartıyla herkes yapar böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Temmuz 2010; 18:20:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

zaten kimse demiyor ki 50.000 olan adam 30.000 yerine geçicek diye..ama eskiden 1000-2000 oynuyorsun şimdi 7-8000 çok rahat oynar gibime geliyor

E tamam hocam, o tür uçuk tercihleri biz zaten her yıl yapıyorduk.

Tamam, miktarını abartmamak şartıyla herkes yapar böyle.

tamam o zaman sen yapıyosan ben yapayorsam sorun yok..yapmayan düşünsün demi

• quote:

quote:

E tamam hocam, o kadar ileriyi tercihleri biz zaten her yıl yapıyorduk.

Miktarını abartmamak şartıyla herkes yapar böyle.

Her yıl yapıyordunda hocam tutmuyordu işte.

Tutma ihtimalinin en yüksek olduğu yıl bu yıl.
    Biz bu ihtimalden bahsediyoruz işte.
    Bu yuzden şans faktörü çok önemli, sürpriz yerlere girecek olan insan çok olacak.

• Kontenjanlar her yıl artıyor zaten. Bu yıl az artacakmış gerçi.

Bir sayısalcı olarak bu yılki sınavı geçen seneyle karşılaştıralım:

LYS-1'deki Matematik, geçen yılki Mat-2 cebirinden daha zordu.
    LYS-1'deki Geometri, geçen yılki Mat-2 geometrisinden biraz daha basitti.
    LYS-2'deki Fizik, geçen yılki Fen-2 fiziğiyle hemen hemen eşdeğerdi.
    LYS-2'deki Kimya ve Biyoloji, geçen yılki Fen-2 kimyasından ve biyolojisinden daha basitti.
    Diğer sınavlar da genel olarak sözelci, TM'ci ve yabancı dilci arkadaşlara göre geçen yılki testlerden daha basitmiş.

Genel olarak bu yıl geçen yıla göre kolay. Doğal olarak herkesin başarısı yükselecek. Sıralamalar da öne kayar. 2007 ÖSS de çok basitti ve o yılki sıralamaları inceleyin. 2008 ve 2009'a göre öndeler. Bu yıl da bence böyle bir şey olur.

@3S3R'nin dediği 1000 kadarlık ilerleme veya gerileme de bence üst sıralarda olur ancak; ama daha gerilerde 1000 kadar kayma az geldi bana.

http://www.acidershaneleri.com.tr/

Aşağıdaki "Download Dosyalarımız" bölümünden "2010 Taban Puanları Kitapçığı" dosyasını indirip 2008 ve 2009'u karşılaştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

quote:

E tamam hocam, o tür uçuk tercihleri biz zaten her yıl yapıyorduk.

Tamam, miktarını abartmamak şartıyla herkes yapar böyle.

hocam zaten o önümüzdeki kişilerin her sene farklı yerler seçme şansı olduğu için herkes yüksek yerler yazıyo ama öyle iyi yerlerde örneğin hacettepe tıpta en son 600, girdiyse bu sene 1000 bile olmaaz demi
    odtü ee 2000 ise bu sene 3000 olmaz demi ama düşük puanla alan yerlerde mutlaka oynamalar olur birkaç bin

Açıkçası sıralamaların fazla geriye kayacağını düşünmüyorum. Çünkü bu yıl sorular basitti ve geçen yıla göre başarı yükselmiştir büyük olasılıkla.

ODTÜ EEM'yi isteyen yazsın; 1000 de gerileyebilir, 1000 öne de geçebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdey

abi sarhoş musunuz?sınavın basitliğiyle sıralamanın ne ilgisi var?sınav basit olduğundan dolayı daha çok puan yapan girebilicek odtü eemye ama o puanı yapan atıyorum yine 2100. olacak

Basit olan 2007 ÖSS ile çok daha zor olan 2008 ÖSS ve 2009 ÖSS'yi karşılaştır, anlarsın.

2009 ÖSS'de başarı düşmüştü. Ben geçen yıl sınavda SAY-2'den 323 aldım, 37460.'ydım. Fakat 2008 ÖSS'de aynı puanı alan vatandaş daha önde bir sıradaydı. 2007'de daha da öndeydi.

Bu yıl başarı oranının yükseleceğini düşünüyorum; çoğu kişi iyi netler çıkarmış çünkü.

• ha bu arada eğer foruma ve sayısalcı arkadaşlara göre değerlendirme yapılıyorsa sınav basit değildi..genel bi değerlendirmen ise bişey diyemem..yoksa forumdaki sayısalcılar Türkiye derecesine oynuyor hep
  • quote:

hayır bu yükselişin sınavın zorluğuyla ilgisi yok.biraz mantıklı düşünün ya.o bölümün 5000 yerine 4000.yi almasının sebebi bölüme olan talebin artmasıdır.o 2007de senn 2009da yaptığın puanı yapmış olan adamın derecesi daha yüksek olabilir.ben bundan bahsetmiyorum anlayabilirsen.

"sınav kolaydı o yüzden odtü eem 2000.yi değil de 1500.yü alır" tamamen saçmalık ve cehalet.ben bundan bahsediyorum."odtü eem geçen sene 363le almış bu sene 365e denk gelen puanla alır" demesinde sorun yok ama bu ikisi tamamen farklı şeyler.cevap yazmadan önce lütfen neye cevap verdiğinizi anlayıp yazın

Sakin ol genç. Sen süpersin, ben cahilim, tamam.

• quote:

ha bu arada eğer foruma ve sayısalcı arkadaşlara göre değerlendirme yapılıyorsa sınav basit değildi..genel bi değerlendirmen ise bişey diyemem..yoksa forumdaki sayısalcılar Türkiye derecesine oynuyor hep

Foruma göre yorum yapıyorsak sınava direkt çok basit dememiz lazım asıl. Maşallah, burada çoğu kişi yüksek netler çıkartıyor. Ama gerçekten çevremdeki yorumlara göre sınav geçen yıla nazaran daha kolay. (Sınavın basit olup olmadığı göreceli. Ama geçen yılla karşılaştırdım.)

Bence bu konu da fazla uzadı. Daha sıralamaların ne alemde olduğu da belli değil. Ummadığımız veriler çıkabilir. 12/15 Temmuz'u bekleyelim.

• bu sınavın neresi basitti allah aşkına şurada 10-15 kişi hep iyi yaptım diyor bana göre hiçte basit degildi özellikle sözel soruları ygs de mesela çok zordu lys de orta düzeyde zor sorularda vardı tabiki ama birde genele bakmamız lazım her sene sınavda sıfır çekenler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk
    bu sınavın neresi basitti allah aşkına şurada 10-15 kişi hep iyi yaptım diyor bana göre hiçte basit degildi özellikle sözel soruları ygs de mesela çok zordu lys de orta düzeyde zor sorularda vardı tabiki ama birde genele bakmamız lazım her sene sınavda sıfır çekenler var

Buradaki çoğu arkadaş sayısalcı olduğundan ve lys2(fen bilimleri) sınavıda geçen seneye göre daha kolay olduğundan sınav kolay yorumu yapılıyor.
    Sözel bölümler ve mat2+ygs geçen seneye göre aynı veya az daha zordu. Bu nedenle fen bölümlerinde düşme olmaz gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

hayır bu yükselişin sınavın zorluğuyla ilgisi yok.biraz mantıklı düşünün ya.o bölümün 5000 yerine 4000.yi almasının sebebi bölüme olan talebin artmasıdır.o 2007de senn 2009da yaptığın puanı yapmış olan adamın derecesi daha yüksek olabilir.ben bundan bahsetmiyorum anlayabilirsen.

"sınav kolaydı o yüzden odtü eem 2000.yi değil de 1500.yü alır" tamamen saçmalık ve cehalet.ben bundan bahsediyorum."odtü eem geçen sene 363le almış bu sene 365e denk gelen puanla alır" demesinde sorun yok ama bu ikisi tamamen farklı şeyler.cevap yazmadan önce lütfen neye cevap verdiğinizi anlayıp yazın

öncelikle bilip bilmeden konuşma

eğer sınav çok zor olursa yüksek puanı sadece çok iyi olanlar alır yani 360 puanı kolay sınavda 10 kişi alırken zor sınavda 3 kişi alır örneğin. yani kolay sınavda yüksek puanlarda yığılma olurken zor sınavda olmaz
    ve sıralama düşer orayı tercih eden kişi sayısı aşağı yukarı aynı olur. sen herhalde 4000, kişinin önünde 3999 kişi var sanıyorsun

durum böyle olunca da bu sınav geçen seneye göre kolay olduğundan geçen seneye göre puanlar yükselir odtü ee nin kontenjanı değişmediğine göre sıralama 1500 e düşebilir umarım anlamışsındır

arkadaşın da dediği gibi geçmiş yıllara bakarak bunu kolayca anlayabilirsin

Özgürdey haklı. Sarhoş musunuz?

Sınav ister zor, ister kolay olsun. Puanlar değişir ama alma sıralamaları ile bunun bir alakası olmaz.

ODTÜ EE 1995'te 617 puanla ilk 700'ü aldı. 1999'da 290 puanla ilk 1100ü aldı diyelim, 2005'te de 340 puanla ilk 1500ü almış olsun.
    Puanların değişmesi tamamen sınav sistemi ve başarı oranına bağlı. Sıralamanın değişmesi ise o seneki tercih trendlerine bağlı.

Misal seneye yabancı doktora çalışma izni çıksa, tıp puanları dibe vurur... Sınav zor da olsa, kolay da olsa farketmez.

O yüzden bu sene kolaydı, yok efendim ilk 2000 yerine 1500 de alabilir gibi yaklaşımlar tamamen alakasız....

• quote:

Kontenjanlar her yıl artıyor zaten. Bu yıl az artacakmış gerçi.

Bir sayısalcı olarak bu yılki sınavı geçen seneyle karşılaştıralım:

LYS-1'deki Matematik, geçen yılki Mat-2 cebirinden daha zordu.
    LYS-1'deki Geometri, geçen yılki Mat-2 geometrisinden biraz daha basitti.
    LYS-2'deki Fizik, geçen yılki Fen-2 fiziğiyle hemen hemen eşdeğerdi.
    LYS-2'deki Kimya ve Biyoloji, geçen yılki Fen-2 kimyasından ve biyolojisinden daha basitti.
    Diğer sınavlar da genel olarak sözelci, TM'ci ve yabancı dilci arkadaşlara göre geçen yılki testlerden daha basitmiş.

Genel olarak bu yıl geçen yıla göre kolay. Doğal olarak herkesin başarısı yükselecek. Sıralamalar da öne kayar. 2007 ÖSS de çok basitti ve o yılki sıralamaları inceleyin. 2008 ve 2009'a göre öndeler. Bu yıl da bence böyle bir şey olur.

@3S3R'nin dediği 1000 kadarlık ilerleme veya gerileme de bence üst sıralarda olur ancak; ama daha gerilerde 1000 kadar kayma az geldi bana.

http://www.acidershaneleri.com.tr/

Aşağıdaki "Download Dosyalarımız" bölümünden "2010 Taban Puanları Kitapçığı" dosyasını indirip 2008 ve 2009'u karşılaştırın.

Zorluk derecelerine tamamen katılıyorum.

Benim + - 1000 oynar dediğim de zaten ilk 20k içindi.Onu belirtmekte fayda var,esgeçmişim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

bu sınavın neresi basitti allah aşkına şurada 10-15 kişi hep iyi yaptım diyor bana göre hiçte basit degildi özellikle sözel soruları ygs de mesela çok zordu lys de orta düzeyde zor sorularda vardı tabiki ama birde genele bakmamız lazım her sene sınavda sıfır çekenler var

Buradaki çoğu arkadaş sayısalcı olduğundan ve lys2(fen bilimleri) sınavıda geçen seneye göre daha kolay olduğundan sınav kolay yorumu yapılıyor.
    Sözel bölümler ve mat2+ygs geçen seneye göre aynı veya az daha zordu. Bu nedenle fen bölümlerinde düşme olmaz gibi görünüyor.

bu olabilir bende duydum fen bilimleri kolay deniyor ama bence sözel hiç kolay degildi hatta ygs deki sorular geçen yıllardan daha zordu diyebilirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

bu olabilir bende duydum fen bilimleri kolay deniyor ama bence sözel hiç kolay degildi hatta ygs deki sorular geçen yıllardan daha zordu diyebilirim

Abi YGS zordu, ona bir şey demiyorum. LYS için dedim ben.

• lysde de sözel bölümden bir coğrafya birde edebiyattan yorum soruları kolaydı digerleri yine bilgi isteyen sorulardı zaten ösym bu sene sadece sözel bölümü kasmış o yüzden sözellerin genel puanları öyle uçuk degil gibime geliyor

• Bu belki yardımcı olabilir. Yaklaşık olarak bir sorunun puan türlerine göre kaç puan ettiğinin tablosu.
  • quote:

quote:

ha bu arada eğer foruma ve sayısalcı arkadaşlara göre değerlendirme yapılıyorsa sınav basit değildi..genel bi değerlendirmen ise bişey diyemem..yoksa forumdaki sayısalcılar Türkiye derecesine oynuyor hep

Foruma göre yorum yapıyorsak sınava direkt çok basit dememiz lazım asıl. Maşallah, burada çoğu kişi yüksek netler çıkartıyor. Ama gerçekten çevremdeki yorumlara göre sınav geçen yıla nazaran daha kolay. (Sınavın basit olup olmadığı göreceli. Ama geçen yılla karşılaştırdım.)

Bence bu konu da fazla uzadı. Daha sıralamaların ne alemde olduğu da belli değil. Ummadığımız veriler çıkabilir. 12/15 Temmuz'u bekleyelim.

bir virgül nelere kadir...yapılıyorsa, koyacaktım..yani bende foruma göre bakılırsa sınav çok kolay manasına getircektim.virgül koymayınca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 4 Temmuz 2010; 1:00:18 >

• Gene hortlatıyorum başlığı tercih sonlarına doğru..

SİZCE MF4LERİN ÖNÜNDEN ÇEKİLME OLUCAK MI YOKSA MF4 SIRALAMASI SAY2 İLE BENZER Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boratayuysal

Gene hortlatıyorum başlığı tercih sonlarına doğru..

SİZCE MF4LERİN ÖNÜNDEN ÇEKİLME OLUCAK MI YOKSA MF4 SIRALAMASI SAY2 İLE BENZER Mİ?

Şöyle konuları hortlatıp durmayın be hocam. Milletin kafası zaten allak bullak olmuş, şimdi çeşit çeşit iddialarla iyice karışacak tekrar ortalık.

Bu MF puan türleri eski SAY-2'nin 4 farklı türevi. Bir bölümün kontenjanı bellidir, her yıl ilk kaçtan aldığı bellidir (Gerçi mühendislikler düşüyor; ama düşüşleri de az çok tahmin ediyoruz.), kimlerin girdiği bellidir. Siz hiç ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ne tutup MF-4'te 8000.'ci olmuş adayın girebileceğini düşünüyor musunuz?

İlk 10000'de öyle uçuk değişimler olmaz. Daha gerideki başarı sırasında olan adaylar da tercih aralığını "%50 ön - %50 arka" diye geniş tutabilir. Ama ben hâlâ yüksek kaymalar yaşanacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 29 Temmuz 2010; 13:07:18 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.