Şimdi Ara

LYS Sonuçları Açıklandı (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
2
Favori
97.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Arkadaşlar bu acı dershanesi ne böyle ya gidip basıcam öldürecem bunları adamlar apır sapır bölümlere bile kaç puan demişler ya.Mesela dogrutercih - sanaldershane - gelecekbenim gibi siteler çok makul ama açı uçurmuş resmen.Hangisi daha doğrudur?

hiçbiri doğru değil..hepsi aşırı derecede fazla..
  • quote:

Arkadaşlar bu acı dershanesi ne böyle ya gidip basıcam öldürecem bunları adamlar apır sapır bölümlere bile kaç puan demişler ya.Mesela dogrutercih - sanaldershane - gelecekbenim gibi siteler çok makul ama açı uçurmuş resmen.Hangisi daha doğrudur?

Forumda 500 kere söyledik kardeşim.

Açı Dershanesi ve FDD direkt orantı kurmuşlar, saçma sapan bir şey yani. Adam "380'de buysa 575'te kaçtıııııır?" diye orantı kurmuş. Çok düz mantık ve saçma. Hiçbir özel hesaplama yok. Bunları kaale almayın.

Doğru Tercih biraz düşük geldi bana. Sanal Dershane ve Gelecek Benim daha ideal duruyor. Yakında ÖSYM de çevirecek böyle.

Bence hiçbir çeviri taban puanı kaale almayın. Taban puanlara göre yorum yapmayın. Sıralamalara göre yapın. Zaten o Fizik ve Kimya'yı 60'ta 60 yapanların korkunç sayısına bakılırsa o taban puanlar yükselecek gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzil

quote:

peki sanaldersanedeki sıralamalar doğrumudur?bilginiz var mı bu konuda?
  • 17sinden itibaren klavuz yayınlanacakmış nette.Geçen sene yerleşen öğrencilerin bu seneye göre puanları/başarı sıraları yayınlanacakmış.Hata payı varmış ama biraz.İnşallah bi süprizle karşılazmayızda dogrutercihin puanları gibi olurlar.Hedefime ulaşmak için sadece bu kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: iö

quote:

quote:

"Sıralama" zaten doğrudur ve her yerde aynıdır yahu.

Taban puanlar tahminî çalışmalar olduğu için siteden siteye, kılavuzdan kılavuza değişiklik gösterebiliyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: iö

quote:

quote:

"Sıralama" zaten doğrudur ve her yerde aynıdır yahu.

Taban puanlar tahminî çalışmalar olduğu için siteden siteye, kılavuzdan kılavuza değişiklik gösterebiliyor maalesef.

her yer dediğin ben bi sanaldershane de bulabildim onun için soruyorum
    Birde dikkatimi çeken nokta hiç küsüratlı sayılar yok hep son basamak 0 bu da bende biraz şüphe oluşturdu neyse
    zaten 15.000 sıralama ile ytu ile itüdeki mühendisliklerin yarısından çoğuna giremiyorum
    belki yarın çalışmaya başlarım

• üniversite puanları belli oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

üniversite puanları belli oldu mu ?

2009 taban puanlarının yeni sistemdeki karşılıklarını diyorsan, ÖSYM'nin çevirisi henüz belli değil.

Bu yılki gerçek taban puanları soruyorsan, onlar daha yerleştirmeden sonra ortaya çıkacak zaten.
  • Arkadaşlar,

Sorumun aptalca görüneceğini biliyorum ama ben alan içinden tercih yapacaksam alaniçi başarı sıram benim gerçek sıram değil mi?

Kendi alanımdan ne diye alan dışı biye bir puanım ve sıralamam var.

Bu arada gelen puanımla alan içi başarı sıram hiç bir sitedeki tahminle tutmuyor sizin de öyle mi?
  • yabanci dilden kac kisi girdigine nerden bakabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

Orijinalden alıntı: damn1518

quote:

mf4 8571.yim

itü ucak , odtü mimarlık , odtü inşaat müh. daha ne istiyon dostum

odtü elektrik elektronik veya bilgisayar istiyordum ama havamı aldım
    inşaat mühendisliğini yapamam ki çizim yeteneği 0 bende cin aliyi zor çiziyorum

:)

Çok komik bir yorum olmuş, gülüyorum kusura bakma...

Öncelikle, mimarlık değil bu, İnşaat...

Çizime gelince, ben de cin ali bile çizemezdim... İlkokul-Ortaokul vs. tüm dersler 5 olsa, Resim 3 gelirdi...

ODTÜ'de elle çizim aldık... AA geldi... Hatta finale T cetvelsiz girmeme rağmen (Bir arkadaşla ortak kullanıyorduk... Sınavlar çakıştı) 100 almıştım...

ODTÜ İnşaat'ta tek 1 adet çizim vardır, o da bildiğim kadarıyla 96'dan beri bilgisayarlı çizim... Onda da çizim kabiliyetin 0 bile olsa, matematik dersi gibi birşey olacağı için yaparsın...

Gerisi teknik derstir... Bir müfredatına bak derim...

Piyasada çizime gelince... Çok nadir bazı basit AutoCAD çizimleri dışında elimi bile sürmedim... Mimarlar ne güne duruyor?

• Ben bilg. müh. düşünüyorum da MF-4 sıralamam 105.000... Kontenjanlar artmış falan diyorlar. Gidebileceğim en iyi bilg. müh. hangisi olur acaba? Devlet mümkün değil gibi görünüyor da vakıf da olur Yeter ki bilg. müh. olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nurullah_198 -- 15 Temmuz 2010; 18:55:13 >
  • arkadaşlar bi sorum olacak . ben lys-3-4 e girdim ama tm puanımda hesapnalmış . tm bölümündende tercih yapma hakkım var mı ? Acile cevap lütfen
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: damn1518

quote:

mf4 8571.yim

itü ucak , odtü mimarlık , odtü inşaat müh. daha ne istiyon dostum

odtü elektrik elektronik veya bilgisayar istiyordum ama havamı aldım
    inşaat mühendisliğini yapamam ki çizim yeteneği 0 bende cin aliyi zor çiziyorum

Şunu da ekleyeyim... 95'te ben bir terslik yüzünden 52'de 36 matematik yaptım... Derece yapacakken 1800. olup ODTÜ İnşaat'a girdim...
    96'da tekrar girdim. Gene ilk 300 civarı bir net yaptım, ama OÖBP'den iki yıl üstüste girişten 30 puan kadar kaybettim... 1300. oldum, gene ODTÜ İnşaat'a girdim...
    99'da tekrar girdim... Gene 300. oldum... Ama bu sefer sözelci saydılar, ODTÜ Uluslararası geldi, gitmedim, İnşaata devam ettim...

ODTÜ İnşaat 95'de ilk 2500ü alırdı, Hacettepe Tıp'tan da 25 puan yüksekti...

O yüzden çok da moralini bozma, yaz git, keyfine bak...

• quote:

Orijinalden alıntı: cerka

Arkadaşlar,

Sorumun aptalca görüneceğini biliyorum ama ben alan içinden tercih yapacaksam alaniçi başarı sıram benim gerçek sıram değil mi?

Kendi alanımdan ne diye alan dışı biye bir puanım ve sıralamam var.

Bu arada gelen puanımla alan içi başarı sıram hiç bir sitedeki tahminle tutmuyor sizin de öyle mi?

O "alan içi - dışı" muhabbetini ben de biraz merak ediyorum; ama kendi alanından tercih yapacaksan alan içi sıralaman önemlidir yani.

ÖSYM'nin katsayıları farklı, standart sapmalar var. Internet'teki puan siteleri ise tamamen tahminî. Belki yakın olabilir; ama tutması mümkün değil.
  • geçen yılla bu yıl aynı sayıda öğrenci girmedi sınava acaba bu sıralamayı etkiler mi ?
  • yabancı dilden 30bin civarında kişi girdi diye bilyorum lys istatiskleri yazarsan çıkar.

bu çıkacak klavuzda yeni gelen kontenjanlar dahil olmuycak arkadaşlar onuda dikkate alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: arf250

arkadaşlar bi sorum olacak . ben lys-3-4 e girdim ama tm puanımda hesapnalmış . tm bölümündende tercih yapma hakkım var mı ? Acile cevap lütfen

Tabii ki var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: arf250

arkadaşlar bi sorum olacak . ben lys-3-4 e girdim ama tm puanımda hesapnalmış . tm bölümündende tercih yapma hakkım var mı ? Acile cevap lütfen

Tabii ki var.

oo iyi o zaman sosyoloji felsefe ve arkeolojide yazabilirim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: pamuk_

geçen yılla bu yıl aynı sayıda öğrenci girmedi sınava acaba bu sıralamayı etkiler mi ?

Giren sayısına değil de barajı geçen sayısına bakalım.

TM, sözel ve yabancı dildeki durumu bilmiyorum; ama geçen yıl SAY-2'den tercih hakkı kazananların sayısı ile bu yıl MF'lerden barajı geçenlerin sayısı hemen hemen paralel. (400000'lerde) Az değişim, çok şey değiştirmez.

Diğer alanlarda geçen yılkiyle uçurum var mı, bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.