Şimdi Ara

LYS Sonuçları Açıklandı (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
2
Favori
97.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pamuk_

Asshur ; EVET EK PUANLA YERLEŞEBİLİRSİN BU YIL SISTEM DEĞİŞMEDİYSE
    ZATEN KLAVUZDA VAR SENIN ALANINDA EK PUANLA GİDEBİLECEĞİN BOLUMLER ..... KLAVUZA DA ÖSYM NİN SİTESİNDEN BAKABILIRSIN

Tesekkürler pamuk gideyim il seceyim ozaman hangi iller daha iyi (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.alimm

@ALACAKARANLIK
    KONTENJANLARDAN HABERİN VAR MI?İLK 30 BİNDE SAY2DE NE KADARLIK ARTIŞ VAR?BU BENM İLK SENEMDİ.ODTÜ FLN DİYE KASMADIM PEK GELECEK SENEDE KASMAM KENDİMİİ BİLİYORUM.LİSE2DEN SONRA DERS ÇALŞMAYI BIRAKTIM AÇIKCASI.BIKTIM ARTIK DEVLET MEVLET Bİ AN ÖNCE PARA KAZANMAK İSTİYORUM 2 3 ARASI PARA BANA YETR DE ARTAR BİLE.NEYSE DEMEM O Kİ İLK SENE İSTEDİĞİM YER OLMASSA DURAYIM MI BASIP GİDEYİM Mİ NE DERSİN?

1.BÖLM NETLERİM MAT 35 1FEN 26 14SOS 23 17TÜRKÇE29 11 YGS1 383
    2.BÖLMLER MAT 41 3 GEO26 4FİZİK 20 9KİMYA26 3 BİOLOJİ24 6

ŞİMDİ BU NETLERİ YAPTIM Bİ SENE DAHA BEKLEMEME DEĞR Mİ BASIĞP GİDEYİM Mİ?
    SEN Bİ SENE BEKLEMİŞSİN SANIRIM Bİ FİKİR BELİRTSEN SEVNRM;)
    BİDE ÖZEL MESAJ ATAMIORM ALİM CEZALI BENDE MR.ALİM ALDIM:)

Kontenjanla ilgili haber okumadım maalesef. %13 arttığını (%7'si varolan bölümlerde artış. %6 da yeni açılan üniversitelerden.) biliyorum; ama yeni sayılardan haberim yok henüz.

Nereyi istiyorsun ki? "Neresi olursa..." diyenlerden misin yoksa? Bu kadar tamamen sana ait. "Neresi olursa..." diyorsan kafana göre tercih et. Eğer ciddi hedeflerin varsa hâlâ netlerin, puanların ve sıralaman düşük gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asshur

quote:

ZATEN KLAVUZDA VAR SENIN ALANINDA EK PUANLA GİDEBİLECEĞİN BOLUMLER ..... KLAVUZA DA ÖSYM NİN SİTESİNDEN BAKABILIRSIN

RİCA EDERİM . BU ARADA VERDİĞİM ORNEKTE TAM DA SENIN BOLUMU YAZMISIM :)
    GECEN YILIN KLAVUZU VAR BENDE 3 TANE BOLUM VAR EK PUYANLA GİREBİLECEĞİN.
    2-HAVACILIK ELK-ELEKTRONIK
    3- UÇAK ELEKTRIK -ELEKTRONIK
    -------------
    ELEKRIK MUH. DE BIR ARAŞTIR BENIM BILDIĞIM KADARIYLA YZAMIYORSUN AMA {ADALETSIZLIK} .. sonucta oğretmenlik nereyı ıstersen yaz bişey farketmiyor pek ... ben konyada okudum o yuzden adece orayı tavsiye edebilirim :)

• quote:

Anadolu teknik elektrik bölümü okudum şimdi ben elektrik ögretmenligi için basvuru yapınca ek puanlı sisteme göre mi tercih yapıcam ?

Ek puanlı sisteme göre 16000. mesela kocaeli elektrik ögretmenligi gecen sene 20000 almış buraya basvursam girebilirmiyim ?

Bu yıl sıralamalar biraz değğişti geçen yıl say-1 puanında ek puanlı sıralamaya anadolu öğretmen liseleri de dahildi, bu sene anadolu öğretmen liseleri ygs-1 değilde ygs-2 den kim ya öğretmenliği için ek puan aldıkları için ygs-1 ek puanlı sıralamsında yoklar.
    Demem o ki bu yıl sıralamalar biraz daha aşağı çekilecek yani geçen yıl 20.000 den öğrenci alan okul bu yıl 5000 den öğrenci alabilir bunu bilemeyiz.

Ama eğer senin ek puanınla aynı puanı yapmış düz lise vs. birine sıralamasını sorarsan geçen yıl ek puan almayıp da düz liseden o bölüme giren öğrencilerin sıralaması ile karşılaştırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

@ALACAKARANLIK
    KONTENJANLARDAN HABERİN VAR MI?İLK 30 BİNDE SAY2DE NE KADARLIK ARTIŞ VAR?BU BENM İLK SENEMDİ.ODTÜ FLN DİYE KASMADIM PEK GELECEK SENEDE KASMAM KENDİMİİ BİLİYORUM.LİSE2DEN SONRA DERS ÇALŞMAYI BIRAKTIM AÇIKCASI.BIKTIM ARTIK DEVLET MEVLET Bİ AN ÖNCE PARA KAZANMAK İSTİYORUM 2 3 ARASI PARA BANA YETR DE ARTAR BİLE.NEYSE DEMEM O Kİ İLK SENE İSTEDİĞİM YER OLMASSA DURAYIM MI BASIP GİDEYİM Mİ NE DERSİN?

Kontenjanla ilgili haber okumadım maalesef. %13 arttığını (%7'si varolan bölümlerde artış. %6 da yeni açılan üniversitelerden.) biliyorum; ama yeni sayılardan haberim yok henüz.

Nereyi istiyorsun ki? "Neresi olursa..." diyenlerden misin yoksa? Bu kadar tamamen sana ait. "Neresi olursa..." diyorsan kafana göre tercih et. Eğer ciddi hedeflerin varsa hâlâ netlerin, puanların ve sıralaman düşük gibi.

aslında okdarda düşük değil çalşmadan yaptım sayılır açkcası.hiç test kitabı çzömedim son sınıfta.ama aklmda 34 binlik yer var gelirse basar giderim gelmezse orası pekde gidesim yok valla.39 a 34 lük gelse giderim daha iyisine gerk yok yani.ki gerçkten aslnda daha mı iyi oda ayrı sorunsal bence.

• Merhaba arkadaşlar,

TM1 başarı sıralamam 133.000, Bilgi ve Belge Yönetimi 1.öğretimde 126.000, 2.öğretimde 173.000 kişiyi almış Marmara ve İstanbulda.

1. öğretim biraz kısmet ama 2.öğretime yerleşirken bir sorun yaşamam herhalde değil mi? , rahat olarak yerleşirim.
  • quote:

quote:

quote:

RİCA EDERİM . BU ARADA VERDİĞİM ORNEKTE TAM DA SENIN BOLUMU YAZMISIM :)
    GECEN YILIN KLAVUZU VAR BENDE 3 TANE BOLUM VAR EK PUYANLA GİREBİLECEĞİN.
    2-HAVACILIK ELK-ELEKTRONIK
    3- UÇAK ELEKTRIK -ELEKTRONIK
    -------------
    ELEKRIK MUH. DE BIR ARAŞTIR BENIM BILDIĞIM KADARIYLA YZAMIYORSUN AMA {ADALETSIZLIK} .. sonucta oğretmenlik nereyı ıstersen yaz bişey farketmiyor pek ... ben konyada okudum o yuzden adece orayı tavsiye edebilirim :)

Öyle onların dışında busene ygs 1den baska bölümlerde alım yapıyo mesela makine ögretmenliig bilgisayar ögretmenligi vs. onlarda ygs 1 gözüküyor Kesinlikle adaletsizlik işi bilen adamları harcıyorlar sonrada elektrik kontagından yangın cıkar tabi :P :D

@okanbozkurts

Sıralamalar aşagı cekilse bile girme şansım cok yüksek ögretmenlige bakalım hangileri yazacagıma karar veremedim (:

• quote:

Orijinalden alıntı: neXuiz

quote:

Orijinalden alıntı: neXuiz

yabanci dilden kac kisi girdigine nerden bakabiliriz?

eğitimhaberim sitesine göre şöyle ;
    Sınavları gerçekleştirecek olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010-LYS'ye toplam 872 bin 800 adayın başvurduğunu bildirdi.

Üniversiteye girişin birinci aşaması olan Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) sonucunda 1 milyon 233 bin 580 aday LYS'ye katılma hakkı elde etmişti.

Yarımağan, Matematik ağırlıklı LYS-1'e 605 bin 520, Fen Bilimleri ağırlıklı LYS-2'ye 276 bin 800, Edebiyat-Coğrafya ağırlıklı LYS-3'e 635 bin 300, Sosyal Bilimler ağırlıklı LYS-4'e 349 bin 100, yabancı dil ağırlıklı LYS-5'e de 31 bin 300 adayın gireceğini bildirdi.

• arkadaşlar şu puanlar için ne dersiniz. çok mu kötü ? sayılsal çıkışlı ama tm tecihi yapılacak. psikoloji hayal oldu.

• evet, psikoloji den en iyimser %50 burslular olabılır ...
  • quote:

quote:

quote:

@ALACAKARANLIK

aslında okdarda düşük değil çalşmadan yaptım sayılır açkcası.hiç test kitabı çzömedim son sınıfta.ama aklmda 34 binlik yer var gelirse basar giderim gelmezse orası pekde gidesim yok valla.39 a 34 lük gelse giderim daha iyisine gerk yok yani.ki gerçkten aslnda daha mı iyi oda ayrı sorunsal bence.

hacı gecen sene kontenjanlar %15 mi artmıştı? Bu sene de %13 arttıysa hemen hemen geçen seneki gibi sıralamalar geriye düşecek.
    2008 ile 2009 kıyaslamak için rastgele baktım mesela
    2008de cukurova EEM 19.000 ile almıs , 2009da 25.000. 6000 lik gerileme
    2008de cukurova EEM 2.ögretim 25000 ile almıs , 2009da 37.000 ile.12.000 lik bi gerileme

Katü mesela 2008de EEM 29.000 ile kapamıs , 2009da 36.000.7 bin kişi oynamış.

Makine mühendisliğine bak ;

2008de Dokuz eylül makine müh: 26.000 ile kapamıs.2009da ise 33.000 ile kapamıs.

İnşaat mühendisliği;

2008 Dokuz eylül inşaat:28000 ile kapamıs.2009da ise 34.000 ile.
    2208 Dokuz eylül inşaat 2.ögretim 34.000 iken , 2009da 45.000.

Hep 2.ögretimler daha fazla geriliyor(çünkü normal basarı sırası geride oldugu için oynamalar daha fazla oluyor).

Simdi arkadaşlar %15 lik kontenjan artısıyla gecen sene bu tarz gerilemeler oldu yani avantaj saglandı.Bu sene %13 kontenjan artılıyor , benzer oranda gerilemeler olacak yani dogru mu düşünüyorum ? Ayrıca kontenjanlar artılıyor da hangi bölümler acılıyor , kıytırık bölümler acılıyorsa 20-40 bin arası fazla etkilenmez olumlu olarak.Ama güzel bölümler acılıyorsa fazladan sansımız artar.

Bana da işte böyle bu aralarda 8.000 kisilik bi oynama lazım istediğim bölüm için Geleceğini zannetmiyorum ama inşallah gelir.

• 457 puanla ea sırasında kaçıncı olurum?
  • Seneye kaldım
    65 bin civarlarındayım.Beklediğim gibi geldi.
    Ben bu sene yerleşemeyeceğim umarım herkes istediği yere yerleşir.
    Ağustos gibi ders çalışmaya başlayacağım artık hedef 2011 yapacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

quote:

quote:

quote:

@ALACAKARANLIK

hacı gecen sene kontenjanlar %15 mi artmıştı? Bu sene de %13 arttıysa hemen hemen geçen seneki gibi sıralamalar geriye düşecek.
    2008 ile 2009 kıyaslamak için rastgele baktım mesela
    2008de cukurova EEM 19.000 ile almıs , 2009da 25.000. 6000 lik gerileme
    2008de cukurova EEM 2.ögretim 25000 ile almıs , 2009da 37.000 ile.12.000 lik bi gerileme

Katü mesela 2008de EEM 29.000 ile kapamıs , 2009da 36.000.7 bin kişi oynamış.

Makine mühendisliğine bak ;

2008de Dokuz eylül makine müh: 26.000 ile kapamıs.2009da ise 33.000 ile kapamıs.

İnşaat mühendisliği;

2008 Dokuz eylül inşaat:28000 ile kapamıs.2009da ise 34.000 ile.
    2208 Dokuz eylül inşaat 2.ögretim 34.000 iken , 2009da 45.000.

Hep 2.ögretimler daha fazla geriliyor(çünkü normal basarı sırası geride oldugu için oynamalar daha fazla oluyor).

Simdi arkadaşlar %15 lik kontenjan artısıyla gecen sene bu tarz gerilemeler oldu yani avantaj saglandı.Bu sene %13 kontenjan artılıyor , benzer oranda gerilemeler olacak yani dogru mu düşünüyorum ? Ayrıca kontenjanlar artılıyor da hangi bölümler acılıyor , kıytırık bölümler acılıyorsa 20-40 bin arası fazla etkilenmez olumlu olarak.Ama güzel bölümler acılıyorsa fazladan sansımız artar.

Bana da işte böyle bu aralarda 8.000 kisilik bi oynama lazım istediğim bölüm için Geleceğini zannetmiyorum ama inşallah gelir.

üstat gelebilir herşeye rağmen.dediğin çok mantıklı geldi.çukurova da güzel ünivdir.neyse ama şimdi şöle o yeni ünilerin kontenjanları önemli.bide tmci sayısllar da önemli 20 binlerde 6 binlik artış 30 binlerde 8 bine kadar sıcrar gelebilir belki dostum.yüzde 49 gelir:D

• Bu eczacılık puanları ne kadar yüksekmiş ya geçen yıl 14,000 ortalama ile almışlar
    ben daha düşük diye biliyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: boratayuysal

457 puanla ea sırasında kaçıncı olurum?

TM1-TM2-T3 e göre değişir, sonuc sayfasında yazıyor zaten... bu yıl bolumlerın hangı sırayla alacağı şu an meçhul ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iö

Bu eczacılık puanları ne kadar yüksekmiş ya geçen yıl 14,000 ortalama ile almışlar

Eczacılarla fazla oynadılar geçtiğimiz yıl. Belki düşme olabilir. Çok da olmaz; ama eczacılarla uğraştıkları için düşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iö

Bu eczacılık puanları ne kadar yüksekmiş ya geçen yıl 14,000 ortalama ile almışlar

Eczacılık

2181587 YEDİTEPE Ünv. (İSTANBUL) 7140
    1241028 HACETTEPE Ünv. (ANKARA) 11400
    1061422 ANKARA Ünv. 13600
    1351249 MARMARA Ünv. (İSTANBUL) 13700
    1211028 GAZİ Ünv. (ANKARA) 14400
    1171024 EGE Ünv. (İZMİR) 14600
    1271052 İSTANBUL Ünv. 14700
    1181632 ERCİYES Ünv. (KAYSERİ) 14800
    1051018 ANADOLU Ünv. (ESKİŞEHİR) 15100
    2182044 YEDİTEPE Ünv. (İSTANBUL) 15300
    1361323 MERSİN Ünv. 15300
    1261385 İNÖNÜ Ünv. (MALATYA) 15500
    1071029 ATATÜRK Ünv. (ERZURUM) 15700
    2181579 YEDİTEPE Ünv. (İSTANBUL) 30400
    3051619 YAKIN DOĞU Ünv. 72600

• merak ettiğim bişey var 2009 yerleştirme sıralamalarına nasıl bakabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemiadam

arkadaşlar şu puanlar için ne dersiniz. çok mu kötü ? sayılsal çıkışlı ama tm tecihi yapılacak. psikoloji hayal oldu.

YGS sonucu tam olarak nerde yazıyor? Kafayı yedim bu yeni sınav sistemi beni yedi bitirdi
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.