arkadaşlar kardeşim mf4 den 198. bininci olmuş kocaelinde 4 yıllık bir yere girebilirmi???
quote:
Orijinalden alıntı: Ftss
quote:
Orijinalden alıntı: pamuk_
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz ? Hukuk düşünüyordum ama olmayacak gibi TM2 puanım 438 ve 28binlerdeyim. Tercihlerimde yine de Erzincan Hukuk yazacağım. Ailem özellerden de birkaç üniv. yaz diyor ama fazla yük olmak istemiyorum. Çok zorda kalırsam Işık Üniv. Hukuk'u da yazmayı düşünüyorum. Ben o zora girmeden, bana birkaç bölüm söyleyebilir misiniz ? Geleceği olan meslekler nelerdir ? Sizce nereye yerleşirim ? Herhangi bir yerde psikoloji gelir mi ? Sizde de kesin bilgiler yok ama öğrenci psikolojisi işte hep tavsiye duymak istiyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
psikoloji, en önemlisi pdr .. ana okulu artık mecburi hale gelecekmiş diyorlar ... uluslararsı ticarette iyidir ..
PDR nedense cazip gelmiyor. İşin ucunda öğretmenlik olduğundan mıdır nedir, bilmiyorum. Sizce Psikoloji gelir mi yani?
Sizin için baktım , geçen yıla göre psikolojide özellerin % 100 bursluları oluyor. örneğin haliç, arel gibi ... bu yıl sıralama ne olur bilmiyoruz
Ciddi misiniz ? Hangi siteden bakıyorsunuz ? Artık rahat bir uyku uyuyabilirim yani ? İnşallah dediğiniz gibidir. :D Sağolun.
rica ederim http://www.rehberlik.biz.tr/?p=16 bu sayfada link1 e tıklıyoruz. yukarda kutucuk var psikoloji yazıp {enter daha } rahat ulaşırsınız ... herşey gönlünüzce olsun ....
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 15delgado15
quote:
quote:
arkadaşlar ygs 1 de 407 puan yaptım ve bu puan ek puanla beraber... ama alan içi sıralamada 148 bin yazıo ek puanlı sıralamada da 1700 yazıo kaç kişi içindendir ayrıca kocaeli veya marmara elektrik-elektronik öğretmenliğine puanım yeter mi sizce??? cevaplarınız için teşekkürler
meslek çıkışlı mısınız? elektrik öğretmenliği mi elektrık- elektronık oğrt diye bir bolum yok .... ek puanlı sıralamanız 1700 mü
ewet 1700 yazıyo:S
O zaman süper ! geçen yıl marmara 101.000 kocaeli 115.000 le kapatmış .. Fakat ek puanlı oğrencılerın sıralamaları değişik kanımca ... klavuzda ona dikkat ettım ... umarım yeter puanınız...
inş arkadaşım teşşekkürler ama şu anda bizim ismimiz bildiğin gibi teknoloji fakültesi olarak değiştirildi ve neyin ne olduğu belli deil hiç bişey anlamadım şuanda bu konu hakkında bilgin var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: requiemm
arkadaşlar kardeşim mf4 den 198. bininci olmuş kocaelinde 4 yıllık bir yere girebilirmi???
arkadaşlar ygs 1 de 407 puan yaptım ve bu puan ek puanla beraber... ama alan içi sıralamada 148 bin yazıo ek puanlı sıralamada da 1700 yazıo kaç kişi içindendir ayrıca kocaeli veya marmara elektrik-elektronik öğretmenliğine puanım yeter mi sizce??? cevaplarınız için teşekkürler
meslek çıkışlı mısınız? elektrik öğretmenliği mi elektrık- elektronık oğrt diye bir bolum yok .... ek puanlı sıralamanız 1700 mü
O zaman süper ! geçen yıl marmara 101.000 kocaeli 115.000 le kapatmış .. Fakat ek puanlı oğrencılerın sıralamaları değişik kanımca ... klavuzda ona dikkat ettım ... umarım yeter puanınız...
inş arkadaşım teşşekkürler ama şu anda bizim ismimiz bildiğin gibi teknoloji fakültesi olarak değiştirildi ve neyin ne olduğu belli deil hiç bişey anlamadım şuanda bu konu hakkında bilgin var mı ?
Evet bu yıl öyle birşey oldu ... dikeygecis.org sitesinde bu konula ilgili yazılar var bir bak istersen ....
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Evet bu yıl öyle birşey oldu ... dikeygecis.org sitesinde bu konula ilgili yazılar var bir bak istersen ....
bu konuyla ilgili okadar site arastırdım ama net bi cevap hiçbir sitede hala yok ve yöktende bu konuyla ilgili bi açıklama henüz gelmiş değil:S napıcaımı bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
quote:
Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: damn1518
quote:
mf4 8571.yim
itü ucak , odtü mimarlık , odtü inşaat müh. daha ne istiyon dostum
odtü elektrik elektronik veya bilgisayar istiyordum ama havamı aldım inşaat mühendisliğini yapamam ki çizim yeteneği 0 bende cin aliyi zor çiziyorum
Şunu da ekleyeyim... 95'te ben bir terslik yüzünden 52'de 36 matematik yaptım... Derece yapacakken 1800. olup ODTÜ İnşaat'a girdim... 96'da tekrar girdim. Gene ilk 300 civarı bir net yaptım, ama OÖBP'den iki yıl üstüste girişten 30 puan kadar kaybettim... 1300. oldum, gene ODTÜ İnşaat'a girdim... 99'da tekrar girdim... Gene 300. oldum... Ama bu sefer sözelci saydılar, ODTÜ Uluslararası geldi, gitmedim, İnşaata devam ettim...
ODTÜ İnşaat 95'de ilk 2500ü alırdı, Hacettepe Tıp'tan da 25 puan yüksekti...
O yüzden çok da moralini bozma, yaz git, keyfine bak...
yorumun için sağol az önce hocam aradı onunlada konuştum oda inşaat seç dedi yatay geçiş olurmuş galiba ee ye gerçi benim not ortalamam o kadar yüksek olmaz ama olmazsada inşaata kalırım ben inşaattta hep çizimler var biliyordum okuması rahat mı peki
Derslere girersen, ödevleri yaparsan, hiç zorlanmadan bitirirsin...
Ama yok benim gibi derslere gitmeden, ödevleri yapmadan, lablara vs. gitmeden, proje falan yapmadan... Sadece sınava girerek 80-90'lı notlar alıp da bitireceğini zannedersen...
Benim gibi 9 sene okursun :P
Ulan bölüme dereceyle girdik... Sınavlarda hep süper notlar alırdık... Ama hocalar bir inat bir inat... "Vay nasıl derse girmezsin"... Girmiyorum yahu... Lise mi burası?...
O zaman kalırsın... Haydaaa...
Bu aklında olsun da...
Benim gibi hiperaktivite sorunun varsa ve derse giremeyeceksen, Makine falan yaz...
Yok sade derslere girerim, ödev-proje vs. yaparım dersen, günde 1 saat çalışmak bile fazla... Zira 3-5 ders hariç gerisi hep geyik dersler...
Ben yarısında hiç derse gitmeden, sınavlara da 1 gün bile çalışmadan girip çok sağlam notlar almıştım...
Bölüm değiştirmeye gelince... Lisedeyken "İnek" diye laf yiyenlerden değildiyseniz, çok ümitlenmeyin...
Zor birşey değil de, okumaya başladıktan sonra üşenirsiniz...
yok bana lisedede inek derlerdi ama hiperaktivitesi yüksek bi çocuktum bende valla rahat bi bölüm olması işime gelir benimde niye bilmiyom ama senle konuştuktan sonra inşaat sıcak gelmeye başladı
bu konuyla ilgili okadar site arastırdım ama net bi cevap hiçbir sitede hala yok ve yöktende bu konuyla ilgili bi açıklama henüz gelmiş değil:S napıcaımı bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim
bu sene alıcak diye açıkladı ama şu an bi netlik yok ve bazı kişiler bu sene tef e öğrenci alınmayacağını söylüyor:S
Bunu ancak ya ösym yi arayıp yada bulunduğun şehirdeki ilgili fakülteye gidip öğrenebilirsin ... kafanı kurcalayan birşeyi hemen çözmen seni rahatlatır. iyi şanslar..
quote:
Orijinalden alıntı: alsec_
Arkadaşlar bi yardımcı olsanız lütfenn ts 2 445 sıralama 14 bin ne yapabiilirm LÜTFEN YA KAFAYI SIYIRCAM
İyi geceler herkese, mf4 te 16.000.yim geçen sene 12.000 13.000le kapamış bir yere girme ihtimalm hiç yok mu bu kafamı acayip meşgul ediyor,hani önümdekilerden bir kısmı öylesine girse bir kısmı tercih yapmasa filan bu sıra düşer mi acaba ?ya da şöyle mf4 -500 itü-makina-mimarlık odtü-inşaat olur mu? teşekkürler
431 puanla MF-4 de 53bininci olmuşum. Acaba Eskişehir Osmangazide İnşaat Mühendisliği okuma şansm nedir 46binle kapamş geçen yılı.