Şimdi Ara

M.2 (nvme) SSD, MSİ Z87 G45 anakart BİOS'ta görünmüyor !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ADATA 256GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD aldım. Ayrıca NGFF M.2 B+M Key SSD to PCI-E PCI Express 4481p Kart 4X isimli bir de adaptör aldım. anakartım ise msi Z87 G45 gaming. SSD'yi bilgisayarımın ekran kartı altındaki PCI Express yuvasına taktım.

Buraya kadar sorun yok.

Bilgisayarıma girdiğimde ssd görünüyor, kopyala-yapıştır da yaptım, ancak SSD içine windows 8.1 kurmaya çalıştığımda bios'ta ssd görünmüyor ve kurulmuyor. tec hnopat videosunu izleyerek C'deki windows 8.1'i ssd içine klonladım ancak yine bios'ta ssd görünmüyor. tec hnopat videosunda yapıldığı gibi, ssdnin biosta görünmesi için boot sıralamasında önceliği ssd'ye vermek istedim ama UEFI Hard Disk Drive BBS Priorities kısmında ssd hiç görünmüyor, sadece eski harddisk görünüyor.
    Anlayan birisi lütfen cevap versin !!

• konudan anlayan yok mu?
  • ZAFER MALAZGİRT kullanıcısına yanıt
    bilgisayarında çift harddisk mi var
  • gelikli61 G kullanıcısına yanıt
    evet biri eski 500gb harddisk, diğeri de yeni aldığım ssd
  • Anakartımın maalesef NVMe desteğinin olmadığını ve bu yüzden ssd'ye windows yükleyemeyeceğimi öğrendim. Acaba anakartıma nasıl NVMe özelliği yükleyebilirim? Çünkü bios güncellemesi de gelmiyor anakartıma.
  • Sorunu, aşağıdaki bağlantıda '' samuray '' nickli arkadaşın yardımıyla çözdüm. Benzer sorunu yaşayan varsa burayı incelesin :
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/m-2-ssd-msi-z87-g45-biosunda-goeruenmueyor.685283/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAFER MALAZGİRT -- 3 Mayıs 2019; 9:50:18 >
  • ZAFER MALAZGİRT kullanıcısına yanıt
    sorunun nasıl çözdüğünü buradan paylaşırmısın bende de eski bi anakart var ve m2 ssd bağlantısı yaptığım halde ne pcde nede biosda ssd görünmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.