Şimdi Ara

M. playerden izlenen filmde Görüntü ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde 2010 da aldığım TOSH 40LV655P FHD tv ve Aşağıdaki MP oynatıcım var Egreat R2A

http://forum.donanimhaber.com/m_36670711/tm.htm + TOSHiBA tv linki
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA_40LV655-LCD-TV,11393.html + TOSHiBA tv linki
    http://www.amazon.de/Toshiba-40LV655P-Zoll-Display-LCD-Fernseher/dp/B002LV3SUA + TOSHiBA tv linki

http://forum.donanimhaber.com/m_44350461/f_/key_egreat//tm.htm#45733232 MEDYA OYNATICI

Bağlantıyı HDMI kablo kullanıyorum

internetten FHD MKV film indirip bos zamanlarda izliyom,,Filmler 8 - 9 GB lık ve genelde yabancı.

Gece izlediğim zamanlarda ise ses cok cıkmasın diye Notebooktan ( 15,6 , Win 10 ) den izliyorum ve kulaklık takıyorum.
    PC de izlediğim görüntü ile MP de izlediğim görüntü arasında cok fark var

PC de gom player ve default görüntü ayarları ile bütün detaylar belli ve hiç bir ayar yapmak istemiyor
    renkler yerinde, arka planlar filmde ne ise öyle görünüyor

Ancak MP + Tosh Tv ile mutlaka MP den görüntü ayarı yapmak zorunda kalıyorum ve istediğim ayarı hiç bir zaman tutturamıyorum
    film heycanına kapılıp sonra unutuyorum.

Tv den çeşitli görüntü ayarları yapıyorum, MP den ayar yapıyorum, ama PC deki görüntüye yaklasamıyor.
    Genelde tv nin menu rengi siyah olduğu için, filmlerdeki alt ve üst teki siy şeritleri refreans alıyorum
    Ama bazı filmlerde / sahnelerde de arka plan bütünlüğü kayboluyor
    Yani TV de izlerken hep bir eksiklik görüyorum.

Şimdi muhtemelen PC de işlemciler ve ekran kartı aynı anda işlem yaptığı için görüntüyü en iyi hale getiriyor olabilir

Tv nin HD receiver ile görüntüsü mükemmel ,ince ayar yapıp istediğimi alıyorum

1 - Aynı kaliteyi MP+ TV de görmek için hangisinin ayarları nasıl olmalı?

Problem daha cok parlaklık ve kontrast ayarlarında,
    Kontrastı açarsam arka plan parlıyor ve fon görünmüyor
    Kontrast kısarsam, film karanlık gibi oluyor ve gündüz saatlerinde bir şey görünnüyor.

2 - Olayın kablo ile ilgisi olabilir mi ? HDMI kablo mı değiştirsem?
    3 - Sizler de harici kaynaktan film izlerken benim kadar hassas mısınız? donanımlarınız genel olarak nelerdir?
    4 - Veya bu farkın sebebi MP nin eskimiş olması mı?

TV nin menusünde şu ayarlar var,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 13 Şubat 2016; 18:22:23 >

• kardeş dediklerin doğru ama bir kere paneller den birisi 15,6 diğeri 40 sadece bu bile yeterlidir!

40lv de bu arada aman aman bir panel değilki!

PC ler her zaman için bizim kontolumuz da oluyorlar! kafamıza göre onları set ederiz veya MP sini beğnemeyip başkla bir MP yükler onunla kullanırız v.s
    kısaca kumanda bizim elimizdedir!

Egrat in resim kalitesi de bir etkendir! ama bunu net cevabı sendedir,fark olması normaldir(eskimeyle alakası pek olmaz) ekran ebatı da her zaman bir faktördür

HDMI kablodan bu kadar fark olmaz ve herhalde dandik kablo da kullanmıyorsun??

++

ben 7 tane MP cihazı aldım alayını şutladım yaw,bu işi her zaman ya Bluray ya da Uydu Receiver ile hallediyorum!
    MP ler bana göre değil ama MP lerin en büyük avantajı her bir şeyi açıp oynatması!

bence MP işine kafanı takma ya da direk PC den HDMI ile panele çık ve Tosh dan izle resmi

• Sağol Albani usta, takipteyiz..
    Bugun receiver ile MP nin kabloların yerini değiştirdim sonuc aynı

Notebook + tv ye HDMI ile bağladım, nerdeyse PC deki kalite ile aynı

Hatta aynı flmi hem PC den hem de MP den calıstırdım ve tv ye bağladım
    aynı sahneleri izledim fark belirgin

MP den olduğuna kanaat ettim

HDMI kablolar tv ile aldığımdan beri aynısı. yani 4 yıllık

Ne kadar inanmasam da denemek amaçlı altın uclu kablo alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 14 Şubat 2016; 21:26:09 >
  • kardeş sen zaten olayı çözdün,kabloyu filan geç şimdi,demekki MP bir şekilde sana istenen resim kalitesini sunamıyor,o zaman senin elin forumun "Media Player" başlığına gider

NB ile olay her zaman daha iyi çözülür ama tercih senin,MP cihazlarının çoğu bir şekilde sorunlu ve sürekli Çin liler model diye cihaz çıkarıyorlar ve bu işin sonu yok hiç

bizim Sadays hoca veya Papirus hoca bunlar o bölümün Doktorlarıdır ve bir kaç daha arkadaş var hepsi uzman doktor oldular yaw bu meretleri deneye deneye

ben almıyayım artık ve o işi ya Bluray yada Receiver ile hallediyorum,arada açılmayan format/codec v.s olsa da idare ediyorum ve ayrıca Desktop ile de izliyorum! ben DAUM PotPlayer
    kullanıyorum bir kaç senedir ama benim PC çok eski! şimdi ufaktan topluyorum yeniden,bana göre PC her zaman en iyi ve kesin çözümdür

MP için,sanırım Sadays eski EGreat çidir iyi bilir bunu,ama şimdi "Android" li MP ler çıktı hatta hepsi öyle sayılır! ben en son sattığım(Sadaysa satmıştım 3 ay kadar önce) M-195
    marka bir cihaz idi ama resim kalitesi çok iyidir,zaten diğer kullanıcılarda öyle diyor ve başlığı da vardır ve de çok ucuzdur sanırım şimdiler de $ 50/60 kağıt gibi,ben 60 kağıda
    almıştım ama "WMV" formatını açmıyor alet yaw,sinir oldum ve sattım $50-200 arasında bir dolu marka var(çoğu aynı tabiki)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.