Şimdi Ara

M.T.O.K, MTOK lar Hakkında Herşey ,,,mtok (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
306
Cevap
5
Favori
67.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • temel mühendis liseliysen neyin kimin savunmasını yapıyosun? meslek liseliyi düz veya anadolu liseli anlayamaz zaten kendileri rahat ya üniversite yolu açık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Topçam
    temel mühendis liseliysen neyin kimin savunmasını yapıyosun? meslek liseliyi düz veya anadolu liseli anlayamaz zaten kendileri rahat ya üniversite yolu açık..

Aynen öyle . Meslekliye ya herro ya merro
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 2 Mart 2011; 21:36:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

kimse zorla sokmadı seni meslek lisesine..üni hayallerin varsa girmeyecektin o liseye..

meslek ve endüstri meslek lisesine giden öğrencilere bakarsan çoğu bilinçli bi şekilde ileriyi düşünerek, okulun teknolojik akamedik kadrosuna bakarak girmemiştir o okula ailesi maddi kaygılarla belki okutamayız elinde bi mesleği olsun diyerek "yazdırılmıştır". Böyle büyüklenerek konuşmanın alemi yok.

Ayrıca çoğu meslek lisesinde yılda 1-2 kişi üni kazanır o da öğretmenlik filan. MTOK bilg. müh. puanı 420. O eğitimle o puanı alabilecek kişilerin sayısı az, o kadar kıt eğitime rağmen bu başarıyı yakalamışsa mühendis olacak kapasiteye sahiptir.

İyi günler...
  • quote:

bişeyin savunmasını yapmıyorum,ben bilgisayar mühendisi olmak için sınava hazırlanıyorum ve belli bi grubun ygs'den benle aynı ünvanı (kendimi bilg.müh. olmuş varsayarak söylüyorum) almasını istemiyorum...

diyorsunuz ki mtokların sayısı çok az,buraya da mesleklilerin en en iyisi girecek,belki şimdi öyle ama o kontenjanlar öyle kalmayacak..2-3 seneye her üni.ye bi müh.fak.ın yanına bi de tekno.fak. açarlar..

o zaman görürüz işte mesleklerin en iyisini..çarpım tablosu bilmeyen adamların nasıl mühendislik öğrencisi olacağını görürüz...

inşallah şu davayla kapatırlar da şu tekno.fak.ları bu adaletsizlik son bulmuş olur...

kimse zorla sokmadı seni meslek lisesine..üni hayallerin varsa girmeyecektin o liseye..

La boşuna konuşturuyon beni daha önceki yazdıklarım yeter sana . Işine bak bekleme yapma. Hem ayrıca ne biliyon olm herkezın istiyerek gittiğini

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

quote:

meslek ve endüstri meslek lisesine giden öğrencilere bakarsan çoğu bilinçli bi şekilde ileriyi düşünerek, okulun teknolojik akamedik kadrosuna bakarak girmemiştir o okula ailesi maddi kaygılarla belki okutamayız elinde bi mesleği olsun diyerek "yazdırılmıştır". Böyle büyüklenerek konuşmanın alemi yok.

Ayrıca çoğu meslek lisesinde yılda 1-2 kişi üni kazanır o da öğretmenlik filan. MTOK bilg. müh. puanı 420. O eğitimle o puanı alabilecek kişilerin sayısı az, o kadar kıt eğitime rağmen bu başarıyı yakalamışsa mühendis olacak kapasiteye sahiptir.

İyi günler...

Aynen öyle dostum. Katılıyorum . Ve bu adam da bir gün herkez meslekli mühendis olacak demeye getiriyor. La zaten o kadar öğretmenliği kapadılar, yerine %30 u kadar mühendislik açtılar. @temel mühendis Kibirin alemi yok dostum, herkez ekmeğinin peşinde ve ben hakkımı kimsiye yedirmem . Senin halkın nasıl mf4den girmekse, benim hakkımda ygs1 den girmek. Ben belki düz lise okusaydım cookdan mühendis olmuştum bile, cunki biliyorum bende kapasite var. Ilk denemede sınıf 2.si bu denemedede sınıf birincisiym . Iki yıldır gelen kızlar felan var ve ben onları bu boş kafayla geçti isem otursun ağlasınlar. Seninle aynı katağorıde olsaydım belki benimle yarışamayacaktın bile , bunları bilmiyoruz, o yüzden daha fazla topigimi kirletme.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 2 Mart 2011; 21:37:46 >
  • quote:

"Seninle aynı katağorıde olsaydım belki benimle yarışamayacaktın bile"

nerden biliyorsun,sen alemin akıllısında biz salak mıyız? aklında bulunsun ygs lys'e benzemez...

Alıntı yaptığın yerle bile celişiyorsun ? Yanlış mı. Evet bilmiyorum ve Belki diyorum . Ve okadar şeyde bula bula buna laf buldun helal... Otur dersine çalışmaya devam et... Herkezi aynı kefeye koyan sen bi düşün, acaba isteyerek veya istemeyerek vasat zannettiğin meslek lisesine gitseydin ne yapardın ?. Bunu zaten anlayamazsın ama neyse......
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 2 Mart 2011; 21:38:08 >
  • quote:

meslek lisesinin amacı teknisyen yetiştirmektir teknisyen olmak istesem giderdim ama sonradan üni.ye gidemiyorum diye zırlamazdım..

Ha kendince lafı koydum diyorsun yani . bi ergen gibi davranma, mesleğe gidenlerin %90ı serseri tiplerden oluşur, bilmiyorsun dinle bari. Ve kalan %5 %10 luk kısımda işine gücüne bakan dersine çalışan iyi bir gelecek isteye insanlardır. Bunların %5i belki saftır ama geriye kalan %5 i cin gibi dersine çalışan adamlar. Belki isteyerek veya istemeyerek sonunu kestiremeyerek gittiler, ama sonuçta %5lik kısımın farkı diğerlerinden farklı daha farkında bir birey olması . Şurada biri çıksada sana anlatabilse keşke, o insanların arasında kalmak kolay değil bilen bilir. Ve defalarca söylesemde tekrar ettiriyorsunuz ama tekrar söylüyorum, ben bu %10 -%5 lik kısımdan bahsediyorum arkadaşım, sen beni cidden yanlış anlıyorsun. Senin kast ettiğin kişileri biliyorum, evet onları çok iyi tanıyorum bir çoğu benim arkadaşım, ve daha öncede yazdım emin ol g.tlerini verseler bi tek. Fak. elektronik mühendisligine girecek puanı ygs1den alamazlar. O adamlar ygs4-5den barajı geçemiyor . Senin için rahat olsun. Evet fark olacaktır ama zannettiniz kadar abartılacak durum yok.

Lastik gibi uzar konu. boşuna ikimizinde vaktini çalma. eminim anlatmak istediklerimi anlamaya çalışırsan başarırsın.

• Meslek lisesiyim. Genel olarak meslek liselilerin durumu vasat. Yapabilen öğrencilerin mühendisliğe gitmesine bir engel olmaması lazım. hangi liseden olursa olsun. ki zaten mtok mühendisliği kazanan meslek liselilerin çoğu intibak sınavını geçememişler galiba. 2.Bölüm konuları zordur ve birikim gerektirir. Son senede lys çalışarak meslek liseli öğrenci mühendislik kazanamaz. Ygs ile belki kazanır. hak ediyorsa intibak sınavınıda geçer(yani integral,limit vs. konuları içeren şeyleri) sonra devam eder işine tartışmaya gerek yok. + olarak o mtoklardaki intibak sınavını geçebilen adam LYS ile matematik,fende yapabilecek kapasitede adamdır. Burada diğer liseleri etkilen pek birşey yok. sonuçta yine meslek liseli öğrenci 2.bölüm LYS konularını yapabilmek zorunda o intibak sınavını geçebilmek için. Kapasitesi varsa geçer yoksa bir daha dener olmadı bilemiyorum neyse + Meslek liseli adamdan daha iyi mühendis olur sözünede katılmıyorum. Fen lisesindeki adam daha iyi mühendis olur bana göre

• M.T.O.K şuan her üniversitede yok kısıtlı bir bölüm mesela istanbulda bir üniversite tercih etsek sadece marmarada ben sanki öyle gördüm ne bileyim bir itüde yada boğaziçi odtüde yok çok az ögrenci alıyor egitim kalitesi nedir ne degildir hiç bilinmiyor mezun olan bir ögrenci diyelim ki x bir başka fakülteden mezun olanla aynı şartlara sahip mi olacak ve neden itüde yada odtüde açmıyorlar
  • odtü.ye acsalar tam komedi olur biri mf4ten turkiyede ilk 5bine girip gelmis digeri mtok adi altinda meslekten cikmis gelmis saka gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizli_

M.T.O.K şuan her üniversitede yok kısıtlı bir bölüm mesela istanbulda bir üniversite tercih etsek sadece marmarada ben sanki öyle gördüm ne bileyim bir itüde yada boğaziçi odtüde yok çok az ögrenci alıyor egitim kalitesi nedir ne degildir hiç bilinmiyor mezun olan bir ögrenci diyelim ki x bir başka fakülteden mezun olanla aynı şartlara sahip mi olacak ve neden itüde yada odtüde açmıyorlar

Onlar zaten teknik üniversite ve eski üniversiteler. Baştan beri mühendislik programlarıyla nam salmışlar. Teknoloji Fakültesi açmaları komik olur.
  • bilmiyorumda bu senede epey üniversitede açılacakmış bakalım hangileri olacak ben 2012 hazırlandıgım için o zamana kadarda çogu üniversitede olur gibi ben hem ygs hem lys hazırlandıgım için sorun yok hangisi olursa artık
    bu arada hiç belli olmaz eger açılırsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

toplama cikarmayi dogru düzgün yapamayan adam türev integral veya bi comptonu hazirlikta dinlediginde nasil anlayip yapacak merak konusu

1 senede hepsini anlayabilcek kapasitesi varsa meslek lisesinde isi ne en bastan..

ygs den 400 puan almış adam aptal değildir herhalde. Meslek liesinde evet o şekilde ogrenciler var ama onlarında mtok a girme şansı yok. Teknik liseler zaten o dersleri görüyorlar. Azimli end meslek ticaret meslek liseleride 1 senede o konuları anlayabilirler diye düşünüyorum.

Ama genede haklı olunan bir konu var muh fakulteleri mf 4 den alırken mtoklar ygs1 den alıyor en azından ygs 1 in etkisi artmış şekilde lys puanıda etkileyebilirdi bu mtok olayını. Mühendislik sonucta oyuncak değil.

Kontenjanın artıcagını düşünmüyorum. Makina ogretmenliği zaten o şekildeydi. Cok olan bilgisayardı onuda düşürdüler. Okuldaki ortamın mh fakultelerine gore farklı olacagını soyleyen arkadas evet sonuna kadar haklı. Ama kasıp o raya gitmiş intibakı geçmiş biri zaten hedefi olan hayatı için mücadele etmiş ve ediyo olan biri olucakç Öyle birindende kalıplaşmış meslek lisesli davranışları beklemek yanlış olur.

Ben meslek lisesi mezunuyum. İş yerine gelen makine müh mezunlarının okulda sorumlu oldugu dersleri bilmiyor olarak iş başvurus yapması esnasındada ben onlara "mal" gözüyle bakmıştım. Adama (bu hatayı yapan tek kişi değildi) teknik resim verdi patron bunu anlat nasıl işler diye adam kem küm ehem ohom su soyle olur bu boyle.

Tuzu kuru olanlar yorumlamılar gene inşallah kapatırlar filan diye. Katsayı donemindede oldu bu tartışma. Olaylara hiç karşı tarafn gözünden bakmıyorsunuz. Evet Tekniklerin girmesi bencede size haksızlık sonucta sizle aynı dersleri goruyorlar ama gormıyen insanlarıda düşünün.

-Burdan sonrası hikayemdir, okumanızın faydası yoktur.-

Ben meslek lisesine giderken "ara eleman !!" olayım bilinciyle gitmedim. LGS den 330 almıştım bireysel hatalrım ve gencliğin verdigi cehaleten sınava calısmamıstım. Ve tercih donemindede okulumdaki (ozel okuldu) rehber ogretmeninim afedersiniz şerefsizliğine ugradım. Ben hastaydım ve memleketteydi tercih doneminde tercihe annem gitmişti 330 almış bir ogrenciye rehber ogretmeni vefa kabataş v.b okulları yazmıs annemde alakası yok tabi o okullara tercih yapmış. Ogretmenin amacı bu ogrenci bu puanla buralraa gidemicek gene bizim okula devam edicek mantıgı. Ama o sene zaten babam iflas etmişti imkanda yoktu tercihden bi yer tutmayınca bende 1 arkadasımın okudugu meslek lisesine gittim kayıt oldum. O güne kadarda meslek lisesinin varlıgından ve işlevinden haberim dahi yoktu.

Yani bu benim hikayem bu şekilde olmuş meslek lisesine girmiş insanlar cok var. Şimdi ben 13 14 yaşındaki tarlihsizliğin diyetini neden hayatımla odiyeyim ? Bilmiyorum hiç çalıştınızmı ama benim çalıştığım atolyede formalite icabı 2 mühendis bulunurdu. Çizimini hesabını kitabını biz yapardık (program yapıyor zaten hesabı biz sadece tasarlayıp cizerdik) muhendisde imza atardı. Alt kattaki frezede cnc de yada yan binadaki başka departmandaki işci bile muhendisten daha iyi biliyor o mesleği. Ama hayat adil değil işte. Ve o muhendis benim iki katım maaş alıp daha esnek saatlerde calısıyor. Neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 4 Kasım 2010; 0:38:38 >

• @Xreleave

söylediklerinizin son kelimesine kadar katılıyorum. Hayat bazen adil olmuyor. Bazıları da çıkıp böyle olmayı sen istemedinmi? neden sızlanıyorsun diyor ya... onlara verilecek en iyi cevap aslında ; yerimde olmayı istermiydin olur. Çünkü şansı olanlar rahat, ama şans verilmeyenler hep bi kıskacın içindeler.

Bende mezun meslekliym. konuyu açan kişi olarak sizin dile getirdiklerinizi bazı arkadaşlara anlatmak istedim ama anlattılarıma inanmak istemiyorlar. Herkezi aynı kefeye koyup yargılıyorlar tek sorunları bu. Ben şahsen bundan hoşlanmıyorum, bir çoğumuz meslek liseliler değince akla çakal cukal abazan tiplerin geldiğini biliyoruz. Bir zamanlar onlarla aynı ortamda bulunmuş olsamda onlardan farklıyım. farkım olmasa oturup geç saatlere kadar ders çalışmam. farkım olmasa geleceğimi belirleyen bir çok faktörde onlardan farklı düşünüp iyi bir ilerleyiş için çaba göstermem. Evet bir çoğu sadece lise diploması için, bazılarıda ailevi veya çeşitli nedenlerden dolayı meslek lisesini tercih insanlar. bu insanların arasında gerçekten iyi yere gelmek isteyenleri kimse görmek istemiyor . Evet kimse görmek istemiyor. Hangi meslekliye sonraniz mühendis olacam v.s şeklinde saçmalar, birde sorun bakalım ders çalışıyorlarmı, veya ne kadar çalışıyorlar. Sorduğunuz 100 kişiden sadece 10-15 i bu soruya evet der, ve 3-5 tanesi gerçekten gayret gösteren hak eden insanlardır. Insanların liseden üniye geçiş konusunda Genelinin bakış açıcısı şu;

x: sen gel

x: sende gel

x: sende gel

x: sen dur!! , sen mesleklisin , sen s*ktir git

haksızda sayılmazlar. Arada kalan 3-5 insan kendini kurtarmaya çalışıyor bu görüşden dolayı ama gerçekten zor.

• Arkadaşlar her mühendis iyidir diye bir kural yok. Zaten İstanbul - Ankara - İzmir dışından çıkan mühendislerde pek bir numara olmuyor (kişisel başarıları hesaba katmıyorum, bu bir genelleme.). Hatta İstanbuldan bile son derece dandik mühendisler çıkıyor (Doğuş, Okan, Osman, Mahmut vs gibi üniversitelerden özellikle). Bu tarz bir mühendise denk gelmiş olabilirsiniz. O zaman sizin sorununuz vakıf üniversiteleriyle olmalı. Şimdi adam ilk 10bine girip İTÜ,ODTÜ,YTÜ'ye girmiş, bir başkası çok daha az puanla aynı üniversitede farklı fakültede ama sözde denk bir bölüme girmiş. Burada bir sorun yok mu? Bu üniversitelerde Teknoloji fakültesinin olmadığını biliyorum fakat ileride açılmaması için de bir sebep görmüyorum.
    Biz mühendisler/mühendis adayları neden teknoloji fakültelerine karşıyız peki? Çünkü bu fakültelerin sayıları artarsa doğal olarak mezun sayıları da artacak ve bu kişiler de muhtemelen bizlerin kabul etmeyeceği düşük maaşlı işlere talip olacaklar. Bu da bizim alacağımız maaşı azaltacak doğal olarak. Bir nevi Çinli işçiler gibi dalacaklar piyasaya yani ve büyük bir kısmı hak etmediği bir ünvana sahip olacak. Mühendisliğin prestiji yerle bir olacak.
    Kısa kesmek gerekirse, mis gibi dikey geçiş var, bunu kullanın derim (hani bazıları "ben süperim, diğer meslek liselilere benzemem" diyor ya, bu seçenek onlara gelsin) ve umarım ki teknoloji fakültelerindeki sözde mühendislik bölümlerinin o sözde mühendislik kısmı yok edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisno_spoon -- 4 Kasım 2010; 2:24:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

toplama cikarmayi dogru düzgün yapamayan adam türev integral veya bi comptonu hazirlikta dinlediginde nasil anlayip yapacak merak konusu

1 senede hepsini anlayabilcek kapasitesi varsa meslek lisesinde isi ne en bastan..

ygs den 400 puan almış adam aptal değildir herhalde. Meslek liesinde evet o şekilde ogrenciler var ama onlarında mtok a girme şansı yok. Teknik liseler zaten o dersleri görüyorlar. Azimli end meslek ticaret meslek liseleride 1 senede o konuları anlayabilirler diye düşünüyorum.

Ama genede haklı olunan bir konu var muh fakulteleri mf 4 den alırken mtoklar ygs1 den alıyor en azından ygs 1 in etkisi artmış şekilde lys puanıda etkileyebilirdi bu mtok olayını. Mühendislik sonucta oyuncak değil.

Kontenjanın artıcagını düşünmüyorum. Makina ogretmenliği zaten o şekildeydi. Cok olan bilgisayardı onuda düşürdüler. Okuldaki ortamın mh fakultelerine gore farklı olacagını soyleyen arkadas evet sonuna kadar haklı. Ama kasıp o raya gitmiş intibakı geçmiş biri zaten hedefi olan hayatı için mücadele etmiş ve ediyo olan biri olucakç Öyle birindende kalıplaşmış meslek lisesli davranışları beklemek yanlış olur.

Ben meslek lisesi mezunuyum. İş yerine gelen makine müh mezunlarının okulda sorumlu oldugu dersleri bilmiyor olarak iş başvurus yapması esnasındada ben onlara "mal" gözüyle bakmıştım. Adama (bu hatayı yapan tek kişi değildi) teknik resim verdi patron bunu anlat nasıl işler diye adam kem küm ehem ohom su soyle olur bu boyle.

Tuzu kuru olanlar yorumlamılar gene inşallah kapatırlar filan diye. Katsayı donemindede oldu bu tartışma. Olaylara hiç karşı tarafn gözünden bakmıyorsunuz. Evet Tekniklerin girmesi bencede size haksızlık sonucta sizle aynı dersleri goruyorlar ama gormıyen insanlarıda düşünün.

Ben meslek lisesine giderken "ara eleman !!" olayım bilinciyle gitmedim. LGS den 330 almıştım bireysel hatalrım ve gencliğin verdigi cehaleten sınava calısmamıstım. Ve tercih donemindede okulumdaki (ozel okuldu) rehber ogretmeninim afedersiniz şerefsizliğine ugradım. Ben hastaydım ve memleketteydi tercih doneminde tercihe annem gitmişti 330 almış bir ogrenciye rehber ogretmeni vefa kabataş v.b okulları yazmıs annemde alakası yok tabi o okullara tercih yapmış. Ogretmenin amacı bu ogrenci bu puanla buralraa gidemicek gene bizim okula devam edicek mantıgı. Ama o sene zaten babam iflas etmişti imkanda yoktu tercihden bi yer tutmayınca bende 1 arkadasımın okudugu meslek lisesine gittim kayıt oldum. O güne kadarda meslek lisesinin varlıgından ve işlevinden haberim dahi yoktu.

Yani bu benim hikayem bu şekilde olmuş meslek lisesine girmiş insanlar cok var. Şimdi ben 13 14 yaşındaki tarlihsizliğin diyetini neden hayatımla odiyeyim ? Bilmiyorum hiç çalıştınızmı ama benim çalıştığım atolyede formalite icabı 2 mühendis bulunurdu. Çizimini hesabını kitabını biz yapardık (program yapıyor zaten hesabı biz sadece tasarlayıp cizerdik) muhendisde imza atardı. Alt kattaki frezede cnc de yada yan binadaki başka departmandaki işci bile muhendisten daha iyi biliyor o mesleği. Ama hayat adil değil işte. Ve o muhendis benim iki katım maaş alıp daha esnek saatlerde calısıyor. Neden ?

lise 1'den lise 2'e geçerken meslekten düze,düzden mesleğe okul değiştirebiliyorsun..bu bi bahane değil..

ve her mühendis de senin çalıştığın merdiven altı atölyedeki gibi değil..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

lise 1'den lise 2'e geçerken meslekten düze,düzden mesleğe okul değiştirebiliyorsun..bu bi bahane değil..

ve her mühendis de senin çalıştığın merdiven altı atölyedeki gibi değil..

Benim çalıştığım yer merdiven altı atolye değildi "birşey bildigini sanan" güzel kardeşim. Ki o merdiven altı atolyelerin sanayi piyasasındaki işlevini bilsen bu şekildede konuşamazsın. (ama tabi sen bilip sormadan damga vurma yetenegine sahipsin) Meslekler zaten ben itüde okumak istiyorum ytü de odtüde okıcam diye yırtınmıyor (ki hak eden herkezin bu okullarda okumaya hakkı var) vasatta olsa bir mühendislik okumak ve kafasındaki belirli gelir düzeyinde yaşamak istiyor.

Ben o zaman bilgili değildim işte okul hakkında hatsayısı osu busu eğitimi hakkında. Ki ailevi-maddi problemlerim vardı o donemde okuldan cok ailemin yanında geçti o senem.

Koca yazıdada tek oraya takılman ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 4 Kasım 2010; 19:43:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.