Şimdi Ara

M-Tech DDR 400 aldım, fena mı etmişim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzunca bir süredir, overclock dünyasından uzakta kaldım. Herşey hızla değişmiş.

Neyse, benim zamanımda Twinmos DDR333'ler içinde en iyi oc olanı M-Tech modüllü olanlardı. Ben de bulamadığım için Twinmos çipli almıştım. Neyse ki 215Mhz'ye kadar CL2 çalışabiliyorlar. Şimdi oyunlarda yetersiz olduu için bir 256MB daha almaya karar verdim ve fazla araştırma yapmadan netten siparişi verdim: TWINMOS DDR 400 MTech modül

Şimdi sorum şu: Fazla oc denemeyi düşünmüyorum. Şu an 200Mhz FSB yetiyor. Ama benim için asıl önemli olan CAS2 çalışması. Yeni aldığım Mtech modüllü bellekler CAS2 olarak çalışır mı? Bu şekilde çalıştıran var mı?

Teşekkürler.

• Benim gördüğüm hemen her mtec modüllü twinmos ddr400 de cas 2 çalışıyordu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: java

Benim gördüğüm hemen her mtec modüllü twinmos ddr400 de cas 2 çalışıyordu....
    mtec modüller zaten artık nerdeyse twinmoslarda standart oldu. neyse. 200 fsb de 2 cl ile çalışıo benimiki şu an. Rahat rahat. için rahat olsun. Ama anakartta önemli tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: home_sweet_chaos

mtec modüller zaten artık nerdeyse twinmoslarda standart oldu. neyse. 200 fsb de 2 cl ile çalışıo benimiki şu an. Rahat rahat. için rahat olsun. Ama anakartta önemli tabii.

Alıntıları Göster
    madem eski bir overclock'çuymuşsun, o zaman senin bu soruyu sormam gerekirdi. ramini kendin deneyerek ancak bir sonuca ulaşırsın. benim o ram 200 fsb'de cl2 çalışır dememle illa o ram o hızda cl2 kesinlikle çalışır anlamına gelmez ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmedin

madem eski bir overclock'çuymuşsun, o zaman senin bu soruyu sormam gerekirdi. ramini kendin deneyerek ancak bir sonuca ulaşırsın. benim o ram 200 fsb'de cl2 çalışır dememle illa o ram o hızda cl2 kesinlikle çalışır anlamına gelmez ki

Alıntıları Göster
    quote:

Öyle tabi, ama ilk postta "netten siparişi verdim" diye yazmamın sebebi, ürünün daha elime ulaşmamış olması. Verilecek cevaplara göre adamlardan e-mail vs ile Twinmos modüllü olanlarla değiştirme isteğinde bulunmama gerek olur mu diye açtım topic'i.

• quote:

Orijinalden alıntı: java

quote:

Orjinalden alıntı: java

Teşekkürler. Eskiden MTec'lerin çok iyi işler çıkarttığını biliyorum. Nebi arkadaşımız hala mtec modüllü ddr333 ramleri kullanıyor sanırım. Benim alacağım ram ise DDR400.

Aslında kafamın karışmasının sebebi, forumda search yaparken karşılaştığım bazı topicler oldu. Bazılarında "DDR333'lerde MTec iyiydi ama DDR400lerde hiç iyi oc olmayan MTec modüller kullanılıyor, Twinmos alın" anlamına gelebilecek sözler vardı.

Sonra (edit:alışverişi yaptığım) sitede Twinmos modüllülerin 2$ pahalıya satıldığını görünce daha bi paranoyak oldum

Neyse artık. Bu işler biraz da şans işi. Bakıciiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aspart -- 21 Kasım 2004, 2:11:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aspart

quote:

Orjinalden alıntı: java

Teşekkürler. Eskiden MTec'lerin çok iyi işler çıkarttığını biliyorum. Nebi arkadaşımız hala mtec modüllü ddr333 ramleri kullanıyor sanırım. Benim alacağım ram ise DDR400.

Aslında kafamın karışmasının sebebi, forumda search yaparken karşılaştığım bazı topicler oldu. Bazılarında "DDR333'lerde MTec iyiydi ama DDR400lerde hiç iyi oc olmayan MTec modüller kullanılıyor, Twinmos alın" anlamına gelebilecek sözler vardı.

Sonra (edit:alışverişi yaptığım) sitede Twinmos modüllülerin 2$ pahalıya satıldığını görünce daha bi paranoyak oldum

Neyse artık. Bu işler biraz da şans işi. Bakıciiz

Alıntıları Göster
    benim en son aldığım m-tech modüllü 256 ddr 400 ler 200 fsb de 5-3-3-2 çalışıyordu
    ama twinmos modüllü 256 ddr 400 ler 200 fsb de 5-3-2-2 olarak çalışıyordu. Bence twinmos modüllüler şuanda m-tech lerden daha iyi ama Java arkadaşımızın bulduğu gibi BH5 mtech bulabilirsen en iyisi o tabiki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Babudil

benim en son aldığım m-tech modüllü 256 ddr 400 ler 200 fsb de 5-3-3-2 çalışıyordu
    ama twinmos modüllü 256 ddr 400 ler 200 fsb de 5-3-2-2 olarak çalışıyordu. Bence twinmos modüllüler şuanda m-tech lerden daha iyi ama Java arkadaşımızın bulduğu gibi BH5 mtech bulabilirsen en iyisi o tabiki :)

Alıntıları Göster
    m-tech için
  • quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

m-tech için

Alıntıları Göster
    Bu ramler için cpudatabase tarzı bir veri tabanı varmı acaba? Ben bu çip işinden pek anlamıyorum Benim Twinmoslarda M-Tech ve üzerinde yazan "0406D TTD7608F8E50D" bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitz

Bu ramler için cpudatabase tarzı bir veri tabanı varmı acaba? Ben bu çip işinden pek anlamıyorum Benim Twinmoslarda M-Tech ve üzerinde yazan "0406D TTD7608F8E50D" bu.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Blitz

50d ıyı moduldur yuksek fsblere cıkma sansın war

• quote:

Orijinalden alıntı: ers1n

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ers1n

quote:

Eywallah saolasın. Bide sanırım bu ram overclockunda, cpu overclock kuralları aynen ediyor. Demek istediğim sorsam şimdi kaç voltla kaç yapar bu ramler, cevap; denemeden bilemezsin olur(herhalde )

• quote:

quote:

quote:

Eywallah saolasın. Bide sanırım bu ram overclockunda, cpu overclock kuralları aynen ediyor. Demek istediğim sorsam şimdi kaç voltla kaç yapar bu ramler, cevap; denemeden bilemezsin olur(herhalde )

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

denemezsen bılemezsın tabıkı :) benım 50dler ddr500 de 2.9 voltla :)
    EDIT:2.5 3 3 8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ers1n -- 22 Kasım 2004, 17:33:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ers1n

quote:

quote:

quote:

denemezsen bılemezsın tabıkı :) benım 50dler ddr500 de 2.9 voltla :)
    EDIT:2.5 3 3 8

Alıntıları Göster
    2,8 volta rağmen ddr430 yapamayan 50d ile gördüm. şanş

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmedin

2,8 volta rağmen ddr430 yapamayan 50d ile gördüm. şanş

Alıntıları Göster
    420 yapmıştım ben ama işlemcinin voltajı az geliyordu, anakarta bi vmod yaparsam daha sıhhatli bilgi edinirim. Ayrıca ben ramlere Vantec'in ramsinklerinden taktım, bir diğer merak ettiğim konu ise kaç volta kadar riske girmeden çıkabilirim bu ramsink olayıyla beraber ???

• quote:

420 yapmıştım ben ama işlemcinin voltajı az geliyordu, anakarta bi vmod yaparsam daha sıhhatli bilgi edinirim. Ayrıca ben ramlere Vantec'in ramsinklerinden taktım, bir diğer merak ettiğim konu ise kaç volta kadar riske girmeden çıkabilirim bu ramsink olayıyla beraber ???

Alıntıları Göster
    Beyler CL 2 derken 2225 mi diyorsunuz yoksa sadece CL si 2 diğerleri 3 3 5 mi diyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®

Beyler CL 2 derken 2225 mi diyorsunuz yoksa sadece CL si 2 diğerleri 3 3 5 mi diyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    Aynen öyle yasin yani CL de içinde diyoruz mesela 5-2-2-2 sondaki 2 cl dir tabi istediğin gibi dizersin o ayrı konu 5-2-2 cl 2 de diyebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Aynen öyle yasin yani CL de içinde diyoruz mesela 5-2-2-2 sondaki 2 cl dir tabi istediğin gibi dizersin o ayrı konu 5-2-2 cl 2 de diyebilirsin...

Alıntıları Göster
    Bende de Twinmos 400DDR M-tec var. Ama CL2'de sistem maalesef çakıyor. Demek ki hepsi bir olmuyor bunların. Belki 3.0 Volta versem CL2'de çakmaz. Şu anda CL2.5'ta çalışıyor. Diğer zamanlamalar en düşük (hızlı) ayarlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Bende de Twinmos 400DDR M-tec var. Ama CL2'de sistem maalesef çakıyor. Demek ki hepsi bir olmuyor bunların. Belki 3.0 Volta versem CL2'de çakmaz. Şu anda CL2.5'ta çalışıyor. Diğer zamanlamalar en düşük (hızlı) ayarlarda.

Alıntıları Göster
    Denemişsindir gerçi ama bir de 11 3 3 2 ayarlarıyla dene diycem. Ayrıca bendeki twinmos'lar 2.6V'ta , 2.77'den daha iyi oc oluyor.

Bu arada, sipariş verdiğim Mtec ramler, temin edilemediği içim iptal edilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspart

Denemişsindir gerçi ama bir de 11 3 3 2 ayarlarıyla dene diycem. Ayrıca bendeki twinmos'lar 2.6V'ta , 2.77'den daha iyi oc oluyor.

Bu arada, sipariş verdiğim Mtec ramler, temin edilemediği içim iptal edilmiş.

Alıntıları Göster
    Bir de senin dediğin gibi 2,6V'da deneyeyim. Hiç sanmıyorum ama. Belli mi olur? Bu işlere bazen ben de akıl erdiremiyorum. Teorik bilgilerden çok farklı sonuçlar alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Bir de senin dediğin gibi 2,6V'da deneyeyim. Hiç sanmıyorum ama. Belli mi olur? Bu işlere bazen ben de akıl erdiremiyorum. Teorik bilgilerden çok farklı sonuçlar alınabiliyor.

Alıntıları Göster
    50D kodlu ram lerin ikinci elleri 50 dolara satılıyor düün artık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.