Şimdi Ara

M2 ssd takabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açıkçası bilgisayardan çok ta anlayan birisi olduğum söylenemez. Sadece bileşenleri ve bileşenler arası sıralama yapabilecek kadar bilgiye sahibim. Msi laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarımda 1tb 5400 rpm hdd 8gb ddr4 ram gtx1050 2gb ve i5 7.nesil bir işlemci var. Aylardır bilgisayar açılırken ya da metro exhodus gibi oyunları oynarken disk kullanımı %100e ulaşıyor. Bende biraz yüzeysel araştırma ile çözümün ssd de olduğunu öğrendim. 300 TL bütçe ile resimde gördüğünüz laptopa uyacak ssd alabilir miyim? Diski rahatlatırmı? Kendim değiştirebilir miyim? Ve en önemlisi bilgisayarımda ssd yuvası varmı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. M2 ssd takabilirmiyim? Birde ne olduğunu anlayamadığım bir port var bu port ne işe yarıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bahsettiğim port bu M2 ssd takabilirmiyim? M2 ssd takabilirmiyim?

• Gençarkadaş G kullanıcısına yanıt
    evet sağ alttaki yere takabilirsin,

Bunun 3100mb/s okuma ve 1k yazma değeri var, 300mb/s okuma yazması olan 50tl daha ucuz ssd de var ama hdd gibi çalışacagı için hiç önermek istemedim.
    -

• portun ne oldugunu iyice ogrenin bir cok m2 portu var sata olmasin o bosa gider yoksa aldigin ssd.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diskinizde windows defender gibi kaynak tüketen bir yazılım vardır, o varken kendi hdd'm 10 mb/s ile işlem yaparken kaldırdığım zaman 35 mb/s ile işlem yapmaya başladı, durdurmaktan bahsetmiyorum NTlite gibi uygulamalar ile komple sistemden kadırmak sistemi tahmin edemeyeceğiniz derecede rahatlatacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 25 Ocak 2020; 14:0:53 >
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim hocam. Nasıl öğrenebilirim portun türünü bilginiz varmı?

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz gibi olan uygulamalar sisteme zarar vermez değil mi, sonuçta sistemin bir bölümünü zorla kapatıyoruz ama.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart m2 ssd görmüyor
    geçen yıl açıldı
    1TB M2 SSD tavsiyesi ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tam model söylememişsin ama yukardaki arkadaşın dediği ssd büyük ihtimalle uyacaktır. nvme ssd almaya dikkat et.
    Fazla bileşen kaldırmadığınız müddetçe bir problem olmaz, ben kullanmadığım yazı fontlarından tutun zip cab arşiv açıcısından şifreleme bileşenlerine kadar hepsini sildim, kuş kadar hafifi bir windows yaptım, sistemin dism++ ile wim dosyasına yedeğini alarak yaptığınızda daha eğlenceli bir sistem ortaya çıkartabilirsiniz.

Sadece defenderi de kapatarak bir problem yaşamadan sistemi hafifletebilirsiniz.

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Hocam herşey için gerçekten çok teşekkür ederim. Eskiden 3-4dk açılan bilgisayar artık 1.5 dk da açılıyor ama halen autocat katya yada solidwork gibi programlar kullanırken disk %100e ulaşıyor. Dolayısıyla ssd almak farz oldu bana. Artık çok çok daha rahat ama sanırım daha verimli kullanabilmek için ssd almalıyım. Bu arada sizin dediğiniz işlemleri İnternetten video izleyerek yaptım ama gerçekten uzun zaman sonra çok rahatladı bilgisayar. Ssd alacağım ama hangi ssd türü bana uygun nasıl bulabilirim bilginiz varmı?

• K120 K kullanıcısına yanıt

Hocam modeli bu. Hepsiburadada ssd bilgisi yazmıyor ama kapağı açınca ssd portu olduğunu düşündüğüm bir parça var. Acaba ssd desteği varmı ve hangi ssdyi almalıyım bilginiz varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar, makinenin rahatladığına çok sevindim, hangi ssd uugundur bilmiyorun lakin, advanced syatem care uygulaması ile sistemi bir kereliğine taratıp uygulamayı silin, arkaplandaki o saçma disk kullanımından da kurtulursunuz.

Tavsiyem sistemi onarmanızdan yanadır, zira sistem ben ssd kullanırkende böyle sapıtıyordu ve onarana kadar berbat çalışıyordu.

• 1x M.2 SSD Combo (NVMe PCIe Gen3 / SATA )

sanırım ikisine de uyumlu.
    www.msi.com
    GV62 7RD | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global
    https://www.msi.com/Laptop/GV62-7RD/Specification

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.