Arkadaşlar, Yeni verisyon bioslar genelde ya yeni cpu mikro code'ların bios tarafından tanınması yada karşılaşılan bir sorun veya uyumsuzluk neticesini gidermek için yayımlanır.
Ama sisteminizde herhangi bir sıkıntı mevcut değilken bios update yapmanızın herhangi bir anlamıda yoktur.
İlaki yeni bir versiyon bios çıktı diye sorun mevcut olmamasına rağmen bios update yapmak bana mantıklı gelmemektedir.
bios update yapıldıktan sonra cmos hatası alınması normaldir. ( sistem satt ve tarih ayarları değişimi ) bunun için biosa girip ayarları yaptıktan sonra kaydedip çıkmanız yeterli.
Aldığınız hata cmos checksum bad olarak karşınıza çıkıyorsa, ve bios ekranı gelmiyorsa bios problemli veya update sırasında data aktarımında sorun olmuş olabilir, yada yüklediğiniz bios rev. memory'lerinizle ilgili bir uyumsuzluğa yol açmış olabilir.
Bu durumda epromun sökülerek yeniden flash programır ile manuel update'i gerekecektir.
kolay gelsin.
olayın gereksizliğini farkında olarak update ettim fakat her türlü ayarı yeniledim kendini sürekli resetliyor ve tarih ayarı bozulmuyor ve ayrıca hata cmos checksum bad vermiyor f1 ile devam edebiliyorum OC yapamıorum downgrade yapmayı denicem