Şimdi Ara

M2TECH Hiface USB DAC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ana kadar toplamda 4-5 adet DAC kullandım, hala istediğim sesi bulamadım. İnternetteki yorumlardan da anlamak güç oluyor. Son olarak düşündüğüm ve bütçeme anca uyan bu DAC var. Kullanan arkadaşlar nasıldır bu dac? Sesini yorumlarsanız çok memnun olurum

M2TECH Hiface USB DAC

Sırasıyla kullandığım ve memnun kalmadığım daclar:
    1.creative usb play
    2.asus xonar u3
    3.audioengine d1
    4.asus xonar u7
    5.... Muhtelif realtek onboard ses kartları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 25 Ocak 2016; 15:32:32 >

• saydıklarınız arasında bir tek audio engine öne çıkıyor ama aradığımı bulamadım diyorsanız özelliklerine bakarak yola çıkarsak maalesef ihtiyacınız olan pahalı bir dac.

çin malı cihazlar bazen insanı şaşırtabiliyor misal smsl sanskrit kullanan arkadaşlar var galiba sitede yardımcı olurlar umarım.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Audioengine d1 in yorumlara bakarsanız hep harika, müthiş vs. yazıyor. Ama dediğim gibi yorumlardan alakasız bir cihaz. Zamanında ilk kulaklıklarımdan olan Creative ep630 u almadan önce de internetteki yorumlara bakmıştım, onda da herkes çok iyi, harika diyordu ama ben aldığım günün ertesi günü iade etmek zorunda kaldım. Bu ses olayı çok subjektif birşey.

Dilimin döndüğünce tarif edeyim; audioengine d1 şöyle bir cihaz:
    Ses berrak, tertemiz. çıkış gücü iyi. Ses karakteri soğuktan yana. Kulağı bir süre sonra yoruyor. baslar uzun stroklu değil, kısa ve sert vuruşlar şeklinde. bu karakter tüm frekanslar için geçerli. sahnesi pek geniş değil. yani aslında dar ve soğuk bir sesi var. tek avantajı sesin temiz olması. belki bunu seven de var bilemiyorum.

Benim aradığım ise;
    Tizlerin kristal berraklığında olması, ses karakterinin sıcağa yakın ama doğallıktan uzaklaştıracak kadar olmaması. mesela gerçekte sert gelen, kulağı rahatsız edecek bir bas veya mid sesin yumuşayıp, uzun stroklu bir şekilde doğallığından uzaklaşmasını da istemiyorum. yine de aynı anda mümkün değilse bile tercihim sıcak sesten yana. basların olabildiğince derin olması ve sahnenin geniş olmasını istiyorum.

hep örnek verdiğim nokia n91 var. içindeki dac harman/kardon yapımı diye biliyorum. bu tarif ettiğim sesi bir tek o cihazda yakaladım. sonradan kullandığım bütün cihazlar bir yerinden eksikti. halen arıyorum işte

• Selamünaleyküm

Hrt hd DAC ve supra USB kabloyu deneyebilirsiniz. Ben memnun kalmıştım. Tabi bulmak biraz zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 26 Ocak 2016; 16:58:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Bence notr cihazlara bakın bırakın ses rengini amfi ve hoparlör versin. Mesela audio-gd dac incelemesine denk gelmiştim adamların teknik ölçümlerine göre dac'ın bırakın faydasını zararı vardı. Ayrıca istediğiniz ses rengide öyle kolay yakalanırmı bilmem bolca cihaz denemek lazım. Bende hrt hd var tam olarak istediğiniz cihaz değil.

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız benim deneyimlerime göre ses karakterini belirleyen asıl etmen ses kaynağı. Hoparlörün başarısı o gelen sesin ne kadarını verebildiği. Ben bu şekilde tam oldu dediğim çok oldu ama bir süre sonra o ses kaynağının karakteristiğini hoparlörden gene anlıyorsunuz.

Bu bahsettiğim sesi bulmak neden bu kadar zor anlamıyorum bu arada. Basit bir telefon bunu başarıyorken neden pahalı daclar bunun yarısını zor veriyor? N91 de ses aslında nötr dü ama bu kadar başarılı bir dac bulamadığım için sıcak sese de razıyım. Aslında dac sahipleri olarak denesek ya birbirine yakında olanlar için çok büyük avantaj olur. Ben audioengine d1 i sevmedim ama belki bir başkasının da tam aradığı dac olacaktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Esas kaynak kayıttır bence,sizde daha çok ses kartı tarzı bir cihaz arıyorsunuz.Burda kayıtlarıda iyi seçmeniz gerekir dac tutupta sesi sizin istediğiniz karektere büründürmez geneli kayıt neyse onu çalar. Bende istediğim sesi bilgisayardan bir türlü alamadım cd playera geçtim daha memnunum. Sizde deniyebilirsiniz mesela marantz cihazları beğenebileceğinizi düşünüyorum tabiki bilgisayar kolaylığı yok playerlarda. Ben cihaz değişimlerine hayır demem yardımım dokunabilirse neala.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Hocam tartışmak için demiyorum ama aynı sesi farklı dac larda hem sert hem yumuşak duyduğum oldu. Hani bazen bir şarkı bir sistemde kulağınızı okşar ama başka bir sistemde rahatsız bile edebilir ya o misal. Bazen berbat bir şarkı bile sırf çıkan ses güzel diye iyi bir sistemle dinlenebiliyor.

Burası tartışma yeri he bazı arkadaşlarımız ağanın ki nin üzerine olmaz deyip kavga çıkarabiliyor o başka Dediğiniz olmaz demiyorum iyi cihaz kötü cihazlar var tabiki her ses kartı farklı çalıcak yoksa referans bir cihaz olur herkes onu alır geçer. Bu iş zevk meselesi istediğiniz seside anladım ama dediğim gibi bolca cihaz setup denemek dinlemek lazım. İnsanın ruhuna işleyen o sıcak ve duru sesi yakalamak sizin içinde zor olacak Eğer eş dosttan denk gelirseniz kaliteli ekolayzerlarıda sisteme ekleyip deneyin yada ton katı olan amfileri,lambalı amfileri ve ingiliz hoparlörleri belki sizi şaşırtırlar da bu dac işinde.

• şu an bu paylaşım durumunu iş yerindeki arkadaşla başlattım :) benim audioengine d1 ve asus xonar u7 yi denedi, ben de plantronics kulaklık üzerinde gelen dac ı. o dandik dac ses temizliği ve frekans dağılımı iyi olmasa da sıcak ses karakterine sahip. arkadaş d1 ve u7 yi beğenmedi.

şu db ve 192khz-384khz, 24 bit-32bit olayları bana şişirilmiş balon gibi geliyor. 1db farkı bile insan kulağı zor ayırıyorken bunların farkedilmesi çok güç. yani 15inç ekranın 16k çözünürlük desteklemesi gibi bu durum. aslında monitörler için benzetilebilir bu ses karakteri. u7 de 192khz veriyor mesela, düşünün ki 16k ultra mega hd çözünürlüğü olan bir monitörünüz var ama siyahlar yeterince derin değil(derin basların olmaması), kontrast oranı düşük(seslerin ayrı ayrı duyulmaması, sahne darlığı), renkleri cansız(sesin temiz olmaması, tizlerin boğuk olması). Şimdi bu monitör gerçekten 16k olsa ne yazar? 2k full hd ama kontrastı yüksek, renkleri canlı bir monitörü buna tercih etmez misiniz? benim durum da böyle birşey.

m2tech hiface i distribütörüne sordum, audioquest dragonfly a göre nasıl dedim. verdiği cevap ses kalitesinin 2 kat fazla olduğu(192khz->384khz). bu bence tek başına kriter değil.

• satıcı malını övecek bunda bir acaiplik yok benim malım x markadan dandik derse o zaman şüphelenmek lazım.
    müzikte bir yerden sonra kulak zevkine kaldığı için bu işin sonu yok galiba.evrensel gerçekler pek değişmiyor tabi ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Ocak 2016; 14:45:03 >
    Hocam mümkünse Dac haricindeki diğer sistem bileşenlerinizi paylaşırmısınız..

• Dali İkon2 Mk2 stereo hoparlörler
    SMSL amfi

Bunlar var sadece. Kulaklık olarak AKG k619 kullanıyorum.

@ilkerinanç
    Satıcı bence yanlış yönlendirme yapıyor, ben de audioengine d1 i sattım ama alan kişiye neyse iyi yanı, kötü yanı söyledim. yoksa amazondaki yorumlardaki gibi anlatsam yalan olur. ses konusu dediğiniz gibi gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Dali İkon2 Mk2 stereo hoparlörler
    SMSL amfi

Bunlar var sadece. Kulaklık olarak AKG k619 kullanıyorum.

@ilkerinanç
    Satıcı bence yanlış yönlendirme yapıyor, ben de audioengine d1 i sattım ama alan kişiye neyse iyi yanı, kötü yanı söyledim. yoksa amazondaki yorumlardaki gibi anlatsam yalan olur. ses konusu dediğiniz gibi gerçekten.

Kardeşim forumdan Tema59 nickli arkadaş aynı sizin bileşenlerle Dali İkon ve Tripath Amp.ile M2 Tech Evo Dac kullandı ve çok memnundu.Gerçi biraz fiyatlı bir Dac tır ama kullanıp beğenmeyene rastlamadım.

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Dali leri coşkun abi den aldım zaten :) çok yüksekti o dac ın fiyatı yanlış hatırlamıyorsam. bana maksimum 500 civarı lazım
  • quote:

Dali leri coşkun abi den aldım zaten :) çok yüksekti o dac ın fiyatı yanlış hatırlamıyorsam. bana maksimum 500 civarı lazım

M2 tech evo da zaten 600 700 civarı ikinci el fiyatı ama malesef bulunmaz hint kumasi

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bir de istediğim gibi çıkmama ihtimali var tabii. az buz para da değil ki
  • quote:

Bir de istediğim gibi çıkmama ihtimali var tabii. az buz para da değil ki

Saydığınız çöp tenekelerinden sonda altın

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    İnternette bir araştırdım ama dediğiniz gibi satılık yok maalesef. Sıfır fiyatı da amazonda 330dolar. Aslında 560dolar dan düşmüş, alınır mı sizce bu fiyata?
    Bir dd niye kulaklık çıkışı yok bunlarda? Benim amfide de yok, alsam bir de amfi masrafı çıkacak maşallah:)

• quote:

İnternette bir araştırdım ama dediğiniz gibi satılık yok maalesef. Sıfır fiyatı da amazonda 330dolar. Aslında 560dolar dan düşmüş, alınır mı sizce bu fiyata?
    Bir dd niye kulaklık çıkışı yok bunlarda? Benim amfide de yok, alsam bir de amfi masrafı çıkacak maşallah:)

İyi anfi
    İyi Hoparlor
    İyi speeker kablo
    İyi ara kablo

Yoksa zaten bu Dac ve benzerleri almayın

Kulaklık icin. Üretilmiş Dac alin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.