|
M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir
-
-
Apple RISC V işlemcilere geçse de bir devrim daha yaşansa.
-
Her sene telefon gibi işlemci mi yenileyecekler mac tarafında ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öyle gözüküyor.
-
M2 Air'ı çıktığı dönemlerde 25,550 TL'ye HB'dan almıştım. Şahsen en az 5-6 sene kullanırım ne zaman destek biterse o zaman geçerim. M3'lü Air'ın en az 49.999 TL'den aşağı çıkacağını düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 27 Temmuz 2023; 14:28:56 >
-
Adam akıllı depolama alanı sunun hala 8ram 256ssd ürün sunuyorlar şaka gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir kaç sene önce AMD, Apple ve Intel'in RISC-V yazılım/donanım mühendisi ilanları vardı.
Şuan görece daha ufak şirketlerin ARM alternatifi işlemcileri var.
Devrim RISC-V ile olacak gibi.
-
belki internet ve ofis uygulamaları için kullanan vardır.
-
IBM, Qualcomm, Google gibi markalar sonuna kadar destekliyor bu projeyi. Samsung, Imagination, MediaTek, Infineon, NXP, Meta, Nvidia gibi markalar da açıktan desteğini sunuyor. Hatta MIPS direkt RISC-V çipler geliştireceğini bildiren bir duyuru yayınlamıştı. Intel sanırım RISC-V vakfından çekildi diye haberler çıkmıştı. Öte yandan sitede hala ismi gözüken bir marka. Xilinx döneminde RISC-V'yi destekleyen bir markaydı FPGA çipleri için ve AMD tarafından satın alındı. Microsoft'u göremedim bir tek.
Apple öte yandan RISC-V'ye daha doğrusu direkt mimari değişikliği fikrine pek sıcak bakmıyor sanki. Çünkü büyük bir geçiş sürecini daha yeni tamamladı. Rosetta 2.0 görevini başarılı biçimde yerine getirdi. Intel -> ARM geçiş süreci görece sancısız geçti Power -> Intel dönemine göre.
https://riscv.org/members/
Türkiye'de halihazırda ODTÜ RISC-V vakfına üye. Umarım ITU, IYTE, GTU gibi büyük teknik üniversitelerimiz de aynı şekilde RISC-V çip geliştirme işine girer. RISC-V merkeziyetsiz RISC çipi geliştirme vakfı olacak.
-
Sosyal medya + dijital servisler için kullanıyorum, depolamanın yarısı bile dolmadı. tüketicinin kullanım amacına göre değişiyor. Şarj süresi cazibesi yüzünden yıllardır Macbook kullanıyorum ve aşırı memnunum.
-
Base model fiyatı çok değişmez. 999$'a M3 Air almak mümkün olacak. Fakat merak etmeyin kolay kolay değiştirmezsiniz cihazı performanstan ötürü. Canavar gibi çalışıyor.
-
ekimde gelir bence
-
M3 Macbook Air gelsinde havamizi bulalim reis, M2 Air zaten cok iyi ama hala daha isil performansta yeterli degil, M3 de 3nm ile 20% daha iyi calissin zaten her iste kullanilir hale gelir cihaz.
-
Türkiye fiyatından bahsettim hocam, Amerika fiyatı değişmez, orada enflasyon düşüyor. 2028'e kadar hatta 2030'a kadar kullanırım ben tabii ki destek ne zaman sonlanır muamma yaşarsak göreceğiz artık. :)
-
Telefonların da her yıl bir yeni modellinin çıkmasını saçma buluyorum da hadi onu kabul ettik ama her yıl niye yeni bir Mac çıkıyor onu anlamış değilim M2 Max işlemcili MacBook Pro aldım daha bir yıl olmadı adamlar M3 işlemcili Mac çıkarıcaz diyorlar. Allah aşkına her sene her sene nasıl bir yenilik yapıyorsunuz da yeni model çıkarıyorsunuz kasa vs. aynı kalıyor zaten yeni işlemci çakıp yeni model diye satıyorsunuz bir önceki modeli alan adam kendini enayi gibi hissediyor.
-
Sanırım Apple ın birkaçıncı RISC-V ilanı.
RISC-V ye taşınma çok sancılı değil deniyor.
Apple ın en büyük kazancı lisans ücretlerinden kurtulmak olacaktır. Dahası ARM'a karşı benzer performansı daha az yer kaplayan daha küçük yongalarla yapabildiği iddiaları var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X