Amcam mac book air almayı düşünüyormuş. biraz araştırmamı istedi. Forumdaki pek çok başlığı inceledim, cevabını bulamadığım soruları da bu başlık altında sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
*MacOS yerine windows sürümlerinin yüklenmesinden bahsedilmiş pek çok yerde. Windows, MacOs üzerine mi kuruluyor yoksa harddiskin farklı bir bölümüne mi kuruluyor. Daha farklı soracak olursak, bilgisayarda istediğim zaman MacOs istediğim zaman windows ile çalıştırabilecek miyim?
*Windows işletim sistemi kurulması bilgisayarın garantisinde bir sorun çıkarır mı? Windows kullanılmasının ardından bilgisayar garanti kapsamından çıkar mı? *Apple servisleri nasıldır? Herhangi bir sorunla karşılaştığımda telefonla arayıp veya e-mail ile servislerden destek alabilir miyim? *Bilgisayarın servise verilmesi durumunda yaklaşık kaç günde servisten döner? Bu sürede apple muadil ürün verir mi? *
quote:
Orijinalden alıntı: ali.skr
Merhabalar,
Amcam mac book air almayı düşünüyormuş. biraz araştırmamı istedi. Forumdaki pek çok başlığı inceledim, cevabını bulamadığım soruları da bu başlık altında sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
*MacOS yerine windows sürümlerinin yüklenmesinden bahsedilmiş pek çok yerde. Windows, MacOs üzerine mi kuruluyor yoksa harddiskin farklı bir bölümüne mi kuruluyor. Daha farklı soracak olursak, bilgisayarda istediğim zaman MacOs istediğim zaman windows ile çalıştırabilecek miyim?
*Windows işletim sistemi kurulması bilgisayarın garantisinde bir sorun çıkarır mı? Windows kullanılmasının ardından bilgisayar garanti kapsamından çıkar mı? *Apple servisleri nasıldır? Herhangi bir sorunla karşılaştığımda telefonla arayıp veya e-mail ile servislerden destek alabilir miyim? *Bilgisayarın servise verilmesi durumunda yaklaşık kaç günde servisten döner? Bu sürede apple muadil ürün verir mi? *
1- windows harddiskin bir bolumune kuruluyor ve acılırken hangi isletim sistemini kullanıcaksanız onu seciyorsunuz 2- bu konuda bir bilgim yok ama sanırım cıkmaz 3- ilk kullanıdıgım macbookun harddiskinde sorun yasamıstım, yurtdısından aldıgım icin garantiside yoktu ama servise basvurdugumda kullandıgım macbook serisinde harddisk hatası oldugunu soylediler ve ucretsiz harddiskini degistirdiler kısacası servisinden memnun kaldım 4- 7-8 gun kalmıstı yerine bi urun vermedi ama garantisi olanlara verebilir bir fikrim yok o konuda
Lisans li windowsta sorun yok garanti bozulmuyor
quote:
Orijinalden alıntı: ali.skr
Merhabalar,
Selam
Sorularına kısaca cevap verecek olursak;
1. Windows kurman garantide sorun çıkarmaz, hatta Mac ile gelen Bootcamp özelliği sayesinde Windows'unu Mac senin yerine kurar. Sen sadece DVD'ni yada Iso dosyanı tanıtıyorsun, gerisi Mac'e kalıyor. Dual boot özelliği getirdikten sonra Windows'u ayrı işletim sistemi olarak kullanabiliyorsun. Yok ben tek partition istiyorum dersen herhangi bir Mac destekli sanal makina programı kurabilirsin. Örnek olarak Parallels Desktop ve VMWare Fusion. Bunları kurduktan sonra sanki Mac'in üzerinde program çalıştırıyormuş gibi Windows programlarını kullanabilirsin.
2. Apple'ın garantisi Bilkom'a aittir. Onlar sana gerekli desteği verecektir.
3. Bilgisayarını teknik servise götürürsen Tüketici Hakları kanununa göre 20 iş günü içerisinde hatanı gidermek zorunda. Bunun için kanunlar neyi öngörürse o geçerlidir, Apple'a ait özel bir politika yoktur. Ancak yurtdışı ürün alırsan Türkiye'de garantisi geçmez, bunu en baştan belirtmekte yarar var.