Şimdi Ara

Mac Book Pro Harici Ekran Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce harici ekran kullanma gibi bir düşüncem yoktu ancak mesleğim gereği araştırma makalesi yazarken, ekranı word dosyası kaplıyor ancak aynı anda makaleleride görmem gerektiğinde onların çıktısı alır bakardım. Çünkü 15 inç ekranda ikisine birden bakmak çok elverişli değildi. Daha sonra Apple in yeni işletim sistemi OS X 10.9 Mavericks'in tanıtımında, harici ekran deneyimini artıracağını söylemesi aklıma takıldı ve işime çok yarayacağını kanaat getirince beklemeyip hemen almaya karar verdim. Bilgisayarım Mac Book Pro Retina olunca, bana en az Full HD bir monitör yaraya bilirdi (Retina ekran ile çıtam çok yükseldi artık Full HD ler bile az çözünürlüklü geliyor, 4K monitörleride bekleyecek zamanım olmadığı için full hd de arayı bulmdum gibi). Ekranın yeteri kadar büyüklükte 20-23 inç, ve kesinlikle IPS ekran olmalı idi. Bu özelliklerde ve fiyatı uygun olarak 'Dell 23" LED Monitör ST2340L' 414 TL ye Bimeks ten aldım. Monitör gerçekten çok şık ve kullanışlı şimdilik oldukca memnunum. Bağlantı olarak önce VGA kullandım, ancak min display adaptör adaptör+ VGA kablo görüntü kirliliğine sebep olduğundan ve ses iletisi de olmadığından HDMI kullanmaya karar verdim. İkinci gün HDMI kablo ile bağlantı kurdum. İçimden görüntü kaliteside artar diyordum ancak bir değişiklik olmadı. Ses sistemine aux kabloyu biligisayardan değilde mönütürden götüreyim dedim ancak ses gitmesine rağmen ses yükseltme ve alçaltamı desteklemedi. Yani HDMI ses iletimi iş görmedi. HDMI kablunun diğer bir dez avantajı ise sağ USB 3.0 yuvasının kullanışlılığını azaltması, ben kablo karmamaşaşısını sevmem başka bir çaresi olmalı idi. Sonunda mini display to HDMI kablo almaya karar verdim. Mini display port hemen güç düğmesinin altında idi ve diğer yuvalarada bir engelmele olmaz aynı zamanda daha az kablo kirliliği oluşturuyor. Araştırmalarım sonunda gittigidiyordan 26 TL buldum. Bağlantı işi bana göre ideal oldu.

Harici monitör bağlantısı yapılınca bilgisayar hemen tanıyor ve araçlar-monitör seçeneğinden ayar yapıyorsunuz. İki seçenek var ya geniş kullanım yada mirrorin yani ayna kullanım. İkincisi amacıma uygun olmadığından birinci seçeneği kullanıyorum. Sistem iyi işliyor. Eğer bilgisayarın ekranını kapatırsanız görüntü sadece harici ekrana geçiyor. Sonuç olarak kullanışlı ancak tam fonksiyon çalışması için yeni 10.9 OSX i beklemek gerekeçek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanım fotoları

Mac Book Pro Harici Ekran Deneyimi Mac Book Pro Harici Ekran Deneyimi

• Masada çok kablo var onun dışında çok güzel. Ben de Photoshopta çizim yaparken tam tersi brushları macbook'a çizimi büyük ekranda yapmayı düşünüyorum.
    Retina olmayan modeller harici ekrana ne kadar yüksek çözünürlük verebiliyor acaba?
  • Dippas D kullanıcısına yanıt
    aynı, 2560 x 1600
  • Harici ekrana verilen çözünürlük ekranın en yüksek desteklediği ile sınırlı. Benim monitörüm full hd o yüzden enfazla 1900x destekliyor. İşin aslı retina ekran bilgisayar yanında full hd di sönük kalıyor ofis uygulamaları tatmin etmiyor, ancak film seyretmesi iyi, retinaekran ile fark göremiyorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömer Merhaba,

Ben de çok yakın zamanda aynı şekilde kullanmaya başlayacağım, o yüzden başlığını görmek çok iyi oldu.

MBP Retina kullanıyorum, monitör için Mac Rumor'da pivot kullanım istediğim için Dell'in IPS panelli versiyonunu önerdiler. Buradaki arkadaşlar da sağolsun aynı monitörü önerdi. Zaman zaman dik, zaman zaman yatay kullandığım için büyük ihtimalle maddi koşulları oluşturunca ben de bahsettiğim monitörü alacağım.

Ses çıkışını stereo jack üzerinden yapıyorum, görüntüyü de hmdi ile bağlamayı düşünüyorum.

Ama aynı zamanda evde 19" kare SyncMaster 932NPlus var, onu da thunderbolt to VGA dönüştürücü ile bağlayacağım, DX.com'dan 9 dolara siparişini verdim, 1 aya kadar gelecektir.

Sana bir kaç soru sormak istiyorum. Performans nasıl, görüntü de sıkıntılar oluyor mu? Bir de ekran kapalıyken, Mac'i açık tutup monitörden kullanıma devam etmeyi nasıl yapıyorsun?

• Merhaba öncelikle ekran konusunda aynı fikirde olmamıza sevindim. işin aslı hiç biryerden fikir almadan hatta monitörü görmeden sipariş vermiştim. Sorunuza gelirsek, performans konusunda hiç bir sıkıntı yok işin aslı bilgisayar ısınır diyordum sonuçta full HD ekran, ben harici monitörde internetten HD yayınlarvizlerken, MBR da ise internet sörfünü rahatlıkla yapıyorum ısınma olmadan. Yeni nesil oyunlarda denedim harici ekranda bir kasılma yok. Yani performans konusunda bir şüpheniz olmasın. Sadece harici monitör çalışması ise basit. MRB ve harici monitör çalışırken bilgisayarın ekranını kapatırsanız görüntü otomatik harici ekrana geçiyor. Ama mac Book un ekranını kapalı tutup çalışmak her zaman kullanışlı olmaz. Özellikle bilgisayar ısınınca monitöre zarar verebilir. Ben sadece internetten film izlemek için kullandım. Selamlar.

• Ben şimdilik eski monitörüm ile kullanıyorum ama şöyle bir sıkıntım var. MacBook hiçbir çalışma yapmamama ve sadece browser açık olmasına rağmen dehşet ısınıyor. GPU ısısı 60'ın altına inmiyor ki altında çift fanlı stand var. Daha önce Zalman stand ile denemiştim onda da bir şey değişmemişti. Bunu nedense çözemedim.

Birazdan bir kaç fotoğraf ekleyeceğim görünüşüyle ilgili.
  • Acaba harici bir blutooth klavye de takma sansiniz oluyor mu boyle bir kombinasyonda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Mac Book Pro Harici Ekran Deneyimi Mac Book Pro Harici Ekran Deneyimi

Resimler de bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyepesto -- 27 Ağustos 2013; 13:58:46 >

• Salvatuon kullanıcısına yanıt
    Ben alışkanlığım olduğu için Microsoft klavye ve Logitech fare kullanıyorum.
    İstediğiniz bileşeni kendiniz seçebiliyorsunuz.
  • Bende MBR ilk aldığımda normal internetten video izlerken bile çok ısınıyordu ancak güncellemeler sonrası ısınma azaldı ve fan da az çalışıyor. Benim bil. 15 inç modeli mid 2012. Bence güncellemelerinizi gözden geçirin. Altta pasif çalışan programları kapatın. Ama sizin sorununuzu kalıcı olarak osx 10.9 çözer. Onun enerji verimliliği ve CPU ayarları üst noktada imiş. Ben ek soğutma hiç kullanmadım. Ki Urfa'da ikamet ediyorum, sıcaklığın yüksek olduğu yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaf-sin-kaf

Ben şimdilik eski monitörüm ile kullanıyorum ama şöyle bir sıkıntım var. MacBook hiçbir çalışma yapmamama ve sadece browser açık olmasına rağmen dehşet ısınıyor. GPU ısısı 60'ın altına inmiyor ki altında çift fanlı stand var. Daha önce Zalman stand ile denemiştim onda da bir şey değişmemişti. Bunu nedense çözemedim.

Birazdan bir kaç fotoğraf ekleyeceğim görünüşüyle ilgili.

1 pixellik gif bile ekranin tekrar render edilmesine neden olur.

normalde sabit goruntude ekran saniyede 3-4 kez ciziliyor. ancak ufak bir haretli goruntude saniyede 50 kare ile tumlesik, arti bir de external ekran cizildiginden gpu canavar gibi isiniyor.

tavsiyem cok girdiginiz sitelerdeki gifleri **** ile kaldirin. mesela donanimhaberin knularin yanindaki gifleri ben blockladim. hakkaten isinmayi etkiliyor ayrica bir de sarjin uzun gitmesini sagliyor.

hatta direk tum gifleri blcklayan bazi eklentiler var. tavsiye ederim. cihazdan iyi performans almak icin bazi ufak ayrtilara girmek gerekiyor tipki bu gibi.

• Gifleri bloke etmek için önerdiğiniz eklentinin adı *** şeklinde görünüyor. Pm ile yazmanız mümkün mü acaba?

• Kesinlikle hocam, çok doğru konulara değinmişsin. Zalman stand üstünde klasik kullanımda 31 derece olan gpu, monitör bağladığım anda aynı çalışma performansında 60 dereceye çıkıyor. Bunu bir şekilde düşürmek lazım.

Yalnız merak da ettiğim bir soru var. Eğer genel olarak böyle bir problem varsa, benim gibi profesyone yazılımcılar ve tasarımcılar en stabil kullanım olarak nasıl bunu tavsiye ediyor? Sonuçta 60 derece web kullanımı için oldukça yüksek. Yazdığım kodu emülatörde çalıştırmak istesem ya da bir çizimin renderını almak istesem 80'lere çıkacak demekki.

Bu nedenle biraz çekinmeye başladım bu konudan.
  • "Zalman stand üstünde klasik kullanımda 31 derece olan gpu, monitör bağladığım anda aynı çalışma performansında 60 dereceye çıkıyor"
    sadece monitör bağladın ve 31derece olan makina birden 60derece oldu öylemi, böyle bir durumun olması imkansız. eğer olduğunu iddia etmeye devam edeceksen koy videosunu görelim
  • philips 273e3qhsb ile birlikte kullanıyorum.ısınma problemi bende de var ama öyle aman aman bir artış yok.çift monitörün keyfi hiçbirşeyde yok
  • Sizin gibi boş muhabbete harcayacak vaktim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.