Şimdi Ara

Mac Mini den Media player...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i5 4gb mac mini media player olarak bütün formatları takılmadan oynatabilir mi?

• Oynatacaktır. Ki zaten uzun vadede sorun çıkarsa dahi ileride ramini kolaylıkla 16 gb'ye kadar arttırmanız mümkün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki i7 işlemcili olanlar ile i5 arasında çok fark var mı? İleriye dönük mesela 4k çözünürlük için i7 almak mı daha mantıklı olur.
    i5 ve i7 mac minileri incelediğimde ekran kartları aynı görünüyor.

@yoney
  • 2 sene oldu güncellenmiyor mac miniler. Güncelleselerde gönül rahatlığıyla alsak şu cihazı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir ara dusunuyordum ama monitor de alacagim yanina falan..o yuzdn macbook daha mantikli, tabi media player olarak nssil kullanabiliriz bunu bilmiyorum kullanmadigim icin.

• 1000 liranın çok altına Htpc toplarsınız.

Her formatı da oynatır.

Şu kasayı kullanıyorum çok memnunum.

http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=283

Desktop Mac istiyorsanız Imac tavsiye ederim ama medya player olarak değil tabii ki.

Ayrıca I5 ve I7 arasında bir miktar fark tabii ki var ama SSD li I5 olsa HDD li I7 den daha hızlı gelir size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 20 Eylül 2014; 15:49:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

1000 liranın çok altına Htpc toplarsınız.

Her formatı da oynatır.

Desktop Mac istiyorsanız Imac tavsiye ederim ama medya player olarak değil tabii ki.

Ayrıca I5 ve I7 arasında bir miktar fark tabii ki var ama SSD li I5 olsa HDD li I7 den daha hızlı gelir size.

1000 tl altında iyi bir sistem toplamak zor bence.
    Linkteki boş kasa bir kim bilir ne kadar tutar.
    Daha buna güç kaynağı, anakart, işlemci, ekran kartı, ram, HDD
    falan eklerseniz, 1000 tl yi rahat aşarız gibi geliyor.

Sizin sistem nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: opuslandia

quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

1000 liranın çok altına Htpc toplarsınız.

Her formatı da oynatır.

1000 tl altında iyi bir sistem toplamak zor bence.
    Linkteki boş kasa bir kim bilir ne kadar tutar.
    Daha buna güç kaynağı, anakart, işlemci, ekran kartı, ram, HDD
    falan eklerseniz, 1000 tl yi rahat aşarız gibi geliyor.

Sizin sistem nasıl?

Htpc amaçlı kullanılacak sistemin iyi bir sistem olmasına gerek yok. Siz sadece video oynatacaksanız I3 seviyesinde bir işlemci bile her tür formatı HD videoyu takılmadan oynatır. Ha ama Mac Mini yi TV ye bağlayıp aynı zamanda bilgisayar olarak da kullanacaksanız ona birşey diyemem. Benim sistem AMD 4 çekirdek işlemcili 3 senelik eski bir sistem. Performansı o sene satılan I3 lere yakın I5 lerden düşük. Bu sistemle Linux ve XBMC çalıştırıyorum başka amaçla kullanmıyorum işini çok iyi yapıyor TV sehpasının rafına da sığıyor. Güç kaynağı TX marka 350 watt orta kalite birşey. (Everest Frisby kadar dandik değil) 3 senedir kullanıyorum bana mısın demedi. 50 TL ye mi ne almıştım. Hatta yarın sistemin resmini atarım. Linkteki kasa 230 TL civarında Micro Atx anakartları destekliyor. 750 TL anca tutar kastettiğim gibi bir sistem her türlü videoyu da oynatır hatta fazla bile gelir yani. Amaç sadece film ise Mac Mini almaya değmez ama TV yi monitor olarak kullanarak herşeyi yapacaksanız iyi olur tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 20 Eylül 2014; 20:46:25 >

• Çok yüksek bitrate li 1080p mkv ve bluray filmleri izlemek için bir çözüme ihtiyacım var.
    Mevcut media player ların hepsini incledim. Hepsinin bir kusuru var ve oldukça karışıklar.
    Elimde egreat r6s var ve memnun değilim açıkçası. PC deki esneklik yok.

Bir yerde htpc li sistemlerin tv yi monitör gibi çalıştırdığı ve bu yüzden çözünürlüğün ve herz
    değerinin ekran kartının değerini geçemediği belirtilmiş. Bu böyleyse gerçekten fark ediyordur.

@xtreme4495
  • Mac mini alinca ex fat formatlanmamis bir hdd yi bile calistirabileceksiniz sanirim ? Yani okunuyor yazilamiyor oldugune gore muzikleri filmleri sikintisiz izleyebiliriz sanirim ?
    En alt duzey mini bile 4 gb olani 1080 p sikinti cikartir mi ? ( cikartmaz deniyor ama yine de bir ssd sart olabilir gibi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 20 Eylül 2014; 21:04:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Mac mini alinca ex fat formatlanmamis bir hdd yi bile calistirabileceksiniz sanirim ? Yani okunuyor yazilamiyor oldugune gore muzikleri filmleri sikintisiz izleyebiliriz sanirim ?
    En alt duzey mini bile 4 gb olani 1080 p sikinti cikartir mi ? ( cikartmaz deniyor ama yine de bir ssd sart olabilir gibi )

Sadece SSD alarak çözülecekse, mevcut PC deki 128 gb SSD yi transfer ederim, çözerim sorunu ama geleceğe dönük nasıl bir yatırım olur bilmiyorum.
    Sonuçta az buz paralara satılmıyor bu mac miniler, ikinci el dahi olsa.
  • evet 300 500 daha ucuz olsa alirim bende ama su hali ile bir macbook daha mantikli belki de sonuncta macbook alinca apple tv oldugunda da tv ye aktarim yapabiliyoruz

• quote:

Çok yüksek bitrate li 1080p mkv ve bluray filmleri izlemek için bir çözüme ihtiyacım var.
    Mevcut media player ların hepsini incledim. Hepsinin bir kusuru var ve oldukça karışıklar.
    Elimde egreat r6s var ve memnun değilim açıkçası. PC deki esneklik yok.

Bir yerde htpc li sistemlerin tv yi monitör gibi çalıştırdığı ve bu yüzden çözünürlüğün ve herz
    değerinin ekran kartının değerini geçemediği belirtilmiş. Bu böyleyse gerçekten fark ediyordur.

@xtreme4495

O medya playerlar I3 HTPC ile mukayese edilemeyecek kadar düşük donanıma sahipler. Arkaplanda bir sürü işe yaramaz windows servisi çalışmadığı için HD video oynatabiliyorlar. Ama eğer beklentiniz yüksekse ben yine de PC öneriyorum. Bahsettiğim silverstone'un genişliği aynı ama boyu 1 kat daha yüksek olan modeli var. Fiyatı 270 TL. Bu kasa alınıp I7 sistem toplanabilir ekran kartı da sağlam olur. (İlgili kasaya full size ekran kartı takılabiliyor) Mini de ki ekran kartları iyi değil. Sizin bütçe video izlemek için Mini yada Macbook alabilecek kadar rahatsa ve performans istiyorsanız PC toplamanız daha iyi bence. Bilgisayar olarak kullanma konusunda kesinlikle PC tavsiye etmem çünkü işletim sistemi (Windows) tercih etmediğim birşey kendim de kullanmam ama HTPC konusunda tercihim her zaman Linux ve PC dir. O zaman 1600 TL yi güçlü ve sessiz bir PC yapmaya harcayın diyorum. Çünkü sadece video izleyeceksiniz. Neden daha güçlü donanım almak dururken daha düşük donanıma 1.5 kat para veresiniz ki? İşletim sisteminden (Mac OS) sadece video izlemekte yararlanacaksınız çünkü. Yaklaşık kararlılık ve sağlamlığı Xbmcbuntu da verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 20 Eylül 2014; 22:36:48 >

• Ekran kartı konusuna yorum yapamam. Ben o kadar yüksek bitrate'li filmler izlemiyorum. Yani bilgi sahibi olmadığım konuda fikir yürütemem ama diğer tavsiyelerim bence değerli sayılabilir çünkü performans isteyen biri bence parasını mini ye vermemelidir. Bana göre mini nin kullanım amacı başka.
  • Öncelikle, değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler.

HTPC fikri önceden beri var aklımda ama onun da sıkıntısı ebatının büyük ve fanlardan dolayı muhtemelen
    sesli çalışacak olması...
    Ayrıca, bir forumda okuduğum kadarıyla PC nin TV yi ekran gibi algılayacağı ve ekranda (dolayısıyla TV) en çok
    kartın desteklediği herzin görüntüleneceği yazılmış. Ekran kartının 1080p çözünürlükte 400 herzi destekleyeceğini
    sanmıyorum. Bu doğru olabilir mi? Elbette işletim sisteminde masaüstü görüntülenirken herz düşük olabilir ama
    özellikle 3D bluray filmlerde herzden dolayı sıkıntı olur diye düşünüyorum.

@xtreme4495

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opuslandia -- 20 Eylül 2014; 23:18:17 >
  • quote:

Öncelikle, değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler.

HTPC fikri önceden beri var aklımda ama onun da sıkıntısı ebatının büyük ve fanlardan dolayı muhtemelen
    sesli çalışacak olması...
    Ayrıca, bir forumda okuduğum kadarıyla PC nin TV yi ekran gibi algılayacağı ve ekranda (dolayısıyla TV) en çok
    kartın desteklediği herzin görüntüleneceği yazılmış. Ekran kartının 1080p çözünürlükte 400 herzi destekleyeceğini
    sanmıyorum. Bu doğru olabilir mi? Elbette işletim sisteminde masaüstü görüntülenirken herz düşük olabilir ama
    özellikle 3D bluray filmlerde herzden dolayı sıkıntı olur diye düşünüyorum.

@xtreme4495

Sesli çalışma sessiz işlemci soğutucusu ve psu da sessiz fan kullanmakla çözülebiliyor. Sistemde başka fan olacaksa onlar içinde arkada bir fan kontrolcü takmak için yuva var benim kasada. Yada o fanlar da sessiz fanlardan seçilebilir.

Ebat konusunda tabii ki mac mini kadar ufak değil sonuçta içine micro atx sistem koyacaksak biraz geniş olması kaçınılmaz ama sorun yaratacak kadar olmayacağını düşünüyorum. (İlerde iyi bir ses sistemi alacağım şimdilik idare ediyor)

Mac Mini den Media player...

Şimdi ısınma problemi olur TV sehpasındaki bilgisayar iri olduğu için ve benim raflar geniş olmadığı için (Genişlik 45 cm kasa 44 cm) o rafta ısınabilir diyebilirsiniz ama ben sehpanın arkasındaki tahtayı keserek buna da çözüm getirdim. İşlemci sıcaklığı 50 c yi pek geçmiyor.

Tabii bunlar için uğraşmak lazım mini yi alıp koyuyorsunuz ama benim için uğraşmak daha zevkli mini almaktan.

Ekran kartı konusunda şunu diyebilirim gerçekten öyle mi oluyor bilmiyorum ama öyle oluyorsa Mac Mini de de öyle olur. Çünkü Mac Mini de sonuçta bir PC dir. Hatta ekran kartı oldukça düşük bir PC dir. Bu sorun varsa Mac Mini nin ekran kartında da vardır. Ben hertz'e vs. dikkat etmem. Rastgele 720p 1080p indirip izliyorum yani.

http://forum.donanimhaber.com/m_49621718/f_//tm.htm#49621718

Şurada birşeyler tartışmışlar sanki bu konuyla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 21 Eylül 2014; 9:16:06 >

• http://www.youtube.com/watch?v=KB0IY9v3Hn8

Buradaki kasa hoşuma gitti doğrusu, sanırım sendeki kasa da bu modelden.
    Silverstone milo serisi güzelmiş ama bu modelin yüksekliği (105 mm) benim
    tv sephası rafına (102 mm) milim farkıyla sığmıyor ne yazık.
    99 mm yükseklik olan model de var ama o hoşuma gitmedi.

Sizin kasa sephaya tam oturmuş görünüyor. Akşam biraz daha araştırdım
    ve yaklaşık 1500 tl ye oldukça iyi bir HTPC kasa toplayabileceğimi anladım.
    Şimdi kafam daha da karıştı :) Kafadaki seçenekler:

1- 1500 - 1800 civarı Mac Mini almak
    2- HTPC Kasa toplamak (1500 civarı)
    3- Dune HD base 3D medya player almak (900 TL)
    4- Mevcut egreat r6s ile yola devam etmek (masrafsız)

• Yaklaşık 2 yıldır Mac mini kullanıyorum Bende sizi gibi o zamanlar media player ağırlıklı düşünerek almıştım iyi ki de almışım .yalnız 4gb ram sıkıntı yaratıyor belli bir süre sonra 16 gb yaparsan hiç bir sıkıntı yaşamazsın XBMC yide kurarsın tadından yenmez. HTPC kasa oluştuumayı bende araştırmıştım fakat fan sesi sıkıntısı yaşarım diye vazgeçmiştim.
    Mac mini 7/24 çalışyor en ufak ses yok çok az bir ısınma o kadar.Kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilo67

Yaklaşık 2 yıldır Mac mini kullanıyorum Bende sizi gibi o zamanlar media player ağırlıklı düşünerek almıştım iyi ki de almışım .yalnız 4gb ram sıkıntı yaratıyor belli bir süre sonra 16 gb yaparsan hiç bir sıkıntı yaşamazsın XBMC yide kurarsın tadından yenmez. HTPC kasa oluştuumayı bende araştırmıştım fakat fan sesi sıkıntısı yaşarım diye vazgeçmiştim.
    Mac mini 7/24 çalışyor en ufak ses yok çok az bir ısınma o kadar.Kesinlikle tavsiye ederim.

Peki sizde mac mininin hangi versiyonu mevcut?
    Orijinal Bluray filmleri izleyebiliyor musunuz takınsız olarak?
    Sıkıntının RAM den kaynaklı olduğunu nereden anladınız.
    Bana göre mac mini deki sıkıntı ekran kartının çok güçlü olmaması ve
    bütünleşik olması.
    Özellikle yüksek çözünürlüklü ve bitrate li filmlerde ekran kartının
    yetersiz kalabileceği endişesini taşıyorum, o yüzden soruyorum.

• quote:

http://www.youtube.com/watch?v=KB0IY9v3Hn8

Buradaki kasa hoşuma gitti doğrusu, sanırım sendeki kasa da bu modelden.
    Silverstone milo serisi güzelmiş ama bu modelin yüksekliği (105 mm) benim
    tv sephası rafına (102 mm) milim farkıyla sığmıyor ne yazık.
    99 mm yükseklik olan model de var ama o hoşuma gitmedi.

Sizin kasa sephaya tam oturmuş görünüyor. Akşam biraz daha araştırdım
    ve yaklaşık 1500 tl ye oldukça iyi bir HTPC kasa toplayabileceğimi anladım.
    Şimdi kafam daha da karıştı :) Kafadaki seçenekler:

1- 1500 - 1800 civarı Mac Mini almak
    2- HTPC Kasa toplamak (1500 civarı)
    3- Dune HD base 3D medya player almak (900 TL)
    4- Mevcut egreat r6s ile yola devam etmek (masrafsız)

Yarım mm boşluk var kenarlardan. Ama şans işte birkaç cm daha küçük olsa sığmazdı o kasa oraya.

Mac sistemler çok sessiz doğrudur benim Imac'in çalıştığını ancak kulağı yaslayarak duyabilirsiniz ama PC de de bu sessizliği elde etmek hiç zor değil. Pahalı da değil. Çeşit çeşit işlemci soğutucusu, çeşit çeşit kasa fanı var. PSU yu açıp içine 18 DB lik kasa fanını taktım mı, işlemcideki stok soğutucuyu da sessiz bir tanesiyle değiştirdim mi iş biter. Bir de mümkünse fansız ekran kartı kullanılır yada çok mecbur kalınırsa ona da birşeyler yapılır. Yalnız sizin sehpaya hiçbir kasa sığmaz o durumda. Böyle küp şeklinde ufak kasalar da var. Belki tv sehpasının yanında tercih ederseniz onlardan da alabilirsiniz. Benim kullandığım kasa mesela sadece düşük profil kartları destekliyor. Bu düşük profil kartların performansı yüksek değildir. Size tam boy ekran kartı alabilen kasa lazım. Ben kasaya normal ekran kartını bir şekilde uydurdum ama uğraşmak zor hemde emaneten duruyor kartın metal parçası olmadığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 21 Eylül 2014; 14:32:54 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.