Yaklaşık 2 yıldır Mac mini kullanıyorum Bende sizi gibi o zamanlar media player ağırlıklı düşünerek almıştım iyi ki de almışım .yalnız 4gb ram sıkıntı yaratıyor belli bir süre sonra 16 gb yaparsan hiç bir sıkıntı yaşamazsın XBMC yide kurarsın tadından yenmez. HTPC kasa oluştuumayı bende araştırmıştım fakat fan sesi sıkıntısı yaşarım diye vazgeçmiştim. Mac mini 7/24 çalışyor en ufak ses yok çok az bir ısınma o kadar.Kesinlikle tavsiye ederim.
Peki sizde mac mininin hangi versiyonu mevcut? Orijinal Bluray filmleri izleyebiliyor musunuz takınsız olarak? Sıkıntının RAM den kaynaklı olduğunu nereden anladınız. Bana göre mac mini deki sıkıntı ekran kartının çok güçlü olmaması ve bütünleşik olması. Özellikle yüksek çözünürlüklü ve bitrate li filmlerde ekran kartının yetersiz kalabileceği endişesini taşıyorum, o yüzden soruyorum.
Mac mini 2012 modeli var, ram sıkıntısı birden fazla işlem yaptığım zaman ortya çıkıyordu ve XBMC programının stabil çalışması için ram i arttırmanız gerekiyor. Yüksek çözünürlüklü Bluray filmlerinde şimdiye kadar en ufak takılma veya başka bir durum yaşamadım.
Bendeki sepha fotodaki gibi. Sephanın yanında ses sisteminin woofer ı var zaten. Başka bir şey koymam mümkün değil. Alt kısmındaki boşluk ön girişten 103 mm olmakla birlikte iç kısımda 14 cm civarı boşluk var. O kasayı oraya sephanın arka tarafından sokabilirim ama sıkışık durur, hoş görünmez gibi geliyor. Bu kasalarda kumanda var mı, varsa kullanışlı mı?
@xtreme4495
quote:
Orijinalden alıntı: opuslandia
Bendeki sepha fotodaki gibi. Sephanın yanında ses sisteminin woofer ı var zaten. Başka bir şey koymam mümkün değil. Alt kısmındaki boşluk ön girişten 103 mm olmakla birlikte iç kısımda 14 cm civarı boşluk var. O kasayı oraya sephanın arka tarafından sokabilirim ama sıkışık durur, hoş görünmez gibi geliyor. Bu kasalarda kumanda var mı, varsa kullanışlı mı?
@xtreme4495
Kumanda olan silverstone'lar var ama fiyat 400 - 600 TL arası önde dijital ekran da var. Benim sehpada önde tv nin altında küçük bir parça dikkati çekiyor işte o parça benim XBMC yi yönetmek için kullandığım USB IR alıcısı. Kasanın arkasından kabloyla uzatarak sehpaya tv nin altına yapıştırdım. Kumandası çok kıytırık olduğu için de, öğrenebilen kumandaya kodları kopyaladım. Yani kumanda açısından çok rahat siz de böyle birşey yapabilirsiniz. Bendeki kumanda Gittigidiyor dan almıştım 20 küsür lira vermiştim. Şu kumanda.
Kumandanın kendisi çok kullanışsız ama alıcısı işe yarıyor. Alıcıyı takınca hiçbir sürücü gerektirmeden Linux hatta Mac OS dahil (Imac de denedim) tanınıyor. Kendini sisteme klavye olarak tanıtıyor galiba o yüzden alıcısı sıkıntısız ve kuvvetli. Buna benzer daha rahat bir kumanda yada Microsoft'un bir ürünü var uzaktan kumanda o alınabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme