Şimdi Ara

MAC-PC İkilemi Yardım Lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: elkarun

Apple fanlarina bakma sen. ben soyleyim cevabi madem gunluk kullanim yapacaksin hafif ve bataryasi uzun giden bir mac almak mantikli olur tabi oyun oynayacaksan mac olmaz

E dostum biz ne dedik? Aynı şeyleri söylüyoruz. Sanki yalan söylüyormuşuz gibi "Apple fanlarina bakma sen." diyorsun. Apple fanı falan da değilim ayrıca. Babamın şirketi mi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comprehensive user guide -- 25 Kasım 2014; 18:03:30 >
  • comprehensive user guide kullanıcısına yanıt
    Lafım sana degildi ben bu forumda çok mac konusu yazdım yardımci oldum bazen cok sacma konusanlar oluyor onlari dikkate almasin diye soyledim emin ol örneği cok sanada bir seyler soylerdim ama belli ki forum da yenisin alışırsın daha(misal mac osx olmadıktan sonra en kral oyun laptobunun mac ten kötü oyun actigini iddia edenler var :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

Lafım sana degildi ben bu forumda çok mac konusu yazdım yardımci oldum bazen cok sacma konusanlar oluyor onlari dikkate almasin diye soyledim emin ol örneği cok sanada bir seyler soylerdim ama belli ki forum da yenisin alışırsın daha(misal mac osx olmadıktan sonra en kral oyun laptobunun mac ten kötü oyun actigini iddia edenler var :))

Burada insanlara tavsiye veriyoruz ve onlar da tavsiyelerimize göre para harcıyorlar. Amacımız yardım etmek, hayal dünyasında yaşamıyoruz :) İyi forumlar.

Ve sonunda bir mağazaya gidip fiyat ve denemeler yapma şansı bulmuş bulunmaktayım

Macbook Air 13'' 128gb ssd =2575 TL
    Macbook Pro Retina 128gb ssde= 3219 TL

sizce hangisini almalıyım? 36 ay vadeli kredi kullanacağım pc mi satıp belki kredi kartımdanda çekebilirim. Esasında diğer yandan normal macbook pro da düşünmüyor değilim ama normal disk olması ve artık eski üretim olması korkutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtetik

Ve sonunda bir mağazaya gidip fiyat ve denemeler yapma şansı bulmuş bulunmaktayım

Macbook Air 13'' 128gb ssd =2575 TL
    Macbook Pro Retina 128gb ssde= 3219 TL

sizce hangisini almalıyım? 36 ay vadeli kredi kullanacağım pc mi satıp belki kredi kartımdanda çekebilirim. Esasında diğer yandan normal macbook pro da düşünmüyor değilim ama normal disk olması ve artık eski üretim olması korkutuyor.

pro kraldır yani ama air de fazlasıyla iş görür hocam. pro çok daha uzun vadeli olabilir.

Yardımların için çok teşekkür ederim eğer büyük bir aksilik olmazsa alacağım sence 8 gb ram 128gb ssd yanılmıyorsam 2.6ghz işlemcili retina macbook pro beni ne kadar götürür? ayrıca FM hayranıyım orjinalini alıp arada bir oynamak istiyorum esasında. 1 Yıllık garanti paketi var ayrıca 250 TL'ye sence yapmak gerekli midir?
  • quote:

Yardımların için çok teşekkür ederim eğer büyük bir aksilik olmazsa alacağım sence 8 gb ram 128gb ssd yanılmıyorsam 2.6ghz işlemcili retina macbook pro beni ne kadar götürür? ayrıca FM hayranıyım orjinalini alıp arada bir oynamak istiyorum esasında. 1 Yıllık garanti paketi var ayrıca 250 TL'ye sence yapmak gerekli midir?

hocam makineler çok stabil sizin ihtiyaçlarınızı da fazlasıyla görür, bozulana kadar kullanırsınız diyeyim ben size. bir arıza çıkaracağını zannetmiyorum ama tercih sizin o konuya bir şey demeyeyim ne olacak bilemeyiz :)
    Daha öncede bahsettim windowsta 2 yıl sonra bilgisayar yeni işletim sistemini desteklemiyor kasıyor vs. özellikle de kıl biriyim bilgisayar kasınca bende kasılıyorum
    istiyorum ki acaba demiyim almışken bir kere alıyım ve veriyim 644 TL farkı pro retina alıyım beni en az 5 yıl götürmesini istiyorum aslında ve en takıldığım noktadır hocam resimleri video ları ve müziklerin çoğunu harici hdd ye depolarsam hafızada 128 gb ssd yeter mi? örneğin windowsta format sonrası 2 güncelleme 3 gb :/ hani hafızan az olsa 2-3 yılda win. güncellemeyle tüm hafızayı yutacak mac de durum nedir?

Şuan büyük bir program kullanmıyorum fakat 2 yıl sonra bir hobi edinirim çizime veya fotoğrafçılığa girerim o zaman da air yetersiz kaldı pro alıyım demek istemediğim için işi peşinen çözmek bu ihtimale karşılık önlem alarak proyu almak istiyorum.

• quote:

Daha öncede bahsettim windowsta 2 yıl sonra bilgisayar yeni işletim sistemini desteklemiyor kasıyor vs. özellikle de kıl biriyim bilgisayar kasınca bende kasılıyorum
    istiyorum ki acaba demiyim almışken bir kere alıyım ve veriyim 644 TL farkı pro retina alıyım beni en az 5 yıl götürmesini istiyorum aslında ve en takıldığım noktadır hocam resimleri video ları ve müziklerin çoğunu harici hdd ye depolarsam hafızada 128 gb ssd yeter mi? örneğin windowsta format sonrası 2 güncelleme 3 gb :/ hani hafızan az olsa 2-3 yılda win. güncellemeyle tüm hafızayı yutacak mac de durum nedir?

Şuan büyük bir program kullanmıyorum fakat 2 yıl sonra bir hobi edinirim çizime veya fotoğrafçılığa girerim o zaman da air yetersiz kaldı pro alıyım demek istemediğim için işi peşinen çözmek bu ihtimale karşılık önlem alarak proyu almak istiyorum.

aktif kullandığınız dosyaları bırakıp gerisini aktardığınızda yetecektir ama ben 256 olmasını isterdim hocam. çünkü sürekli film dizi falan indiririm doluyor hemen. ama hard diske taşıdığınızda boşaltıyorsunuz sonuçta. ne desem bilemedim :)) word, excel çalışmaları ve fotoğraflar çok yer kaplamaz. gerisi de size kalmış kişisel kullanım diyeyim yani. güncellemelerde öyle bir sorun olmaz ama mesela yosemite çıktı geçen ben yüklemedim çünkü sistem stabil ve ihtiyaç duymuyorsunuz. yosemite güncellemesi 5gb falandı sanırım.

Artık yapacak birşey yok yüklü gelirse son işletim sistemi, bilgisayarımı yarın satıp kısa süre içerisinde almayı düşünüyorum. Daha önce pek çok markanın android tabletlerini kullandım en iyisinin şarjı 2 saat ya gidiyor ya gitmiyordu, sonra birgün gözü kararttım ve ipad aldım Hani gerçekten bir tablet deneyimi yaşadım yıllar oldu hala pil performansı harika kitap okumak ve pdf çalışmak sosyal medya turları 12 saate yakın pilim gidiyor. Bu yüzden her 2 yılda 1 pc değiştireceğime aslında iyi bir para verip uzun vadede kârlı duruma geçmek istiyorum. Ayrıca pil durumu da hoşuma gitti hiç kullanmadım ama suanki bilgisayarım sözde 4.5 saat pil ömrü vardı 3 saati gördüğümde halay çekesim geliyor. okul-iş ve eğitim verdiğim yerlere gidiyorum doğal olarak gün içinde pil yetmiyor, o tabuta benzeyen bataryayı da yanıma alıp gezdirmek ciddi bir sorun haline geliyor. Diyaliz hastası cihaz sürekli priz gerekli :/ Eğitime gittiğimde görevliye ilk en yakın priz veya uzatmayı soruyorum umarım bu sorunlar çözülür bende yeri geldiğinde evrak çantama yeri geldiğinde postacı cantasına MACı atıp elimi sallayarak bir yerlere gidebilirim İnşallah

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.