Şimdi Ara

MAC-PC İkilemi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle biliyorum ki bu konuda açılmış pek çok başlık var forumda ve hepsini okudum. İnternette diğer forumlardaki konularıda okudum. İnternetteki pek çok karşılaştırma videosunuda izledim...

Öncelikle elimde 10 ay önce aldığım dizüstü bilgisayarım var 8 gb rami, 2gb ekran kartı, 1tb harddiski ve AMD A10 işlemcisi. Bilgisayar güzel hoş ama biliyorsunuz ki windows biraz sorunlu bir platform olmadık hatalar eksik dll ler vs. çıkıyor evet bunlar netten bir şekilde halledilebiliyor ama bunları halletmek için bilgisayar başında geçen zaman insanın canını sıkıyor bunun yanı sıra performansa önem veriyorum istiyorum ki alet bayağı hızlı olsun ve sorun çıkartmasın. Bu bilgisayarı almadan önce elimde HP Compaq Presario V6000 serisi dizüstü bilgisayar vardı ve hala duruyor, format atarak windows 7 yükledim ve şuan sorunsuz kullanıyorum diyebilirim.

Kullanım Alanım: Pcyi günlük işlerde, internete girmede, flim indirmek ve izlemekte, akademik yayınları takip etmekte, ipod-iphone-ipad yedeklemelerin, veri aktarımlarında, danışmanlık ve eğitmenlik yaptığım kurumlar için rapor ve not hazırlamakta vs. durumlarda kullanmaktayım
    Durumu kısaca anlattım şimdi sizden öneri beklediğim noktalara geçiyorum...

1) Yeni bilgisayarımı satıp Macbook Pro almayı düşünüyorum günlük işler için bilgisayarı kullanıyorum çoğu zaman buna değer mi?
    2) Yeni bilgisayarımı satıp eski HP ile devam etmek mantıklı olurmu?
    3) Yeni bilgisayarı satmayıp gelecek yıl garantisi bittikten sonra SSD takıp hızlandırmak mı mantıklı olur?

Tüm durumları düşünüp analiz ettim fakat hepsinin belirli avantajları var ve ben hangisi daha avantajlı bir türlü karar veremedim siz ne düşünüyorsunuz???

• Kişisel kullanımda Mac Windows'tan çok önde.
    Macbook Air bile yeterli beklentileriniz için.
  • akmac A kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkür ederim. Fakat dizüstü bilgisayarın taksiti bu ay bitti şimdi dizüstünü satıp üzerine 1800TL gibi bir farkı uzun vadede borçlanıp bir MAC sahibi olmak ne kadar mantıklıdır? Yani aldıktan sonra gerçekten değerse bir şekilde taksit ödenir ve biter ama büyük bir fark yaratmazsa ozaman biraz insana koyar asıl aklımı karıştıran nokta bu
  • mac pişman etmez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac airin 128 ve 256 lıkları var. Bugünün dünyasında az değil. mi ? ( Harddisk )

• Peki Macbook pro 13.3'' mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps4 çöktü yardım lutfen..
    11 yıl önce açıldı
    Pc Toplama da yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • shener kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar gerçekten harika daha önce asus kullanan biri olarak sağlamlık ve estetiğini biliyorum fakat stokta olan mağazalar 3.900 Fiyat koymuşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Mac airin 128 ve 256 lıkları var. Bugünün dünyasında az değil. mi ? ( Harddisk )

kullanım için yeterli hocam, hard disk almalısınız depolama için.
  • comprehensive user guide kullanıcısına yanıt
    Elimde zaten 3 tane harici HDD var ve işin ilginci hiçbiride dolu değil bu harici hdd yi ne için kullanıyorsak anlamışta değilim. Yani benim için hafıza sorun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtetik

Elimde zaten 3 tane harici HDD var ve işin ilginci hiçbiride dolu değil bu harici hdd yi ne için kullanıyorsak anlamışta değilim. Yani benim için hafıza sorun değil

film-dizi, eğitim videoları, oyun setupları vs. için kullanılır genelde.

eğer ihtiyacınız yoksa bir tanesini yollayın lütfen.

bu arada macbook air 11.6" kullanıcısıyım. Oyun vs. hariç günlük kullanım için mükemmel diyebilirim. Sistem çok stabil en başında. Windows neymiş diyorsunuz. Ama Windows da özgürlük demek bana göre. Ayrıca makinenin her yerinden kalite akıyor. Daha önce bu kadar iyi touchpad kullandığımı hatırlamıyorum örnek verecek olursam. İhtiyaçlarınızı belirleyin ve tercihinizi yapın. İyi forumlar.
    Macbook air ve pro aklımı çeliyor bilgisayarım için 1.000 TL teklif aldım ve eğerki satarsam üzerine 1.800 TL borçlanıcağım bunu denizbankın media markt kredisini kullanarak 24 ayda ödemeyi planlamaktayım. Ama buna değer diyebilecekmiyim yoksa 2 ay sonra abi aklıma tüküreyim mi diyeceğim bu soru işareti bende. Yani normal bir windows normalde 2 yılda ıskartaya çıkıp artık masraf ister hale geliyor MAC'de bunu görürsem açıkcası üzülürüm. Peki air mı yoksa pro mu? şunuda belirteyim ipad mini kullancıyım aynı zamanda
  • quote:

Macbook air ve pro aklımı çeliyor bilgisayarım için 1.000 TL teklif aldım ve eğerki satarsam üzerine 1.800 TL borçlanıcağım bunu denizbankın media markt kredisini kullanarak 24 ayda ödemeyi planlamaktayım. Ama buna değer diyebilecekmiyim yoksa 2 ay sonra abi aklıma tüküreyim mi diyeceğim bu soru işareti bende. Yani normal bir windows normalde 2 yılda ıskartaya çıkıp artık masraf ister hale geliyor MAC'de bunu görürsem açıkcası üzülürüm. Peki air mı yoksa pro mu? şunuda belirteyim ipad mini kullancıyım aynı zamanda

Air iş görüyor hocam günlük kullanım değil mi sizin istediğiniz şey? Air 13.3" alın 11.6" küçük derseniz. 4gb ram, i5 ve Intel HD 5000 var. Yeterli diyorsanız pro'ya gerek yok. Valla hocam biz öyle bir şey yaşamadık bilgisayarlarda. Masaüstüm 7 yıllık ilk günkü gibi, kardeşimin 2 yıllık samsung laptop ı var o da öyle. düzgün kullanımda niye sorun çıksın ki? dediğim gibi karar sizin. test edin, bakın, kararınızı verin.

Onu deyin başka birşey demeyin başta yazdım 2 adet bilgisayarım var diğer eski hp hala taş gibi ama geçen sene aldığım samsung sorunsuz olmasına rağmen windows 8 e alerjim var açıkcası bilgisayarıda windows7'ye çevirip orjinalliğini bozmak istemiyorum siz ne kadara aldınız mac'i?
  • quote:

Onu deyin başka birşey demeyin başta yazdım 2 adet bilgisayarım var diğer eski hp hala taş gibi ama geçen sene aldığım samsung sorunsuz olmasına rağmen windows 8 e alerjim var açıkcası bilgisayarıda windows7'ye çevirip orjinalliğini bozmak istemiyorum siz ne kadara aldınız mac'i?

Ben almadım üniversitem hediye verdi.
    Yok abi bizimkiler hesap makinesi verdi bize

işlemci hızı 1.30 diyor ne dersin hocam? bilgisayarda fotoğraf makinasında çekilen fotoğraflar yüklenip harici hddye aktarılacak, bol bol excel ve word çalışılacak, internete girilecek ve eğer gerek olursa ufak tefek program çalıstırılacak. Oyun çok seviyorum ama oynamak istemiyorum zamanımı çok harcıyor samsung özellikleri iyi olduğu için her oyunu oynatıyor ve benim için potansiyel tehdit oluşturabiliyor Windows 8 cabası...
  • quote:

Yok abi bizimkiler hesap makinesi verdi bize

işlemci hızı 1.30 diyor ne dersin hocam? bilgisayarda fotoğraf makinasında çekilen fotoğraflar yüklenip harici hddye aktarılacak, bol bol excel ve word çalışılacak, internete girilecek ve eğer gerek olursa ufak tefek program çalıstırılacak. Oyun çok seviyorum ama oynamak istemiyorum zamanımı çok harcıyor samsung özellikleri iyi olduğu için her oyunu oynatıyor ve benim için potansiyel tehdit oluşturabiliyor Windows 8 cabası...

O söylediklerinizin hepsini ben de yapıyorum. 1.3 Ghz'e takılmayın hocam. Dosya aktarımı için de şunu söyleyeyim makinede SSD olduğu için makineye aktarım çok hızlı. Bir arkadaş Office 2011 atmıştı bana full sürüm. Onun sayesinde word ve excel'de hiç sorun olmuyor. İnternette surfte de problem yok. Ama küçük birkaç proğramda olabilir. Çünkü full sürüm bulmak zor oluyor ya da os x için geliştirilmemiş olabiliyor istediğimiz proğram. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve bir çok yan proğrama ihtiyacım olacak. Elbette satın almamın mümkün olmadığı. O yüzden bir laptop daha alacağım büyük ihtimalle. Yoksa her işimi görüyor macbook air.

Anladım cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. İnternetten kampanyalara bir bakayım birde müsait olduğum vakit gidip mağazada elime alarak dokunarak bir inceleyim ürünleri.
  • mtetik M kullanıcısına yanıt
    Apple fanlarina bakma sen. ben soyleyim cevabi madem gunluk kullanim yapacaksin hafif ve bataryasi uzun giden bir mac almak mantikli olur tabi oyun oynayacaksan mac olmaz

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Oyun oynamayı düşünmüyorum. Zaten dediğim gibi Samsungun iyi donanımı bazen bir oyun oynayalım diye başlıyor ve bakmışsın o gün gitmiş...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.