merhaba arkadaslar mac pro aldim bir ay once felan bu yenilerden i7 islemciye sahip olanlardan, pilinde sorun oldugunu dusunuyorum, zira oek bise yapmama ragmen 5 saate felan ulasmiyor, ornegin sitede ki 15lik mac pro incelemesini izlerken pilim yuzde 98den 78e dustu ekran parlakligi endusuk ayarin bir ustundeydi, kalvye aydinlatmasi calismiyordu, vide bu linkte video 22 dakika felan sizce bu dusus normal mi? yardimci olursaniz sevinirim, hatta 45 dakikada yuzde 78den 61e dustu....
quote:
Orijinalden alıntı: leviathan_ysf
merhaba arkadaslar mac pro aldim bir ay once felan bu yenilerden i7 islemciye sahip olanlardan, pilinde sorun oldugunu dusunuyorum, zira oek bise yapmama ragmen 5 saate felan ulasmiyor, ornegin sitede ki 15lik mac pro incelemesini izlerken pilim yuzde 98den 78e dustu ekran parlakligi endusuk ayarin bir ustundeydi, kalvye aydinlatmasi calismiyordu, vide bu linkte video 22 dakika felan sizce bu dusus normal mi? yardimci olursaniz sevinirim, hatta 45 dakikada yuzde 78den 61e dustu....
video oynatma islemi cogu zaman gereginden fazla islemci kullanir. Kullanmiyorsaniz bilgisayarinizin wireless,bluetooth ve infrared receiverlarini kapatmaniz pil omrunuzun daha uzun gitmesini saglayacaktir. Islemciniz i7 oldugu icin bu durum normal. Apple in sitesinde bahsedilen 8-9 saate kadar pil omru bu dediklerim kapaliyken ve ekran parlakligi en dusukteykenki pil omrudur. Pil omrunuzu uzun sureli tutmak icin macbookunuzun pilini haftada en az bir kere full sarj desarj(calibration) yapmanizi oneririm. (Bu full desarj yaparken bilgisayar pili tukenmeye yakinken kendini uyku moduna alacaktir o sirada bilgisayarinizi bir 5 saat birakin pil iyice bosalsin ve sonra sarj etmeye baslayin)