Merhaba Mac Pro cihazımı uzun süredir kullanmaktayım. Python geliştiriyorum. Bu ekonomide sistem toplamayı düşünmüyorum. D. Core Xeon 5160 x2 3.0Ghz anakartta 2 cpu mevcut toplam 4 çekirdek. 8x8GB 64 GB ddr2 667mhz rami mevcut. ECC FBDIMM önyüklenebilir RAM. 16TB x 3 48TB HDD 4TB Sata SSD 1000W Apple PSU GPU olarak 2060 super tercih etmeyi düşünüyorum. darboğazla işim olmuycak oyun oynamıyorum. kodlar cpu tarafından işlendikten sonra tüm yük GPU'ya binicek. https://ai-benchmark.com/ranking_deeplearning.html Bu ekran kartların skorları. kasa 2010 yılından bu zamana bana 8000$'a patladı. satıp teneke toplama kasaya geçmeyi düşünmüyorum. Sonuç olarak sizden GPU tavsiyesi bekliyorum. Aynı zamanda işlemci soketi LGA 771 Sockets buna uygun daha iyileri varsa tavsiye edin değiştireyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesraf -- 17 Ekim 2020; 15:42:35 > |
Mac Pro Yapay Zeka Modelleri İçin Bilgisayar Yeterliliği Ve GPU TAVSİYESİ
-
-
Sen tavsiye istememişsin ki. Kasanı övüp, bizim toplamaları gömmüşsün.
-
2060 super iyi bir tercih olacaktır en ucuz 8gb vrami barındırıyor. (ayrıca tensor core içeriyor gtx serisine bakmaman iyi olmuş)
Bir çok işin üstesinden gelebilir vram yetmemezliği gibi bir sorun yaşamazsın
-
😂😂😂
Haksız da değilsin hocam.
Teknolojiyle ilgilenip bu kadar basit bir soruyu sormak da ne bileyim saçma olmus. Nvidia 2000 serisi kartlardan itibaren yapay zeka algoritmalarini destekleyen kartlar çıkardığını bir çok insan biliyor. Peki soru ne tam olarak ??
-
3000 serisinimi beklemeliyim yoksa 2060 alıp yolumamı bakayım.
-
Yanlış bilmiyorsam yapay zeka algoritmalari için tensor çekirdek kullanılıyor 3080 de daha fazla diye biliyorum.
-
"kasa 2010 yılından bu zamana bana 8000$'a patladı. satıp teneke toplama kasaya geçmeyi düşünmüyorum."
ben suan bu konuda bir tane teneke görüyorum ama...
rtx 2060 super yerine ben fiyatina bakmaksizin rtx 3060ti alirdim(2060s den pahali olur). Biraz zaman alir ülkemize gelmesi piyasada adil fiyata satilmasi yahut indirim yakalanmasi... eger zaman yoksa rtx 2060 super de olur, neden olmasin.
Prizden kac watt cekiyor bu sistem simdi? islemcinin teki icin 80w diyor intel. Passmark performans olarak dual icin 2100 puan mi diyor, r3 3100 13000 puan aliyor ve fiyati 980 lira... satmaya kalksaniz kac ediyor ve kac veriyorlar? -
3000 serisini bekleyin compute capability daha yüksek (yeni versiyonda cuda çekirdeği başına daha fazla performans gösterir)
ek olarak cuda çekirdeği de daha fazla, 3060 8gb vramli alırsanız(4gb olanını sakın almayın limitlenirsiniz) 2060 superden daha iyi bir tercih olacaktır.
-
Sanırım Mac Pro 3.1 kullanıyorsunuz. Mac os kullanıyorsanız bildiğim kadarıyla RTX serisi ve GTX16xx serisi kartlar için Nvidia Web Driver desteği yok. High Sierra ile GTX10xx serisi destekliyor. İyice araştırılmalı ekran kartı işi. Sonradan mağdur olabilirsiniz. Nvidia ekran kartları Mac bilgisayarlarda bayağı sıkıntılı. Linux kullanıyorsanız orada çalışma durumunu bilmiyorum.
İşlemci olarak da yanlış hatırlamıyorsam x5482 desteği vardı. İşlemci başına 4 çekirdeğe sahip olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X