Şimdi Ara

macbook 1.83 intel duo core(13.3')!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yeni bir laptop almak için araştırma yaparken apple ın 13.3 inch lik macbook 1.83 intel duo core işlemcili laptopunu gördüm. Fakat daha önce mac os işletim sistemli bir makine kullanmadığım için önce bu laptopu almaktan vazgeçtim. Fakat daha sonra bu makinede hem mac os hem windows kullanabileceğimi söylediler. Forumlardaki yazıları okudum ama kafamdaki bazı sorulara tam olarak çözüm bulamadım.

bu sorular şunlar;

İlk olarak bu aletlere windows kurmak için boot camp denilen bir program kullanmak gerekiyormuş sanırım. Acaba bu programla windows yuklemek ne kadar zor?

İkincisi windowsu kurduktan sonra windows altında çalışan programların tümü macbook larda da çalıştırılıyor mu ?

Ve son olarak bu laptopun fiyatı bır cok yerde 1199 dolar + kdv. Acaba buna alternatif olabilecek başka bir laptop önerebilirmisiniz.

Şimdiden cevap atan arkadaşlara teşekkürler.

• her işletim sisteminin programı farklıdır ve ayrı çalışır.
    windows'lu bilgisayarlara mac os da kurulabiliyor, forumda ara
    quote:

Orjinalden alıntı: abigail

Ben yeni bir laptop almak için araştırma yaparken apple ın 13.3 inch lik macbook 1.83 intel duo core işlemcili laptopunu gördüm. Fakat daha önce mac os işletim sistemli bir makine kullanmadığım için önce bu laptopu almaktan vazgeçtim. Fakat daha sonra bu makinede hem mac os hem windows kullanabileceğimi söylediler. Forumlardaki yazıları okudum ama kafamdaki bazı sorulara tam olarak çözüm bulamadım.

bu sorular şunlar;

İlk olarak bu aletlere windows kurmak için boot camp denilen bir program kullanmak gerekiyormuş sanırım. Acaba bu programla windows yuklemek ne kadar zor?

İkincisi windowsu kurduktan sonra windows altında çalışan programların tümü macbook larda da çalıştırılıyor mu ?

Ve son olarak bu laptopun fiyatı bır cok yerde 1199 dolar + kdv. Acaba buna alternatif olabilecek başka bir laptop önerebilirmisiniz.

Şimdiden cevap atan arkadaşlara teşekkürler.

• 1- bootcamp beta aşamısandaydı ama yanılmıyosam bi kaç gün önce son ve daha geliştirilmiş bi sürümü çıktı apple tarafından. internet ten indirebilirsin. windows cdin orjinal olduktan çok fazla bi problem yaşamazsın sadece bi kaç driver da problem yapıyorda windows mesala notebookla birlikte gelen isight kamerayı tanımama vs ama onu son bootcamp sürümüyle çözdüler ve sorunsuz olarak apple larında windows kullanan çok arkadaş gördüm. çok zor bişey değil kurmak ama çok kolay da değil. sadece sabır ve dikkat istiyor.
    2- makinaya windows kurduktan sonra windowsl ilgili bütün programları çalıştaribilirsin, doğrudur.
    3- ona alternatif olarak bi çok model mevcut tabiki. ama senin önce şu tercihi yapman lazım. apple mı pc mi? pc dersen çok alternatifin var. ama apple ların en uygun taşınabilir modelleri bu model. bide ne amaçla kullanıcaksın oda önemli. onları ayrıntılı olarak paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz. kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: bitmap

1- bootcamp beta aşamısandaydı ama yanılmıyosam bi kaç gün önce son ve daha geliştirilmiş bi sürümü çıktı apple tarafından. internet ten indirebilirsin. windows cdin orjinal olduktan çok fazla bi problem yaşamazsın sadece bi kaç driver da problem yapıyorda windows mesala notebookla birlikte gelen isight kamerayı tanımama vs ama onu son bootcamp sürümüyle çözdüler ve sorunsuz olarak apple larında windows kullanan çok arkadaş gördüm. çok zor bişey değil kurmak ama çok kolay da değil. sadece sabır ve dikkat istiyor.
    2- makinaya windows kurduktan sonra windowsl ilgili bütün programları çalıştaribilirsin, doğrudur.
    3- ona alternatif olarak bi çok model mevcut tabiki. ama senin önce şu tercihi yapman lazım. apple mı pc mi? pc dersen çok alternatifin var. ama apple ların en uygun taşınabilir modelleri bu model. bide ne amaçla kullanıcaksın oda önemli. onları ayrıntılı olarak paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz. kolay gelsin...

Öncelikle cevabın için sağol çok aydınlatıcı oldu.

Aslında ben apple düşünmüyordum. Alacağım laptopun küçük olması benim için en öenemli gereksinim. Çünkü bundan önce 15.4" thosiba sp10 556 model bir laptopum vardı. Bilgisayarı 3 seneye yakın suredır kullanıyorm. Performans olarak Çok iyi bir makine ama ağırlığından dolayı artık evde desktop olarak duruyor.ilk senenin gazı ile baya kas yaptım makineyi taşırken . İkinci olarak performans noktasında çokda zayıf olmaması gerekli diye düşünüyorum. o yüzden yeni nesil duo core işlemcili makineler tercih sebebi benim için . Fiyat noktasında baktığım zaman macbook benim için çok uygun ama daha önce apple kullanmama beni korkutuyor. laptop araştırırken bir yerde averatec marka bir laptop gosterdiler.

Özellikleri:

AMD Turion 64 Mobile MT-30
    512 MB (DDR 333/PC2700)
    80 GB HDD (9.5mm high)
    Wireless LAN (802.11g)
    Dahili 10/100 Mbit Network LAN
    Dahili 56k Data/Fax modem
    Dahili graphics VIA K8N800A
    DVD-Dual Layer (+/-)
    13.3" WXGA AveraBrite™ TFT
    Microsoft® Windows® XP Home
    Multimedia Card, SD Card, Memory Stick
    Memory Stick Pro için kart okuyucu

ve fiyat olarak ta 2.200 ytl ve 12 taksit imkanı sundu. Bu fiyat sony lerle kıyaslayınca baya uygun ama apple gibi bir marka dururken averatec almak akıllıca olurmu? Bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim. Bu makinelere alternatif olarak ta 14" thosiba s-m100-164 core duo modeli var 1.66 Ghz ama 14" almak mantıklımı bilmiyorum!!! Çünkü bir çok kişi 14.1 ile 13.3 arasında cok fark oldugunu söyluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: abigail

quote:

Orjinalden alıntı: bitmap

1- bootcamp beta aşamısandaydı ama yanılmıyosam bi kaç gün önce son ve daha geliştirilmiş bi sürümü çıktı apple tarafından. internet ten indirebilirsin. windows cdin orjinal olduktan çok fazla bi problem yaşamazsın sadece bi kaç driver da problem yapıyorda windows mesala notebookla birlikte gelen isight kamerayı tanımama vs ama onu son bootcamp sürümüyle çözdüler ve sorunsuz olarak apple larında windows kullanan çok arkadaş gördüm. çok zor bişey değil kurmak ama çok kolay da değil. sadece sabır ve dikkat istiyor.

Öncelikle cevabın için sağol çok aydınlatıcı oldu.

Aslında ben apple düşünmüyordum. Alacağım laptopun küçük olması benim için en öenemli gereksinim. Çünkü bundan önce 15.4" thosiba sp10 556 model bir laptopum vardı. Bilgisayarı 3 seneye yakın suredır kullanıyorm. Performans olarak Çok iyi bir makine ama ağırlığından dolayı artık evde desktop olarak duruyor.ilk senenin gazı ile baya kas yaptım makineyi taşırken . İkinci olarak performans noktasında çokda zayıf olmaması gerekli diye düşünüyorum. o yüzden yeni nesil duo core işlemcili makineler tercih sebebi benim için . Fiyat noktasında baktığım zaman macbook benim için çok uygun ama daha önce apple kullanmama beni korkutuyor. laptop araştırırken bir yerde averatec marka bir laptop gosterdiler.

Özellikleri:

AMD Turion 64 Mobile MT-30
    512 MB (DDR 333/PC2700)
    80 GB HDD (9.5mm high)
    Wireless LAN (802.11g)
    Dahili 10/100 Mbit Network LAN
    Dahili 56k Data/Fax modem
    Dahili graphics VIA K8N800A
    DVD-Dual Layer (+/-)
    13.3" WXGA AveraBrite? TFT
    Microsoft® Windows® XP Home
    Multimedia Card, SD Card, Memory Stick
    Memory Stick Pro için kart okuyucu

ve fiyat olarak ta 2.200 ytl ve 12 taksit imkanı sundu. Bu fiyat sony lerle kıyaslayınca baya uygun ama apple gibi bir marka dururken averatec almak akıllıca olurmu? Bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim. Bu makinelere alternatif olarak ta 14" thosiba s-m100-164 core duo modeli var 1.66 Ghz ama 14" almak mantıklımı bilmiyorum!!! Çünkü bir çok kişi 14.1 ile 13.3 arasında cok fark oldugunu söyluyor.

rica ederim. kullanım amacını az çok anladım küçük ve daha çok mobilite bişey istiyorsun. yani o zaman alternatiflerin çoğalır. öncelikle bu konuda macbook çok iyi bi seçim olabilir çünkü gerçekten makina çok iyi ve hafif ben şahsen inceledim. tasarımı zaten çok karizmatik bi çok kullancıyı cezbediyo. performans olarak da düşündüğün toshiba m100-164 modelinden biraz daha üstün. burdaki tek handikap apple kullanma tecrüben olmaman. merak etme az çok bilgisayar anlıyorsan onuda çok kolay çözersin. yani baktın mac os işletim sistemi zor geldi ki hiç zor değildir dönersin windowsa ki zaten makine ilk açıldığında sana soracak çünkü hdd ni belli bi bölümü windowsa ayrılacak hangi işletim sisteminden başlayım diye. sende ona göre tercihini yapıp başlatıcaksın makinanı. ondan sonrası zaten normal windows. bilemiyorum 12.1" çok mu küçük gelir bu modeldede msı ın bi kaç modeli olması lazım onlarada bakabilirsin.

• Windows kuracaksanız işletim sistemi Windows olan bir bilgisayar alın.
  • ilginç bir cümle olmuş.
    "Windows işletim sistemi kuracaksanız işletim sistemi Windows olan bir bilgisayar alın."

quote:

Orjinalden alıntı: gurol

Windows kuracaksanız işletim sistemi Windows olan bir bilgisayar alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.apple.com/macosx/bootcamp/

windows kuracaksaniz apple alin; macosx yaninda hediyesi

hakkat ha ne demekse " Windows kuracaksanız işletim sistemi Windows olan bir bilgisayar alın." linux kurcaksak ne alcaz gurol yarbayim?

macbooka vista kursan calisir kaliteside ucuz bilgisayarla karsilasmaz. en hesaplisida elmasepeti.com da bulunur. en azindan malin kacak olmadiini vede iki yil garantili oldugunu bilirsin. herkes cebinde macbook getirio cok pirim yapio diye. bu apple turkiye koc gurubunun ya haliyle accaip kazikci. zafer bizim mesela; adam hayatinda apple ne bilmez habire yaninda macbookpro'yla Ipod getirio. Forumdanda satio (baktim yuzbasi olmsu adam; oolum zafer gittigidiyoda satsana bunnari?

arkadaslar bu holding somurusune nasil dur diycez. valla bunun ithalatini arena felan yapsa yari fiyata olur. amerikada her site annatmis ayni fiyattaki her laptopa takio apple. (pardon virus sayisinda dell cakmis)

http://www.systemshootouts.org/shootouts/laptop/2006/0516_lt1100.html
    http://www.systemshootouts.org/shootouts/laptop/2006/0424_lt2800.html
    http://blog.ibrood.com/2006/05/30/notebook-options-macbook-vs-compaq-vs-dell-vs-lenovo/
    http://mikemchargue.com/2006/01/price-deathmatch-apple-macbook-pro-vs.html
    http://www.krischeonline.com/staticpages/index.php?page=macbook

• quote:

Orjinalden alıntı: neokek

http://www.apple.com/macosx/bootcamp/

windows kuracaksaniz apple alin; macosx yaninda hediyesi

hakkat ha ne demekse " Windows kuracaksanız işletim sistemi Windows olan bir bilgisayar alın." linux kurcaksak ne alcaz gurol yarbayim?

Eğer hedef windows kurmaksa Mac almanın gereği yok. Hayır olay Mac ise zaten windowsla işiniz olmasın.

Buyurun resmi sitesinden:
    quote:

Using Windows on a Mac
    Mac hardware operates differently from PCs, and this public beta does not support all features of the Mac in Windows. Learn more about running Windows on a Mac.

Dileyen dilediği gibi yorumlasın.

Driver denen illetin evrimini yaşamış her bilgisayarcı bilir ki bilgisayar verimliliğinde en önemli unsurların başında donanımı tam kullanmak gelir.

Ben Mac alsam windows ile işim olmaz.

Linux olayı ayrı. Ayrıca direk Linuxla satılan makine de var piyasada.

• "MAC OS ve MAC bir bütündür, eğer bir mac e windows kurarsanız o mac olmaktan çıkar pc olur" demiş yukarıdaki arkadaş :)

Bende eğer windows kurulacak ve sadece windows çalışacaksa mac almak hiç mantıklı değil.

Bir kere fiyat pahalı, windowsla çok daha performanslı çalışacak birçok makina piyasa da...

Görünüşünden dolayı mac alıcaksanız buyurun tabi o zaman zaten kılıfına para ödersiniz kimsede sizi tutmaz.
    Tabii görünüşü güzel fiyatıda macler gibi olan makinalara da bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 27 Ağustos 2006; 22:42:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.