Şimdi Ara

Macbook 12 performansı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben de buna kesinlikle katılmıyorum

Arasıra yazılım / günlük kullanım için birebir aynı fiyata retina macbook pro var. Arada 1 inch ekran farkı ve 600 gram ağırlık farkı var. üstüne retina macbook'un pil ömrü birkaç saat daha uzun.

Ben gerçekten macbook almak için bir tane bir mantıklı sebep görebilmiş değilim. Aklıma gelebilen tek şey masaya konduğu zaman çok havalı gözüküyor olması. Kesinlikle bir "content creation" (bilmeyenler için içerik oluşturma) cihazı değil, tam tersine ipad'lerin de gitmiş olduğu kategori olan "content consuming" (içerik tüketme) cihazı.

E amacım "content consuming" ise o zaman çok daha fazla pil ömrünü ve çok daha hafif olmayı başaran ipad air modellerine neden bakmıyorum? Üstelik 5'te bir fiyatına. Hadi gözümüzden bir kere 5200 TL'ye kadar para harcama fikri çıkmış olsun ve gidip ipad pro + smart keyboard alalım. o zaman bile cebimizde neredeyse 2000 tl para kalıyor? (11 inch versiyondaki fiyatlara hiç girmiyorum)

Veya işin "content creation" kısmında olalım. Bu alanda Gündelik işler olarak tanımlanan "web, müzik, ofis uygulamaları" tarzı işlemler için 13 inch macbook air var. Haydi yine gözden 5200TL parayı çıkardınız diyelim, o zaman i7 işlemcili 8gb ram'e sahip macbook air'a terfi edebiliyorsunuz.

Bana kalırsa zamanla yeni macbook apple'ın macbook air'in yerini alacak. Zaten halen neden macbook air'a retina ekran takıp aynı renk seçenekleriyle macbook air'i sunmadılar anlamış değilim.

Bu yazıdaki amacım kesinlikle sizi eleştirmek adına değil, sadece sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ettiğimden

• dreampowder kullanıcısına yanıt
    Macbook air ile kıyaslamanız hata zaten. Air modelinde ekran ve bilgisayar dışındaki çerçeve o kadar iğrenç duruyor ki (bana göre). İncelik bakımından tercih edilebilir biraz cihaz macbook 12" modeli. 5200 tl vermek zaten mantıksız :) Onun yerine macbook pro alınır. Ben yaz başlarında 4044₺ ye almıştım, şimdi olsa kesinlikle almam. Tek eksi tarafı usb giriş sorunu. Zevk meselesi aslında. Ben de başta air modelini almayı düşünüyorum ta ki bu yeni arkadaşı duyana kadar :) Ayrıca dedikleriniz doğru, fiyat açısından çok pahalı evet ancak tasarım olarak da hakkı yenmemeli diye düşünüyorum.
  • applez A kullanıcısına yanıt
    Evet air'in çerçevesi konusunda haklısınız, ama burda beni kızdıran noktalardan birisi de aslında apple'ın yapması gereken tek şey macbook'un ekranını air'a takmaktı ve her anlamıyla mükemmel bir taşınabilir bilgisayara sahip olacaktı insanlar. Açıkçası bu macbook bile apple'ın geldiği noktayı gözler önüne sürüyor bence, kesinlikle bir düşüş evresine geçtiler.
  • Core M bir miktar güçlenip bu cihaza belki ikinci bir port eklendiğinde söylediğiniz gibi mükemmel bir taşınabilir bilgisayar ortaya çıkmış olacak zaten. Apple'ın politikası böyle biraz da, cihazı çıkarıp eksiklerini cihaz piyasada iken görüp sonraki nesillerde mükemmelleştiriyorlar. iPad serisi buna bir örnektir bana göre. Birinci nesil iPad güzel bir konsept olup eksikleri olan bir cihazken, iPad 2 mükemmel ve uzun ömürlü bir cihaz oldu. Macbook serisinin de gidişatı böyle olacak bence
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.