Şimdi Ara

Macbook 12 performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hali hazırda kullandığım Macbook Pro mid 2013 cihazım artık çalışmıyor. Yeni Macbook 12 core-M 1.1 GZh almayı düşünüyorm, bu cihaza Windows 10 kurarak visual studio 2013 Ultm + MSSQL server 2014 stnd. + Google chrome üzerinden müzik klip vs. Ve çalıştığım projeleri test ve projeleri publish build ederek aynı anda çalıştırsam sıkıntı yaratırmı, yani yazılım geliştirme için beni sıkıntıya sokarmı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: potenza

Merhaba arkadaşlar;
    Hali hazırda kullandığım Macbook Pro mid 2013 cihazım artık çalışmıyor. Yeni Macbook 12 core-M 1.1 GZh almayı düşünüyorm, bu cihaza Windows 10 kurarak visual studio 2013 Ultm + MSSQL server 2014 stnd. + Google chrome üzerinden müzik klip vs. Ve çalıştığım projeleri test ve projeleri publish build ederek aynı anda çalıştırsam sıkıntı yaratırmı, yani yazılım geliştirme için beni sıkıntıya sokarmı ?

mbp 2013 mid aslında eski bir cihaz sayılmaz neden çalışmıyor?

Ayrıca yukarıda saydıkların sanırım ipad'de daha iyi performans verir :) forumda çok tartışıldı macbook performans olarak kötü.
    Ayrıca sırf windows kuracaksan macOs kullanmayacaksan macbook alma bence. O fiyata daha donanımlı iyi bir windows cihaz alabilirsin..

• quote:

Merhaba arkadaşlar;

Merhaba,
    Çalışmayan cihazınız oldukça yeni. Cihazın sorununu söyleme şansınız varmı ? Emin olun onarılabilecek bir arızadır.
  • potenza kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz programlar ve macbook 12'..

Macbook 12 chrome'u açınca ağlamaya başlıyor, siz bir de üstüne windows kurup, onun üzerine sql server kurup üstüne bir de bunları yaparken chrome üzerinden film/müzik dinleyeceksiniz..

Macbook 12'yi osx yüklü bir ipad olarak düşünün işlem gücü o seviyelerde. Olmaz. O paraya retina macbook pro alınıyor yapmayın etmeyin allah aşkına, apple'ın bugüne kadar yapmış olduğu en pahalı süs eşyasını bilgisayardan saymayı bırakın artık lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 6 Kasım 2015; 11:46:09 >
  • Ipade mac os yüklenmiş demiş arkadaş. Tamamen katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyleki mid 2013 cihazımın Bir anda usb girişleri çalışmadı anakart usb güçlerini kesmiş Apple 1802 lira fiyat verdi. Garanti süresi dolmuş
    Neden Apple ? dediğim gibi yazılım uzmanıyım gerek ios macosx gerek .net EF ile proje geliştiriyorum elimin Altın'da iki işletim sistemide olması gerek yoksa o fiyatlara kral makineler var ama çok mobil Olduğum için taşıması kolay olsun istedim, ayrıca internette gta5 ve crysis oynayanları izledim Bahsettiğiniz kadar kötü olmaması gerek

• quote:

Şöyleki mid 2013 cihazımın Bir anda usb girişleri çalışmadı anakart usb güçlerini kesmiş Apple 1802 lira fiyat verdi. Garanti süresi dolmuş
    Neden Apple ? dediğim gibi yazılım uzmanıyım gerek ios macosx gerek .net EF ile proje geliştiriyorum elimin Altın'da iki işletim sistemide olması gerek yoksa o fiyatlara kral makineler var ama çok mobil Olduğum için taşıması kolay olsun istedim, ayrıca internette gta5 ve crysis oynayanları izledim Bahsettiğiniz kadar kötü olmaması gerek
    macbook uzerinde gta 5 ve crysis slayt gosterisi gibi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

macbook uzerinde gta 5 ve crysis slayt gosterisi gibi olur.

Alıntıları Göster
    Yeni macbook son kullanıcı gereksinimlerini (müzik, film, internet, belge vs) karşılar, fazlası değil. Sizin kullanımınız için yeterli bir cihaz değil. Os X ile çalışırken işletim sisteminin optimizasyonu sayesinde bu bahsettiğim işlerde sorun çıkarmıyor ancak hele ki windows üzerinde bahsettiğiniz programları kullanacaksanız ben önermiyorum. Gta5 ve crysis nasıl oynanmış anlayamıyorum, cpu ve gpu gücü bir yana, fansız bir cihaz o düzey oyunlarda çok kısa bir sürede thermal throttling'e girer zaten. Taşıması kolay cihaz arıyorsanız yine rmbp alabilirsiniz, evet 12" macbook'a kıyasla ağır bir cihaz olsa da ağırlık hala 1,5 kg seviyesinde ve rahatlıkla taşınabilir bir cihaz, üstelik diz üzerinde yazı yazarken de daha büyük olmasından ötürü daha konforlu bir cihaz. 12" macbook tam anlamıyla bir son kullanıcı cihazı, sizin ihtiyaçlarınız için kesinlikle ama kesinlikle önermiyorum, iphone 6s ile macbook geekbench'te 3 aşağı 5 yukarı aynı skorları alıyor, tabi yine de karar sizin

• Sizlere Katılıyorum kağıt üzerinde düşük özelliklere sahip ama bu videodaki vatandaş nasıl çalıştırmış bilmiyorum

http://youtu.be/DuCaLSuqgxQ

• quote:

Sizlere Katılıyorum kağıt üzerinde düşük özelliklere sahip ama bu videodaki vatandaş nasıl çalıştırmış bilmiyorum

http://youtu.be/DuCaLSuqgxQ
    800x600 çözünürlükte normal detaylarda (ki burda low seçeneği oyun içinde mevcut mu bilemiyorum, normal seçeneği en düşük seçenek olabilir), başlarda 25 fps gibi bir değerde başlıyor ve detaylar bu kadar düşük olmasına rağmen muhtemelen thermal throttlinge giriyor ve fps 15 civarına kadar düşüyor. En düşük detaylarda bile oynanabilir sınır kabul edilen 30 fps'nin yanına yanaşamıyor cihaz, dolayısıyla gta 5'i oynatabiliyor demek çok doğru değil

• İ5 makinem 2.4 GHz turbobosst ile 2.9 Bahsettiğim programları açıkken 2.8 gibi bir değerlere inip çıkıyor, cpu kullanımı % 73 gibi değerlere çıkıp iniyor, cor-m tb ile 2.7 oluyor sanırım bu bağlamda sıkıntı çıkaracağına gerçekten eminmisiniz çünkü bu cihazın Macbook Pro ile Arasında 1.600 tl fark var bütçemi zorluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potenza -- 8 Kasım 2015; 0:42:06 >
  • Sırf saat hızı üzerinden konuşmak anlamsız kalıyor, core m işlemcinin tdp değeri 5 watt iken early 2015 13 inç Pro cihazlardaki işlemcilerde bu değer 28 watt. Sizin haswell işlemcili cihazınızda bu değer ya aynıdır ya da birkaç watt daha yüksektir (enerji verimliliği bir miktar daha düşük olacağından). Termal bütçedeki bu devasa farkın getirisi şu oluyor, sizin i5 cihazınız turbo moduna giriyor ve uzun süre bu modda kalabiliyor, ısınsa da problem değil çünkü fan soğutmayı sağlıyor. Core m işlemcide ise topu topu 5 watt bütçe var, turbo frekansı i5 ile yakın görünse bile core m o frekanslarda çok kısa zaman geçirebiliyor zira ne daha fazlasına yetecek bir tdp değeri var ne de ısınma durumunda aktif soğutma sağlayacak bir mekanizma var. Ben size mid 2014 cihazları araştırmanızı önerebilirim, uygun bir fiyata denk getirebilirsiniz belki. Olmadı 4000 5000 tl fiyatlara çıkmak yerine kendi cihazınızı tamir ettirmeyi de düşünebilirsiniz. Fiyatlar gerçekten çok uçuk seviyelere geldi, umarım uygun fiyata işinizi görecek bir cihaz denk getirebilirsiniz, kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Sırf saat hızı üzerinden konuşmak anlamsız kalıyor, core m işlemcinin tdp değeri 5 watt iken early 2015 13 inç Pro cihazlardaki işlemcilerde bu değer 28 watt. Sizin haswell işlemcili cihazınızda bu değer ya aynıdır ya da birkaç watt daha yüksektir (enerji verimliliği bir miktar daha düşük olacağından). Termal bütçedeki bu devasa farkın getirisi şu oluyor, sizin i5 cihazınız turbo moduna giriyor ve uzun süre bu modda kalabiliyor, ısınsa da problem değil çünkü fan soğutmayı sağlıyor. Core m işlemcide ise topu topu 5 watt bütçe var, turbo frekansı i5 ile yakın görünse bile core m o frekanslarda çok kısa zaman geçirebiliyor zira ne daha fazlasına yetecek bir tdp değeri var ne de ısınma durumunda aktif soğutma sağlayacak bir mekanizma var. Ben size mid 2014 cihazları araştırmanızı önerebilirim, uygun bir fiyata denk getirebilirsiniz belki. Olmadı 4000 5000 tl fiyatlara çıkmak yerine kendi cihazınızı tamir ettirmeyi de düşünebilirsiniz. Fiyatlar gerçekten çok uçuk seviyelere geldi, umarım uygun fiyata işinizi görecek bir cihaz denk getirebilirsiniz, kolay gelsin

@Playmaker10 desteğin için teşekkürler, bugün bimeksten kampanyalı fiyattan Macbook Pro 13 256gb + 5 yıl garantili olarak aldım konuyu kapattım tekrar teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Sırf saat hızı üzerinden konuşmak anlamsız kalıyor, core m işlemcinin tdp değeri 5 watt iken early 2015 13 inç Pro cihazlardaki işlemcilerde bu değer 28 watt. Sizin haswell işlemcili cihazınızda bu değer ya aynıdır ya da birkaç watt daha yüksektir (enerji verimliliği bir miktar daha düşük olacağından). Termal bütçedeki bu devasa farkın getirisi şu oluyor, sizin i5 cihazınız turbo moduna giriyor ve uzun süre bu modda kalabiliyor, ısınsa da problem değil çünkü fan soğutmayı sağlıyor. Core m işlemcide ise topu topu 5 watt bütçe var, turbo frekansı i5 ile yakın görünse bile core m o frekanslarda çok kısa zaman geçirebiliyor zira ne daha fazlasına yetecek bir tdp değeri var ne de ısınma durumunda aktif soğutma sağlayacak bir mekanizma var. Ben size mid 2014 cihazları araştırmanızı önerebilirim, uygun bir fiyata denk getirebilirsiniz belki. Olmadı 4000 5000 tl fiyatlara çıkmak yerine kendi cihazınızı tamir ettirmeyi de düşünebilirsiniz. Fiyatlar gerçekten çok uçuk seviyelere geldi, umarım uygun fiyata işinizi görecek bir cihaz denk getirebilirsiniz, kolay gelsin

@Playmaker10 desteğin için teşekkürler, bugün bimeksten kampanyalı fiyattan Macbook Pro 13 256gb + 5 yıl garantili olarak aldım konuyu kapattım tekrar teşekkürler

Alıntıları Göster
    Benzer bir cihaza benimde ihtiyacım var, hem mac hem windows lazım. Mesajlar okudum sanırım bende mac pro alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan9x

Benzer bir cihaza benimde ihtiyacım var, hem mac hem windows lazım. Mesajlar okudum sanırım bende mac pro alacağım

Alıntıları Göster
    macbook 12, youtube'da 60 fps video oynatırken bile donuyor beyler yapmayın gözünüzü seveyim. o bilgisayara o para verilmez. kaldı ki yeni pro'lar oldukça ince hatta ultrabook ağırlık ve kalınlığında. macera aramayın. kendini kanıtlamış turbolu core i5 ve i7 dururken core m de ne demek? Pro alıp geçin.
  • Merhaba şu an Apple Store dayım sorunuz varsa alabilirim.

12" 1.1 GHz 256GB SSDli modelin önündeyim. İnce yapısı ve hafifliği ile gerçekten şık bir cihaz fakat Youtube'dan Footbal in Ultra HD (2160p 4k) adlı videoyu sinema boyutunda açtım ekran dondu. Menü pencereleri zor hareket ediyor şu an ve video sonunda (3 dakika 13 saniye) cihazda ısınma olduğunu farkettim. İstediğiniz bir işlem varsa zorlayabilirim cihazı. Fiyat olarak 5.199,00₺ yazmışlar. 1.2GHz 512GB SSDli modeli için 6.229,00₺ fiyatı var.

Edit: 3D bir web browser oyun denedim. Komutlarımı 5-6 saniye geç algılayarak hareket etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 10 Kasım 2015; 15:30:10 >
  • Yukarıda Yazdığım gibi Macbook Pro aldım soru işareti kalmadı

• quote:

Yukarıda Yazdığım gibi Macbook Pro aldım soru işareti kalmadı

En iyisini yapmışsınız hayırlı olsun
  • playmaker10 kullanıcısına yanıt
    Dediğinize kesinlikle katılmıyorum. Kullanım amacı elbette önemli ancak benim gibi ara sıra yazılım ve günlük kullanım yapan biri için ideal bir cihaz üstelik seyahat ederken hafifliği + avantaj sağlıyor.
  • "Yeni macbook son kullanıcı gereksinimlerini (müzik, film, internet, belge vs) karşılar, fazlası değil. Sizin kullanımınız için yeterli bir cihaz değil." demişim konuyu açan arkadaşa cevaben. Size katılıyorum, günlük kullanım için yeterli bir cihaz, fakat konuyu açan arkadaşın yüksek performans gereksinimleri vardı eğer baştan sona okursanız göreceksiniz, kendisinin kullanacağı programlar için macbook yeterli bir cihaz değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.