Şimdi Ara

Macbook 5,1 13,3' C2D P8600 2.4 ram 2gb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eski bilgisayarımı, samsung r620 (C2D P8700 2.53 , 4gb ram, ATI HD 4650), kardeşime verdim. Ne zamandır da max. 1000,1100 TL civarında, küçük ekranlı, mümkünse 13,3" ekranlı notebook bakıyorum ama pek bir şey bulamadım. Başlıkta bahsettiğim Macbook u satan bir yabancıya denk geldim okulda, ürünü inceledim gayet iyi durumda gözüküyordu. Pazarlıkla 1000TL den 850TL ye indi. Alırsam 4gb ya da daha fazla ram e yükseltme planım var.

Bazı kişilere danıştım. Git o fiyata sıfır bir şey al garantisi olur hiç olmazsa diyen oldu. Bu fiyalara bunun(http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_g580_59_405687_notebook#!prettyPhoto ) gibi sıfır ürün bulabilirim ama 16" laptop kullandıktan sonra daha küçük boyutlarda bir bilgisayar arıyorum. Apple denemek istiyorum fakat bunun için yüksek meblağlar ödemek de şimdilik düşünmüyorum. Linux biraz kullandım ama bunu sever miyim orası da kesin değil kullanmadan. Sorum şu, bu ürünü almaya değer mi sizce ? Alsam sorun olur mu benim için? Ya da önerebileceğiniz gözümden kaçmış olan bir model var mı ?

Pek oyun oynayacağımı düşünmüyorum, özellikle yeni ağır sistem gereksinimli olanlar. Bir ihtimal eskilerden yüklerim. Daha çok film izlemek (max. 720p), internet, müzik için kullanmak için bir alet almayı düşünüyorum. Macbook yüksek çözünürlüklü videoda sıkıntı yapmadı gayet iyiydi denediğimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasal -- 13 Şubat 2014; 19:47:50 >

• Az buçuk bir şeyler bilen de yazsa olur. Vaziyet baya sıkışık.
  • Mac OS çok güzeldir bir kere alıştınız mı, windows kullanmazsınız. Ancak cihaz modelini ya da detaylarını tam yazarsanız daha iyi olur. Mesela hangi yılın cihazı? Macbook mu macbook pro mu?
  • MacBook "Core 2 Duo" 2.4 13" (Unibody) 2.4 GHz Core 2 Duo (P8600)

Intro Date: October 14, 2008 Disc Date: June 8, 2009
    Order No: MB467LL/A Model No: A1278 (EMC 2254)
    Subfamily: Late 2008 Aluminum Model ID: MacBook5,1
    Std RAM: 2 GB Std VRAM: 256 MB
    Std Storage: 250 GB (5400 RPM) Std Optical: 8X DL "SuperDrive"

https://www.everymac.com/systems/apple/macbook/specs/macbook-core-2-duo-2.4-aluminum-13-late-2008-unibody-specs.html

• Şimdi fiyat konusunda birşey diyemeyeceğim, sahibinden gibi yerlerden 850 tl ye neler alabileceğinize bakmak lazım...

Sanırım bu cihaz tam Mavericks için sınırda... Yani Mavericks OS i destekliyor gözüküyor. Ücretsiz olarak yüklenebilir. Ancak acil olarak bir ram takviyesi lazım o da bu bilgisayarda max 4 GB olur o da yeter. İşlemci fena değil hala iş yapar. Ekran kartı çok kötü değil ama günlük kullanım ve videolar için iş görür.

Bir de SSD takılabilirse daha sonra çok daha hızlanır sizi götürür.

Ancak bu fiyatlara macbook pro alınabilinir mi bakmak lazım.

Şimdi zor bir karar, ancak alınınca ilk yapılacak şey ilk önce 4 gb ram yapmak, içinde 1+1 gb ram var gözüküyor, sonra da SSD takmak. Ram olmadan zorlanırsınız 4GB ram ile rahat edersiniz...
    Kişiye göre değişir ama sanki sizin işinizi görecek gibi geliyor. Ama yine de macbook pro bakılabilinir.

• O paraya pek birşey gelmiyor orada.http://www.sahibinden.com/arama?category=0&query_text=macbook+pro&sorting=price_desc&price_max=1200&pagingOffset=20

Israrla macbook pro tavsiye etmenizin sebebi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasal

O paraya pek birşey gelmiyor orada.http://www.sahibinden.com/arama?category=0&query_text=macbook+pro&sorting=price_desc&price_max=1200&pagingOffset=20

Israrla macbook pro tavsiye etmenizin sebebi nedir ?

Ya aslında çok fazla bir artısı yok, ancak artık macbook yok. Ve ilerleyen yıllarda yeni OS ler için en azından 2009 veya 2010 cihazı olsa daha iyi olur diye dedim.

Macbook pro da alttan aydınlatmalı klavye var sanırım.

Aslında 850 tl ye başka daha performanslı Mac alabileceğinizi sanmıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.