Şimdi Ara

Macbook Air (11-Inch, Mid 2011) Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pekte iyi anlaşamadığım macbook aire format atmak istedim. Baktığım kadarı ile yönergeleri uyguladım. İlk başta disk izlencesinden hdd yi sildim ve usb belleğe transmac gibi bir uygulama ile high sierra sürümünü indirip yazdım.

1. Sorun : Alt(options) tuşuna bastığımda hdd yada usb seçeneği çıkmıyor sadece internet recovery açılıyor. İnternetteki tüm videolarda açılışta bu tuşa basıldığında bir hdd/usb seçeneği sunması ve buradan da seçim yapılarak kurulumun yapılası gerekiyor anladığım kadarıyla.

2. Sorun : Tamam usb den sürüm v.s. bişey yapmadan Lion sürümüne geri yükleyeyim internet üzerinden diyorum. Bu sefer de "mac os x yüklemek için gereken ek bileşenler indirilemiyor" uyarısını alıyorum. Çözüm olarak ülkemizde bu sistemin iyi çalışmadığı bundan dolayı dns ayarlarını değiştirmemiz yazıyordu gereken değişikliği yaptım fakat sonuç gene aynı. Bir başkası yine ağ ayarlarından olabileceğini yazmış ve telefonun hotspot kullanılarak recovery yapılabileceğini yazmış. O da çalışmadı.

Şuan pc ye herhangi bir yükleme yapamıyorum ve bu şekilde kaldı. Araştırdığım hiç biyerde net birşeye ulaşamadım (muhtemelen var ama ben artık 2 gündür konu ile alakalı kör oldum bulamıyorum). Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

PC Bilgileri :

* Macbook Air (11-İnch, Mid 2011)
    * 1.6 GHz İnterl Core İ5
    * 2 GB 1333 MHz DDR3
    * İntel HD Graphics 3000 288 MB

Macbook Air (11-Inch, Mid 2011) Format SorunuMacbook Air (11-Inch, Mid 2011) Format SorunuMacbook Air (11-Inch, Mid 2011) Format Sorunu

• Açılışta, Option-⌘-R veya Shift-Option-⌘-R denediniz mi?
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Option-⌘-R : Yine dönen dünya ve altında ağı seç çıkıyor.

Shift-Option-⌘-R : Klasör üzerinden ? işareti yanıp sönüyor.

Şimdi denedim 2 sinide tekrarda teşekkürler
  • AzizHakan A kullanıcısına yanıt
    Ağ seçip devam edemiyor musunuz?
    mac os x izlenceleri bölümünden ağ seçip devam edebiliyorum ama orada da hata alıyorum devamında yazdığım gibi.
    internet recovery yazan üstünde dünya olan bölümde wi-fi ağını seçsemde hep parola yanlış diyor. o da ilginç. telefona bağladığımda devam ediyor sonra gene aynı yere geliyoruz. mac os x izlenceleri.
    Time Machine yedeğiniz var mı?
    yok maalesef zaten cihazı kullanmıyorum içinde bişey yok diye almadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac mini late 2014 ssd takma hk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    USB diskiniz sorunlu olabilir, aynı diski başka bir mac bilgisayarda deneme imkanınız var mı?

Alt tuşuna, başlangıç sesini duyar duymaz basıp tutmalısınız
    başka bir mac de deneme imkanım yok maalesef ama 1 usb 1 de harici hdd ile denedim aslında 2 side çalışan cihazlar.

Alt tuşuna ben daha açmadan basmaya başlıyorum ama şuan sizin dediğinizide deniyorum aynı anda ama o da olmadı çıkan ekran bu devamında da dünya çıkıyor altında internet recovery yazıyor.

Macbook Air (11-Inch, Mid 2011) Format Sorunu
    USB çalışır bir disk olabilir ama önemli olan Mac tarafından başlatılabilir bir disk olarak yazılmış olmasıdır. Transmac konusunda bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum ama bana sanki o tarafta bir problem varmış gibi geliyor, yoksa alt tuşu ile o diski görebilmeniz gerekirdi.
    daha böyle bişey yaşayanı görmedim bende internette v.s.
    Peki mac te başlatılabilir bir diski nasıl oluşturacağım?
    Google ile "mac yükleyici diski oluşturma" aratıyorsunuz.
    Şuan onu deniyorum tekrardan
  • Bu da olmadı maalesef tekrar usb oluşturdum yine aynı sorun.
    Denediğiniz ve olmadığını belirttiğiniz yöntemin ne olduğunu bilemediğim için yorum yapamıyorum.
  • diski tekrar bicimlendirin ve wifi yerıne kablo kullanın oyle bır deneyın.

wifi sifrenizde türkce karakter var ise türkce karakter olmadan guncelleyın oyle deneyın.
  • Justas Staneviciusyoutube
    Apple MacBook and iMac Wi-Fi CORRECT pasword problem fix.
    https://www.youtube.com/watch?v=mNieRdO6244

wifi hatası ıcın bunu onermişler
    Sizin usb disk olmamıştır belki tavsiyeniz üzerine googledan tekrar nasıl yapılacağına baktım ve yine olmadı anlamında demiştim.
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    kablo takmam için önce bi aparat edinmem lazım onu sipariş edeceğim. wifi şifresine gelince telefondan hotspot olarak denerken şifrem 1-9 arası yani hiç karakter yok ama modemde türkçe karakter var. deneme yaparım tekrar teşekkürler.
  • Merhaba sorun bende de var da siz ne yaptınız çözebildiniz mi sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.