Şimdi Ara

Macbook air 2017 mi - Huawei Matebook mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Matebookun 2k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalsız messi -- 23 Kasım 2022; 23:24:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni matebooklar fena değil bence, 2017 Air kağnı gibi kalır artık. Bir apple sevicisi olarak yazıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

i5 islemci mac os ile ayni duzeyde performans vermez mi? Sonucta kapali isletim sistemi? Bilmedigimden soruyorum

• eski teknoloji alet alınmaz. ne olursa olsun

• 2017 air 2015 le aynı hocam. Biraz üstüne koyup 19 alabilir misiniz? Kişisel olarak macos i tercih ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Na na N kullanıcısına yanıt

hocam sehrimde satan insanlar kisitli oldugu icin alternatiflerim az. Matebook kullaniyorum su an, diger tum kullandigim cihazlar apple oldugu icin macosa gecmeye karar verdim. En iyisi biraz daha beklemek, cunku satici yok :)

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt

Bütün cihazlarınız apple ise şahsen macbook tavsiye ederim tabi. Ben de ilk olarak macbook ile airpods almıştım. Kulaklık telefon ile uyumsuz olunca üstüne bir de iphone aldım ki iphone aldıktan sonra macbook da daha kullanışlı hale geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad mi macbook mu?
    6 yıl önce açıldı
    Apple 2020 Macbook Air Laptop
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sanmam hocam hackintosh denerim daha iyi bir çok arkadaşım o jenerasyon maclerini bıraktı Windows da olsa başka cihazlara geçtiler kaldırmıyor artık günümüz gereksinimlerini

• furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

yotube da is ve gunluk kullanim icin cok iyi hala diyorlar o yuzden sordum hocam

• Son dönem Intel Macbook Airler rezalet. Özellikle de 2019 MBA. Alet safaride tek sekme açıkken 70 dereceyi görüyor. Youtube'dan 1080p video izlerken cayır cayır yanıyor. 2 çekirdekli Y serisi Core i5 işlemci ayrı çöp incelik adına feragat edilen edilen soğutma ayrı çöp.

Eski nesil Airler, 2018 ve 2019 modellerdan daha iyi. Ama yine de ben olsam Huawei bakardım. M1 ya da M2 olmayan herhangi bir Mac bugün çöp değilse bile maksimum 3 yıla çöp olacak. Tahminen 2025 Eylül'de tüm Intel Maclerin yazılım desteği bitmiş olacak.

2014, 2015 ve 2016 model Maclerin yeni sürüm desteği bu yıl bitti. Seneye de 2017 ve 2018 modeller gidecek muhtemelen. Bu durumda 2017 Air ile en son macOS sürümünü 2023'te en son güvenlik güncellemesini de 2025 Eylül'de alacaksınız. Herhangi bir Intel Mac'e para vermek şu an sadece risk.

Huawei alırsanız hackintosh yapamazsınız. Laptoplarda AMD APUlar çalışmıyor. 11. nesil Intel mobil işlemciye sahip modellere de macOS yüklenemiyor. Alacaksanız 10.nesil Intel almanız gerek. Özellikle macOS kullanmak istiyorsanız eski model Huawei laptoptansa ikinci el bir M1 Macbook Air almak daha karlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 23 Kasım 2022; 22:28:25 >

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt

huawei var bende su an, mac ile degistirmek istiyorum

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt

yani benim olayim excel ve browser. Arada da dizi film izlerim. 2025 den sonra bunlari yaparken yavaslamaya mi baslar? Veya su an bile yavas mi yapar windows 11 li 2020 model huawei laptopa gore?

• Bu arada konudaki mesajları okudum ve sonuç olarak ben de eski M çip olmayan bir MacBook önermem. Ben apple ekosistemine direkt M2 çip ile giriş yaptığım için kaç yıl öncesine kadar intel çipiyle geliyordu MacBooklar bilmiyorum. 2017 yılındaki bir MacBook yakın bir dönemde sıkıntılar çıkarabilir. Normalde programların macOS kurulumları intel çipine göre oluyor. M çipli bir MacBook kullanıyorsanız sisteme Rosetta kurmanız gerekiyor ki intel çipli mac için yazılan programı M çipinde çalıştırabilsin. Artık programların direkt olarak M çipinde çalışan versiyonları gelmeye başladı. Bu sefer de ileride intel çipli mac bilgisayarlar için programlar bulmak zor olacak muhtemelen. Bunu da göz önünde bulundurun derim.

Sanmam, apple bile yazılım desteği vermiyor artık

3 yıl sonra aniden yavaşlamayacak. Hatta hiç format atmasanız dahi muhtemelen aynı hızda kalacak. Windows'un aksine macOS yıllarca format atılmadan da sorunsuz kullanılabiliyor. Yıllar geçse de ilk günkü hızından pek bir şey kaybetmiyor bilgisayarlar. Ama Apple'ın çıkıp saçma sapan kısıtlar getirmeyeceğinin garantisi yok. Elbet bir gün zamanında PPC'ye yaptığı gibi Intel'in de desteğini kesecek. Bu durumda en basitinden Chrome ve Chrome tabanlı tarayıcılar güncelleme almayacaktır ve yeni sürüme geç diye sürekli uyaracaktır. Aynı şey diğer uygulamalar için de geçerli. 3-4 yıl sonra hiçbir uygulamanın güncellenmeyeceği ihtimalini ve sürekli eski sürümleri kullanmak zorunda kalabileceğiniz ihtimalini göz önünde bulundurun yani. PPC desteği de 32 bit uygulama desteği de kesildi geçmişte ve Apple klasik hareketini yaparak bu "eski" uygulamaların kullanımını yeni sürümlerde anında engelledi.

Elinizdeki Huawei laptop donanım olarak bütün Intel Macbook Air'lerden 2 kat güçlüdür buna emin olabilirsiniz. Airlerdeki ısınma sorunu da ekstrası ki kendim de kullandığım için biliyorum 2019 Macbook Air cayır cayır yanıyor. Donanım engel olmasa bile yazılım 2-3 yıla engel olmaya başlayacak. Adamlar 2020 yılında bazı çok basit yenilikleri bile "sadece M serisine özel" diyerek pazarlamaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 24 Kasım 2022; 0:25:13 >

• ıkıncı el laptop almazdımtabıkı matebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 24 Kasım 2022; 7:10:59 >
  • Silicon işlemci bir mac almak şu an mantıklı olmaz. Bence matebook daha iyi bir seçenek şu an.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • matebook ile devam o zaman

• Bu saatten sonra intel macbook alınmaz. Alabiliyorsan m1 al, alamıyorsan matebook devamke.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.