Merhaba arkadaşlar üniversite için bir macbook alacağım. macbook air 2020 i5 versiyonunu almayı düşünüyordum ancak i5 ,i3 den daha fazla ısınma yapıyormuş vs gibi şeyler okudum. Bilgisayarı basit kodlama ve gündelik işlerde (sosyal medya, film-dizi izleme, office programları) kullanacağım. Belki nadiren lol atarım kaldırmassa da çok şart değil zaten. Bu sebeplerden ötürü daha iyi bir performans için i5 almayı düşünüyordum ama kafam karıştı. Eğer bilgisi olan varsa veya deneyimlemiş olanlar varsa yardımlarına talibim. Isınma yapıyorsa da çok rahatsız edici bir ısınması var mıdır acaba ? Şimdiden teşekkürler. |
Macbook air 2020 i5 gerçekten çok ısınma yapar mı?
-
-
Aynı durumu ben de inceliyorum, bu arada 2009’dan bu zamana kadar macbook kullanıcıyım 2011 17 mbp yanına alacağım cihazı, ısınma nedir bilmem ben apple cihazlarda. İlk farkettiğim konu turboboots kapatılması ve bu sayede daha serin çalışması , şöyle ki 4 çekirdek uzun dönemde çok önemli diye düşünüyorum tüm işlemleri yapmak yanında bu çözünürlüğü beslemek uzun dönemde zor olabilir. Ayrıca işlemc” kullanımı da büyük oranda düşecektir 4 çekirdek ile.
Cihazı almak konusunda da 1500tl’lik airpods hediye iken ve hala eski kurlar varken bu cihaz tek kelimeyle kaçmaz. Arm tabanlı cihazlara mesafeliyim oturması ve geçiş dönemi 2.seride anca oturur. 10.nesil 4 çekirdekli intel bence çok kuvvetli bir seçenek. -
Bence de yanında airpods varken bu fırsat kaçmaz haklısınız. Özellikle daha kur düzenlemesi yapmamışlarken. Peki sizce üstüne 1.5k daha koyup pro modeli daha mı mantıklı olur?
-
Mac fırsatları konusunda , arkadaş özetlemişti ben de oraya da yazdım , gelen farklar benim işime yaramıyor o yüzden Air aldım az önce. Farklar yarayacak olsaydı 13 pro alır mıydım o da şüpheli sanırım direkt 16 pro alırdım.
-
Teşekkürler hayırlı uğurlu olsun macininz :)
-
hocam mbp 13 ile 16 arasında SSD hızı farkı mevcut haberiniz olsun. Yanlış hatırlamıyorsam 1100 okuma 600 yazma mbp 13, 3300 okuma 3000 yazma mbp 16.
-
kodlama swift dili için ise ısınacağını sanmıyorum. maalesef air modeller ultra ince yapıldığı için işlemci'ye yeterli soğutma alanı bırakılmıyor. swift kodlamaya 1 yıldır merak sardım şu ana kadar uygulama açıkken bir ısınma yaşanmadı. gerçi benim model pro lakin uygulama mac os ile stabil olduğu için kaygılanmana gerek yok.
-
çok sağolun.
-
Bende basit video kurguları için yeterli mi diye düşünüyorum. Keşke airpods yerine para indirimi olsaydı -
video kurgu için ileriyi düşünüyorsan pro daha mantıklı sanırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X