Şimdi Ara

macbook air'a usb ethernet adaptörü aldım kullanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Mac os x lion 10.7 kullanıyorum. Evimde kablolu internet kullandığım için üniversitemin verdiği macbook air a usb ethernet adaptörü aldım.
    http://www.dealextreme.com/p/usb-2-0-10-100mbps-rj45-lan-ethernet-network-adapter-dongle-34691

Şu ürünü aldım. 11 günde elime geldi. Yeni bir mac kullanıcısıyım. Ürünle birlikte cd içinde sürücüler de geldi. Mac os x olanları flash diskle macbook a atıp kurulumunu gerçekleştirdim . macbook um internete bağlı değilken yükledim.

Daha sonra ürünün altındaki yorumlara baktım. Macbook sahipleri araştıarak kullanmaya başlamış. Onların paylaştığı linklerde bir çok sürücü vardı, kendimce mac os x olanları yine masa üstü bilgisayarıma indirip, flash disk ile mac book a attım ve kurulumunu yaptım. Fakat kurduğum program nerede hiç bilmiyorum. Kurulum tamamlanıyor ve yeniden başlıyor.

Kabloları falan kontrol ettim bi sorun yok gibi. Nasıl çözerim bu sorunu. Sürücü yüklüyorum, ee sonra ? görmüyor. network diagnostic kısmından ethernet i seçiyorum, failed falan diyor sadece wi fi için yeşil ışık var.

Edit: Sorunum çözüldü kendiliğinden. Bugun wireless ile bağlıyken aynı sürücüleri tekrar yükledim. Sanırım sürücü kendini update ettikten sonra lion tanıyor. Şu anda kullanabiliyorum sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandirl -- 4 Ekim 2011; 17:48:41 >

• alette sorun yok. masaüstü bilgisayarıma bağladım, sorunsuz çalışıyor sürücüsünü yükleyince. macbook a kaç tane sürücü yükledim, görmüyor. ne yapmalıyım. lionda sorun sanırım...
  • Verdiğiniz linkte şu driver'ı yükleyip lion da çalıştığını söyleyenler olmuş;

http://www.asix.com.tw/download.php?sub=driverdetail&PItemID=105

Bunu yükleyip denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnimaL. -- 3 Ekim 2011; 22:16:44 >
  • Evet, bütün sürücüleri tek tek denedim. Sürücüler yükleniyor. Restart atıyor. Sonra hiçbir belirti yok.
    Network diagnostics seçeneğindne baktığımda ise, wi-fi harici diğer tüm ağlandıların altında failed yazıyor.

Ethernet e tıkladığımda ise bağlantı bulunamadı diyor. Sanırım lion uyumlu sürücü yok. Bu sürücüyü elle tanıtma gibi bir durum yok mu ? windowsta kendi otomatik buldu sürücüyü ve indirdi... sorunsuz da çalışıyor.
  • Safaride ilk sayfada ağ tanıları diye bir buton var oradaki yönergeleri izleyin benimde okulda ilk bağlayinca görmemişti oradaki yönergeleri izledim bağlantı geldi.
  • Sorunum çözüldü kendiliğinden. Bugun wireless ile bağlıyken aynı sürücüleri tekrar yükledim. Sanırım sürücü kendini update ettikten sonra lion tanıyor. Şu anda kullanabiliyorum sorunsuz.
  • arkadaşlar bu Apple USB Ethernet Adaptörü normal windowslu pclerde çalşır mı böyle bir çevirici lazımda piyasadakiler çin malı güvenemedimde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sıkıntı suan bende var ne yaptıysam sorunum cozulmedi, pc'ye bagliyorum takır takır calisiyor ancak mac'de calismiyor, asıl sıkıntı şu, onceden ilk baslarda calisti kullandım bi hafta ama sonra birden gitti... Gidiyorum baska bir adaptor kullanıyorum o calisiyor bunu takiyorum calismiyor, baska pc'de calisiyor kerata napicam bilemedim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.