Şimdi Ara

MacBook Air düşünen varsa soruları alabilirim yardımcı olurum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ekran olarak full hd normal laptoplarınmı yoksa retinasız macbooklarınmı ekranı daha iyidir renk ve zevk olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni macbook tanıtıldı. Ben hayran kaldım resmen ama fiyatı düşük modelinki 1300 dolar tlye çevirsek 3400 falan eder ki vergiler şunlar bunlar daha da artar :/

Ama belki bu piyasaya çıktığında satışları başladığında macbook air ve pro'ların fiyatı düşebilir o güzel olur çünkü 4-5 sene sonra da macbook air ve pro'lar güncelliğini kaybetmez kolay kolay. 2010 model bir macbook air var arkadaşımda , hala gayet güncel ve herhangi bir sıkıntı çekmiyor eskime gibi yada donanımın eski kalması gibi. En son sürüm Mac OS 'u da yükledi. Yani kısacası bu yeni macbook'un çıkması air yada pro almayı düşünenler için güzel olabilir fiyatlar aşağı inerse eğer.

http://www.apple.com/macbook/

• quote:

Orijinalden alıntı: Exmentro

Arkadaşlar ekran olarak full hd normal laptoplarınmı yoksa retinasız macbooklarınmı ekranı daha iyidir renk ve zevk olarak

ppi denilen bir şey var telefonlarda özellikle kullanılan bi terim hocam. Pixel per inch demek yani "bir inçe düşen piksel sayısı". Yani bizim gözümüz için önemli olan ekranın çözünürlüğü ile boyutunun orantısı. Ben 1440x900 çözünürlükte retina olmayan 13.3 inç macbook air kullanıyorum. Arkadaşlarımdan birinde 15.6 birinde 17.3 inçlik laptoplar var ikisi de full hd led. 15.6'lık olanla benim mac arasında görünüm olarak çok fark yok ikisi de aynı kalitede sayılır. Ama 17.3'lük olan ekran diğerlerine göre hafifçe daha kalitesiz görünüyor netlik olarak. Umarım anlatabilmişimdir. Mesela Lg G3 'ün Quad Hd denilen bi ekranı var ama Samsung S5 ve iphone 6 ile yanyana getirdiğimde (benimki s5 , yani kendi malımı övmek gibi bir durum yok meraklanma hocam) iphone'un ekranı diğer ikisinden çok daha hoş duruyor netlik olarak da renk olarak da. S5 ve G3 arasında ise gözle görülebilecek bir fark yok.

• stormblessed kullanıcısına yanıt
    Hocam bende yeni retinalı macbook pro 13.3" en ucuz modeli almayı düşünüyorum (4.000tl öğrenci indirimiyle). Makina mühendisliği okuyorum (hazırlığım şuan) okul bitene kadar işimi görür mü? Catia, solidworks gibi yazılımlarda nasıl, lol oynanır mı? Oyunlarda kaç fps alırım. Şuan 5-6 aylık 840m ekran kartlı asus laptobum var memnunum fakat windowsun stabil olmaması ve apple'ın harika tasarımdan dolayı macbook'a geçmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prince Legolas -- 10 Mart 2015; 14:18:21 >
  • http://www.hepsiburada.com/liste/apple-macbook-pro-retina-intel-core-i5-26ghz-31-ghz-8gb-256gb-ssd-133-tasinabilir-bilgisayar-mgx82tu-a/productDetails.aspx?productId=bd601225&categoryId=98 Bu sizin bahsettiğiniz macbook pro sanırım.

Bu da yakın fiyatlarda bir msi laptophttp://www.hepsiburada.com/liste/msi-ge62-apache-2qe-072tr-intel-core-i7-4720hq-26ghz-36ghz-8gb-1tb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd601337&categoryId=98

Donanımını karşılaştırırsanız msi ge62'de intel i7-4720hq işlemci 8 gb ram nvidia gtx965m harici ekran kartı var. Macbook pro'da i5 işlemci 8 gb ram ve dahili ekran kartı var.

Bahsettiğiniz programlar ciddi işlem gücü gerektiren programlar diye biliyorum. O yüzden muhtemelen ge62 macbook pro'dan bariz şekilde daha iyi sonuç verecektir. Tabi ki Mac OS 'un optimizasyonunun çok iyi olması ve apple bilgisayarların tasarım harikası olmasını da göz önünde bulundurmak gerek.

Bence sizin durumunuzda msi ge62 yada benzeri bir laptop tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Hatta bütçeyi biraz daha artırabiliyorsanız macbook air + kendi kuracağınız bir masaüstü sistem de yapabilirsiniz , hem masaüstünün performansı hem dizüstünün taşınabilirliği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormblessed -- 10 Mart 2015; 14:48:23 >

Hocam merhaba ben mind 2012 model ikinci el air almayı düşünüyorum kullanım amacı dizi/film ve programlama beni 4-5 sene idare edebilirmi özellikle programlama konusunda ne gibi sıkıntılar çekerim
  • Bende isitiyorum Mac almak ama aşırı pahalı, az buz değil yani, standart laptop özelliklerine 4000-5000 veremem benim için çok pahalı. Tasarım malzeme kalitesi falan çok iyi, bu parayı haketmiyor diyemem ama benim için laptop a 4000-5000 vermek çok zor...
    2000 liraya Hackintos a uyumlu bir asus,lenovo vs alıp, hem windows, hemde osx kullanmak en mantıklısı...
    2500-3000 e, retina olmayan mac pro falan olsa gene düşünebilirim mac almak ama fiyat aşırı pahalı ve Türkiye şartlarında Hackintosh a zorluyor.
    Hackintosh ile tam anlamıyla mac zevki yaşayamazsınız tabikii ama en azından biraz deneyimlersiniz...
  • Hocam ben de macbook almayı düşünüyorum. Temmuzda Amerika ya gideceğim. Ama her hafta 2 defa tasiyacagim için hafif birnsey olması lazim. Ben de 11 inç 128gb MBA düşündüm ramini 8gb yaparak. Ne dersiniz? Bana 2500tl civarinda bir fiyata gelecek

• CDBurnerXP kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba. ram'i 8'dense öncelikle i7 yapmaya çalışın 4-8 ram aşırı farketmez ağır oyun oynanmadığı sürece ama i7-i5 farkı çok net hissediliyor. ha i7'liyse zaten sorun yok :) 11 inç'i görmeden almayın benimki 13 inç olanı ve bundan küçüğünü heralde kullanmazdım. Taşınma açısından 13 inçin de bir sıkıntısı yok. İkisini de mutlaka bir görün elinize alın öyle seçin. Eğer müzik-film-dizi indirip izleyen ya da benim gibi profesyonel şekilde grafik tasarımla (yada benzeri bir işle) uğraşan biriyseniz 128 gb yetmeyebiliyor. Ben silicon power armor a80 aldım 1 tb'lık, yanımdan pek ayırmıyorum :(
  • selman159 kullanıcısına yanıt
    Hocam programlamasına göre değişir. Ben de programlamayla biraz uğraşan biriyim okul gereği (uçak müh.) Mesela android studio kuracaksanız oradaki emulator düzgün çalışmıyor yavaş oluyor vs. Ciddi şekilde programlama üzerine düşecekseniz, hani böyle emülatörler virtual machineler falan, tavsiye etmem. Ama orta düzeyde idare eder. Onun dışında video işleme programlarında da performansı i7 olursa anca yeter profesyonel uğraşmaya. Bende i5'lisi var profesyonel düzeyde Adobe Photoshop-Lightroom-Illustrator ve Fireworks kullanıyorum herhangi bi aksaklık yaşamadım. Photoshopta sık sık Focus Stacking yapıyorum mesela 40-50 kareyi blend yaptırarak (türkçesi aklıma gelmedi) makro fotoğrafçılıkla uğraştığım için. Sıkıntı çıkmıyor yavaşlık vs. Yani bi de 2012 ise tavsiye etmem hocam. Benimki 2014 serisi. Durum böyle.
    cevabınız için teşekkür ederim hocam bilgisayar mühendisliği okuyacağım nedüzeyde olur bilmiyorum sanırım işmi görür dediklerinize dayanarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormblessed

hocam merhaba. ram'i 8'dense öncelikle i7 yapmaya çalışın 4-8 ram aşırı farketmez ağır oyun oynanmadığı sürece ama i7-i5 farkı çok net hissediliyor. ha i7'liyse zaten sorun yok :) 11 inç'i görmeden almayın benimki 13 inç olanı ve bundan küçüğünü heralde kullanmazdım. Taşınma açısından 13 inçin de bir sıkıntısı yok. İkisini de mutlaka bir görün elinize alın öyle seçin. Eğer müzik-film-dizi indirip izleyen ya da benim gibi profesyonel şekilde grafik tasarımla (yada benzeri bir işle) uğraşan biriyseniz 128 gb yetmeyebiliyor. Ben silicon power armor a80 aldım 1 tb'lık, yanımdan pek ayırmıyorum :(

Anladım hocam . ancak i7 için 150 dolar istiyor o kadar vermeye değer mi ki. Bir de size 1-2 steam oyunu sorsam onları oynayıp oynayan atacağını söyleyebilir misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

quote:

Orijinalden alıntı: stormblessed

Anladım hocam . ancak i7 için 150 dolar istiyor o kadar vermeye değer mi ki. Bir de size 1-2 steam oyunu sorsam onları oynayıp oynayan atacağını söyleyebilir misiniz

i7 için 150 dolar farka eğer programlama,tasarım vb uğraşcaksanız yada oyun çok oynarsanız değer. yoksa i5 de gündelik işlerde zaten pürüzsüz :) tabi oyunları söyleyin denemişsem yada duymuşsam söylerim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.