MacBook Air almayı düşünen varsa sorularını alabilirim. Bilgisayardan anlarım , 8 aydır falan aktif olarak mba kullanıyorum. Windows da yükledim , bootcamp'i de denedim. Oyun da yükleyip oynadım. Almak isteyen ama kararsız kalan kafasında soru işareti olan varsa bu başlıktan yardımcı olurum
Ben de MacBook serisine geçmek istiyorum, air mi Pro mu hangisini alacağıma tam emin değilim. Oyun falan oynarım belki bi de photoshop öğreniyorum
Ber59B
kullanıcısına yanıt
Hocam ben Air kullanıyorum , i5 olanını kullanıyorum ve işlem gücü gündelik kullanım + çok fazla olmasa da sık sık oyun oynamama yetiyor. Photoshop için ne kadar işlem gücü gerekir Macbook Air buna yeter mi diye iyi düşünmek lazım. Belki de maddi durumunuz da yeterliyse pro almak daha mantıklı olabilir eğer photoshopta profesyonelleşecekseniz. Ama hobi amaçlı photshop kullanımına da air yeter diye düşünüyorum. Windows 8.1 kurduğumda bir kaç oyun denedim , çok yeni olmayan oyunların (yani 2012 öncesi diyelim) bazısını yüksek , bazısını orta ayarda 40-50 fps ile oynatıyor. Bu durumda herhalde photoshop için de yeterlidir.
Ama şöyle bir durum var air'ın en büyük ekranlı modeli 13.3 inç. Detaylı bi şekilde fotoğraflarla çalışmak için bu sizi yorabilir , küçük gelebilir. Bir de air en fazla 4 gb ram destekliyormuş , pro ise 16 gb'a kadar alabiliyor. Photoshop tarzı programlar için 4 gb'dan fazla ram gerekebilir.
Air 'ın hem fiyatı uygun , hem daha şık , kullanımı hafifliğinden ve 12 saat (fabrika verisi 12 saat ama pratikte de gerçekten 12 saat gidiyor) batarya ömründen dolayı çok güzel. Pro ise biraz daha pahalı ama air zorlandığında çok ısınıyor prodaki ısınma daha az olacaktır kasası biraz daha geniş rahat olduğu için. Ram olarak 16'ya kadar alabiliyor. Ekran boyutları daha büyük ki bu fotoğraf düzenlemek için daha elverişli. İşlem gücü olarak da dağlar kadar fark olmasa da pro tabiki daha iyidir.
Bunları göz önünde bulundurarak siz seçiminizi yapın hocam , şunu alın diye net bir şey söyleyemem.
Ramin 4 gb olması ve fazla ısınması beni korkutuyor. Bütçem 15 inç almaya yeterli değil zaten, 13.3 retina Pro düşünüyorum. Şarj süresine gelince benim için 8-9 saat gerçekten fazla çünkü Windows'ta ben böyle bişey görmedim. 12 olmasa da olur yani.
quote:
Orijinalden alıntı: Ber59
Ramin 4 gb olması ve fazla ısınması beni korkutuyor. Bütçem 15 inç almaya yeterli değil zaten, 13.3 retina Pro düşünüyorum. Şarj süresine gelince benim için 8-9 saat gerçekten fazla çünkü Windows'ta ben böyle bişey görmedim. 12 olmasa da olur yani.
Pro'nun da şarj süresi gayet yeterli. Ben de macbook air'e geçmeden önce bırakın 12yi 3-3.5 saat kullanabilmiştim en fazla eski windows bilgisayarlarımı. Isınması biraz sorun olabiliyor , şimdiye kadar ne kadar zorlasam da donacak kapanacak kadar ısınmadı ama can sıkıcı bi fan sesi ve sıcaklık oluyor.
Teşekkürler peki sizce yeni çıkacak olan MacBook air için ne dersiniz fanı olmadığından çok ısınabilir gibi geliyo bana
quote:
Teşekkürler peki sizce yeni çıkacak olan MacBook air için ne dersiniz fanı olmadığından çok ısınabilir gibi geliyo bana
şu intel'in yeni işlemci teknolojisi falan ondan bahsediyorsunuz sanırım. şahsen ben intel'e güveniyorum , fansız ısınmayacak şekilde üretebilirler gerçekten de. ve şimdiye kadar apple'ın da pek yamuğunu görmedim , problem olacağını sanmıyorum değiştirme niyetim olsa alırdım ben. ama sizin için pro daha uygun gibi photoshop tarzı programlar için.
Peki teşekkürler tekrar
quote:
Peki teşekkürler tekrar
Rica ederim. Alırsanız aldıktan sonra da bu konudan mac os 'la yada mac donanımıyla ilgili sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.
13 inçlik modeli 1800 2000 felan olsa alırım ama pahalı Tasarım olaraK şarj olarak muhteşem bişe
bimin aystiisi
kullanıcısına yanıt
parasına değiyor gerçekten. eskiden apple'ın her ürününü gereksiz pahalı bulurdum ama sırf o ilgili müşteri hizmetleri için bile tercih ederim. ilk kez mac os kullananlara canlı bağlantı kurup anlatıyorlar bile. müşteri memnuniyeti denen olayı çözmüş adamlar. eskiden çok eleştirirdim ben apple'ı pahalı diye ama bi mac kullandıktan sonra keşke telefonumu da s5 değil iphone 6 alsaymışım dedim. (telefonu macbook'u almadan önce yenilemiştim). hiç bir şekilde apple'a verdiğin paraya yazık olmaz yani kardeşim. yakın çevremde 2 kişi air 1 kişi de pro kullanıyor hepsi de memnun yani.
quote:
Orijinalden alıntı: stormblessed
parasına değiyor gerçekten. eskiden apple'ın her ürününü gereksiz pahalı bulurdum ama sırf o ilgili müşteri hizmetleri için bile tercih ederim. ilk kez mac os kullananlara canlı bağlantı kurup anlatıyorlar bile. müşteri memnuniyeti denen olayı çözmüş adamlar. eskiden çok eleştirirdim ben apple'ı pahalı diye ama bi mac kullandıktan sonra keşke telefonumu da s5 değil iphone 6 alsaymışım dedim. (telefonu macbook'u almadan önce yenilemiştim). hiç bir şekilde apple'a verdiğin paraya yazık olmaz yani kardeşim. yakın çevremde 2 kişi air 1 kişi de pro kullanıyor hepsi de memnun yani.
apple konusunda ben de ön yargılıydım.. sonra düşüncem değişti.. Fakat mac serisinde tek kafama takılan oyun uyum vs konusu..
hp dv6 pavillion 1146et var bende.. 2008de almıştım. HP ye hep sempatim var nedense.. dizayn ve estetik konusunda hep birkaç gömlek ötede bulmuşumdur..
Oyun konusunda öyle yaratıklı, orta dünysa üst dünya tarı oyunlarla da işim olmaz :)
cod serisi, fifa ve nba serisini oynatacak ve numpad kısmı olan bir labtop almaya karar verdim..
Kullandığım hp yi aldığımda birçok kişi gereksiz pahalı bulmuştu ama 7 yıldır hiç yolda bırakmadı beni.. gpu olayına kadar da her oyunu sorunsuz oynuyordum.. ama artık yeni teknolojik bir alet alma vakti geldi.. Hem ekran ve ısınma sorunuyla beraber hem fan sıkıntısı olmaya başladı..
bu alet kadar estetik ve kullanışlı bir model bulamaıyorum.. ne hp de ne de başka markalarda..
bahsettiğim oyun serilerini en az 3 yıl sorunsuz kaldıracak bir labtop arayışında olan biri mac serisi düşünülebilir mi ?
Hangisi olabilir ?
quote:
Aynen karsesim ipad ve iphoneden oldukca memnun olarak kullaniyorum. Macbookda alcam ama ogrenciyim maddi durum El vermiyor 2. El almayada sıcak bakmıyorum. parasını kesinlikle hakediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: adanaliboy
apple konusunda ben de ön yargılıydım.. sonra düşüncem değişti.. Fakat mac serisinde tek kafama takılan oyun uyum vs konusu..
hp dv6 pavillion 1146et var bende.. 2008de almıştım. HP ye hep sempatim var nedense.. dizayn ve estetik konusunda hep birkaç gömlek ötede bulmuşumdur..
Oyun konusunda öyle yaratıklı, orta dünysa üst dünya tarı oyunlarla da işim olmaz :)
cod serisi, fifa ve nba serisini oynatacak ve numpad kısmı olan bir labtop almaya karar verdim..
Kullandığım hp yi aldığımda birçok kişi gereksiz pahalı bulmuştu ama 7 yıldır hiç yolda bırakmadı beni.. gpu olayına kadar da her oyunu sorunsuz oynuyordum.. ama artık yeni teknolojik bir alet alma vakti geldi.. Hem ekran ve ısınma sorunuyla beraber hem fan sıkıntısı olmaya başladı..
bu alet kadar estetik ve kullanışlı bir model bulamaıyorum.. ne hp de ne de başka markalarda..
bahsettiğim oyun serilerini en az 3 yıl sorunsuz kaldıracak bir labtop arayışında olan biri mac serisi düşünülebilir mi ?
Hangisi olabilir ?
+1
quote:
quote:
Hangisi olabilir ?
+1
hocam numpad konusunda emin değilim ancak diğer konularda macbook pro gayet iyi olabilir. bahsettiginiz oyunlari muhtemelen oynatacaktir , ve 3 yildan cok daha fazla gidecegini dusunuyorum bir macbook pronun. yeni cikan oyunlarda bi kac sene sonra fazla kasmaya oynatmamaya baslar 2-3 yil sonra belki ama , gundelik standart kullanim icin en az 7 yıl gidecegini dusunuyorum. Macbook Pro yetmez diye dusunurseniz yada fiyati fazla gelirse Toshiba notebooklar da oldukca kaliteli ve dayaniklidir. Zaten toshibalarin da fiyatlari digerlerinden biraz daha fazla ozelliklerine gore. Msi 'ın oyun laptopı olarak ozelliklerine gore uygun , f/p çözümleri var ama cok uzun yillar goturecegini sanmiyorum cabuk yıpranabilir toshiba yada apple a gore.
quote:
quote:
quote:
Hangisi olabilir ?
+1
hocam numpad konusunda emin değilim ancak diğer konularda macbook pro gayet iyi olabilir. bahsettiginiz oyunlari muhtemelen oynatacaktir , ve 3 yildan cok daha fazla gidecegini dusunuyorum bir macbook pronun. yeni cikan oyunlarda bi kac sene sonra fazla kasmaya oynatmamaya baslar 2-3 yil sonra belki ama , gundelik standart kullanim icin en az 7 yıl gidecegini dusunuyorum. Macbook Pro yetmez diye dusunurseniz yada fiyati fazla gelirse Toshiba notebooklar da oldukca kaliteli ve dayaniklidir. Zaten toshibalarin da fiyatlari digerlerinden biraz daha fazla ozelliklerine gore. Msi 'ın oyun laptopı olarak ozelliklerine gore uygun , f/p çözümleri var ama cok uzun yillar goturecegini sanmiyorum cabuk yıpranabilir toshiba yada apple a gore.
Alıntıları Göster
ben de bu günlerde macbook air almayı düşünüyorum ama asus bahsettiğiniz fansız işlemciyi kullanıp dünyanın en ince laptopu olarak bir ürün yapmış o biraz ikilemde bıraktı beni, bir de bu aralar büyük teknoloji mağazalarında air'de indirim yok olsa karar vermem kolaylaşırdı sizlere bir sorumda bilcomla ilgili olacak escmarket adında bir firma indirimli satıyor öğrencilere yetkili satıcı olduğu yazılmış ama apple yetkili satıcılarında bu firma çıkmıyor, bilkom sitesinde yazıyor farkı var mı acaba appstore dan alınan üründen firma ve garanti olarak?
ççmuratççÇ
kullanıcısına yanıt
Ben Kliksa'dan aldım yarın elime ulaşır. Kliksa'dan Alman daha mantıklı.
quote:
Orijinalden alıntı: General.
Ben Kliksa'dan aldım yarın elime ulaşır. Kliksa'dan Alman daha mantıklı.
şu an 2700 tl gözüküyor ben world kart kullanmıyorum sanki biraz pahalı gibi, acelem yok sayılır escmarkette 2550 tl o yüzden sormuştum vatan indirimi bekleyim bi süre diye düşünüyorum. teşekkürler
Hd videolar izleyip, internette gezecegim, fazlaca okuma yapiyorum haber olsun, forum olsun gun boyu okuyorum. ve en onemli kismida isinmayacak, sarji uzun gidecek beklentim bu.
suan sahip oldugum hp i7 birinci nesil islemcili ve sicakliktan cok cektim 70-80 dereceler de normal halinde., sarji 1 saat gitmiyor ve cok zorluyor kendini, oysa nette gezinmek harici bisey yaptigim yok.
Macbook air 13 inc cok kafama yatti, isinmamasi ve uzun sarji. Peki 2 saat hd bir filmi izlersem donabilir mi? Yada en basitinden youtubeda 1080p acarsam takilmalar olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: BluePage
Hd videolar izleyip, internette gezecegim, fazlaca okuma yapiyorum haber olsun, forum olsun gun boyu okuyorum. ve en onemli kismida isinmayacak, sarji uzun gidecek beklentim bu.
suan sahip oldugum hp i7 birinci nesil islemcili ve sicakliktan cok cektim 70-80 dereceler de normal halinde., sarji 1 saat gitmiyor ve cok zorluyor kendini, oysa nette gezinmek harici bisey yaptigim yok.
Macbook air 13 inc cok kafama yatti, isinmamasi ve uzun sarji. Peki 2 saat hd bir filmi izlersem donabilir mi? Yada en basitinden youtubeda 1080p acarsam takilmalar olur mu?
şu an vatanda 2599 ben aldım macbook air 13.3 sınırlı sayıda, bikaç hafta önce aynı fiyata düştü daha düşer diye almadım bitti stok düşünenler varsa haber vereyim burdan..