Şimdi Ara

macbook air format atamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • macbook airimin harddiskini sıfırladım temizledim..

mac os x 10.6.0 sistem kurulum cd sini taktım, c ye basarak açtım, dil seçimi sayfasından sonra aşşağıdaki fotoğraf ekranı çıktı

mac os x 10.6.0 sistem kurulum cd sini taktım, v ye basarak açtım, dil seçimi sayfasından sonra aşşağıdaki fotoğraf ekranı çıktı

dil seçiminden sonra ekranda restore your system ekranı çıkıyor, time machine üzerinden eski bir backup dosyası aramaya çalışıyor ama öyle bir dosyam yok...

time machine ikinci adıma geçmediğim sürece üst menüdeki utilities menüsündeki hiç bir şey aktif olmuyor ayrıca..

macbook air format atamama sorunu

bu bilgisayara mac os x 10.6.0 'ı nasıl yükleyeceğim yardım edebilecek birisi çıkarsa çok sevinirim.

• bende aynı sorunla karşı karşıyayım. yardım edebilecek biri yok mu acaba?

edit: profesyonel destek alarak sorunu hallettim ama mac işletim sitemine merakım oluştu , umarım iyi bir şekilde öğrenebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny_zuko -- 2 Şubat 2013; 0:10:54 >
  • yanlış formatlanmadıysa çalışması lazım, sanırım formatlarken bir hata yapılmış / Journaled HFS+ GUID Partition Table

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 13 Ocak 2013; 1:45:46 >
  • mac bilgisayarlarda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta : donanım ile format dvdsinin uyumlu olması

macbook air ise ona özel olan dvd ile ancak format atabiliyorsunuz..

Boot işlemleri de doğru yapılırsa format atılabiliyor..
  • Arkadaslar cehaletimi mazur gorun, macbook air'de dvd-room yok ki? Ne dvd'sinden bahsediyorsunuz? :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format DVD'si biraz 90'lardan kalma bir tabir

ama arkadaşların dedikleri doğru, OSX kurulum dosyalarınızın bilgisayarınızı aldığınız yıllara ait veya sonrasına ait olmasına dikkat edin, aldığınızdan daha eski bir kurulum dosyası varsa bilgisayarınıza ait sürücüleri içermeyecektir ve doğal olarak kurulamayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.