Şimdi Ara

macbook air ile xcode da rahatça uygulama yapabilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, macbook air ile ios programlama öğrenmek istiyorum. Daha önce kullanan, xcode ile çalışan ios uygulama yapanlar varsa önerilerini yazabilirlermi ?
    Daha önce hiç mac kullanmadığımdan ve araştırdığım kadarıyla hactintosh veya windows sanal üzerinden mac kurmak zorluymuş veya xcode çalışmıyormuş.

O yüzden bütçem ölçüsünde en uygun macbook air i alsam sizce işime yarar mı ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürederim.
    Saygılarımla iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvsmrt -- 3 Mayıs 2014; 12:19:13 >

• Harici Ekran kartı ile bir işin yoksa şuanki satılan 13" air in ramini 8gb yaptırıp alabilirsin. Seni baya götürür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkcası harici ekran kartı işime yararmı bilmiyorum, xcode hiç kurma şansım olmadığı için kullananlara sorma sebebim oydu.
    İlginiz için teşekkürederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvsmrt

Merhaba, macbook air ile ios programlama öğrenmek istiyorum. Daha önce kullanan, xcode ile çalışan ios uygulama yapanlar varsa önerilerini yazabilirlermi ?
    Daha önce hiç mac kullanmadığımdan ve araştırdığım kadarıyla hactintosh veya windows sanal üzerinden mac kurmak zorluymuş veya xcode çalışmıyormuş.

hackintosh ile xcode kurarsın ama belli bir bilgi seviyesinde olman gerekiyor. doğru tercihleri yapana kadar uğraşman gerekir..

xcode ile programlama yapmak için alabileceğin en ucuz sistem "mac mini".

macbook air ile de xcode'u çok rahat kullanabilirsin, ama benim tavsiyem düşük bütçeyse macbook pro alman. hem daha performanslı hem de ram upgrade'i yapabiliyorsun..

xcode performansını etkileyen ana faktör ram ve ssd oluyor.

Ben şahsen mbp ile ios uygulaması geliştiriyorum. sistemimde 8gb ram fazlasıyla yetiyor, en büyük performans artışını ise haddiskimi ssd ile değiştirdiğimde gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Merhaba, macbook air ile ios programlama öğrenmek istiyorum. Daha önce kullanan, xcode ile çalışan ios uygulama yapanlar varsa önerilerini yazabilirlermi ?

hackintosh ile xcode kurarsın ama belli bir bilgi seviyesinde olman gerekiyor. doğru tercihleri yapana kadar uğraşman gerekir..

macbook air ile de xcode'u çok rahat kullanabilirsin, ama benim tavsiyem düşük bütçeyse macbook pro alman. hem daha performanslı hem de ram upgrade'i yapabiliyorsun..

Ben şahsen mbp ile ios uygulaması geliştiriyorum. sistemimde 8gb ram fazlasıyla yetiyor, en büyük performans artışını ise haddiskimi ssd ile değiştirdiğimde gördüm.

düşük bütçeyse macbook pro kısmını tam olarak anlamadım.

adı üstünde pro. mbp air'a göre daha pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzersoy

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

düşük bütçeyse macbook pro kısmını tam olarak anlamadım.

adı üstünde pro. mbp air'a göre daha pahalı.

Düzgün xcode kullanabilmek için Macbook air'i 8gb ram ve 13inch ile almak durumundasınız. bu durumda mbp almak daha mantıklı oluyor.. işlem gücü olarak ta neredeyse iki katına yakın bir hız var giriş seviyesi mbp'lerde.
    bir de üstüne 128gb harddisk bana kalırsa yazılım geliştirmek için fazlasıyla yetersiz, bunu da arttırmanız gerekecek.

• mvsmrt M kullanıcısına yanıt
    Hackintosh tavsiye etmiyorum. Hackintosh ile uygulama gelistirebilirsiniz ama bir yere kadar , mesela hackintosh üzerinde yazdığınız basit bir uygulamayı mobil cihaz üzerinde derlemek istediğinizde bağlantı sorunları , senkronizasyon sorunları vs. bir çok hata verecek , bu da sizi programlamadan soğutacak.
    Ne kadar bütçe ayırdınız bu iş için?
    iOS uygulama geliştirmek için ortalama bir apple yeterli olur sizin için. Ama 11" kesinlikle tavsiye etmiyorum , en az 13" olmalı. Eğer masaüstü düşünürseniz mac mini sizin işinizi tamamiyle görür. Ama mac mini alacaksanız 1-2 ay beklemenizi tavsiye ederim , haziran ayında yenisi cıkacak muhtemelen.
  • XCode da bazen i5 işlemcili macbook proların bile yeterli kaldığını söylemek mümkünken hackintoshtan hiç bahsetmemek gerek
  • Destekleriniz için teşekkürederim, ikinci el macbookpro mu almak sizce mantıklı yoksa sıfır macbook air i5 13" almak mı daha iyi olur. derdim xcode da sorun yaşamadan uygulama yapmayı öğrenmek, yapmak
  • quote:

Destekleriniz için teşekkürederim, ikinci el macbookpro mu almak sizce mantıklı yoksa sıfır macbook air i5 13" almak mı daha iyi olur. derdim xcode da sorun yaşamadan uygulama yapmayı öğrenmek, yapmak

i5 işlemcili ise pro...

zamanla ssd ve ram takviyesi yaparsınız daha uzun ömürlü olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 9 Mayıs 2014; 11:58:10 >
  • Macbook air lere ssd yada ram takviyesi yapılamıyor, direk anakarta entegre olarak gelmekte. harici ram ekleme yuvası yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.