şansa bak aralıkta 14'e aldım eşime şimdi alsak 2bin tl daha düşük.. geçen hafta kasa topladım 17500'e bugün aynı firmada daha iyi ekran kartlısı daha ucuz fiyata... fırsat varken alalım dedik 5bin tl zarardayım toplamda |
Macbook Air M1 eğitim indirimli 12499tl (3. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-asagi.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
11,999₺ ye kulaklık hediyeli yeğenime aldım bi ara kulaklıksız 11,499₺ düştü. Arada bakmak lazım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zenbook'la bunun arasinda git gel yapiyorum ama sanirim zenbook tercih edecegim. (Isletim sistemi sebebiyle) Benim gibi baska var mi?
-
Surface cihazlar tasarım güzel uzun batarya ömrü vaat ediyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de sizin durumdayım. Beni macostan çok 8gb ram düşündürüyor forumda ve diğer yabancı kaynaklarda 8gb yeterli olmadığı için zaman zaman swap yaptığı yazılı. İşletim sistemine bir şekilde alışılır ama önümüzdeki 5-6 yıl için 8gb ramli alet almak istemiyorum.
Mart ayında yeni air modelleri tanıtılacak haberleri olduğu için bekliyorum ben. 16gb ramli modeller muhtemelen 13.5 üstü olur o zamanki duruma göre uk veya de amazondan 16/512 konfigürasyonlu oled modellerden birini alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agahefendi10 -- 21 Şubat 2022; 15:55:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet aslinda bir diger sebebi de depolama ve ram olarak geri kalmasiydi. Dediginiz fiyata 16/512 olursa ben de Macbook alirim muhtemelen.
-
M1 işlemcili macbook 8 veya 16gb farketmez sürekli swap memory kullanıyor. 16gb m1 kullanıyorum. Ps ve safaride 8-10 sekme açık yanında ofis uygulamaları vs. hiç kapatmadan açık duruyor ve şuan 14gb ram ve 2.2gb takas kullanıyor. Bunun yanına finalcut ile 2k 30 dakikalık video düzenleyince ram yine 14-15gb swap 4-5 gb oluyor. Bu durum 8gb ramde daha fazla olacaktır.
Anladığım kadarıyla osx ssd çok hızlı olunca sık kullanılan tüm uygulamaları takasta tutuyor. Yani bu bilgisayarda 16gb ram var 6-7 gb kullanır kalanı boş kalır gibi psikolojik olarak rahatlamak istiyorsanız bu bilgisayarda mümkün değil. Sürekli rami dolu tutuyor ve takas kullanıyor.
SSD ömrü ile ilgili endişeler mevcut ama sıradan bir kullanıcı 10 yılda bu cihazın ssd ömrünü bitiremez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 21 Şubat 2022; 19:30:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X