Şimdi Ara

MacBook Air [Öneri]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yaz nasipse bir laptop almayı düşünüyorum. Mühendislik 1. sınıfa geçeceğim. Bölümüm gereği çizim ve kodlama programları kullanmam gerekiyor. Çok fazla oyun oynayan biri değilim. Oynadığım sadece bir iki oyun var ve bunların da Mac desteği olduğu için o konuda problemlerim yok. Fakat bu mühendislik için olan dosyalar ve çizim programlarının internette ".dmg" uzantılı dosyalarını bulmakta sıkıntı yaşar mıyım ? Almayı düşündüğüm macbook air bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/macbook-air-mmgf2tu-a-core-i5-1-6ghz-8gb-128gbssd-13-3-int-notebook-bilgisayar.html

Fiyat olarak bu en üst olarak belirlediğim sınır diyebilirim. Eğer macbook air işime yaramaz derseniz almayı düşündüğüm laptop bu:

http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V6-3-3.html#.V1n-APmLSM9

Monster bakmamın sebebi oyun için olmasından öte donanımlarının aynı fiyat aralığında diğer bir çok markaya göre daha üst seviyede olması. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Dediğim gibi oyun oynamadığım için daha çok iş bilgisayarı olarak kullanılacak ve bu yüzden macbook air istiyorum diyebilirim.

• İnşaat mühendisliği mezunuyum sizin bölümünüzü bilmiyorum ancak eğitim hayatınızın bir bölümünde mutlaka windows işletim sistemine sahip bir bilgisayara ihtiyaç duyacaksınız hele ki söz konusu tasarım ve analiz programları olunca, kod yazma konusunda bir bilgim yok.
  • Adobe programlarında sıkıntı yaşamazsın.
    Ama autodesk vs bilmiyorum denemedim. Bir de bazı ***** akademisyenler yarım yamalak bilgisiyle program yazıyor zorla onu kullandırtıyor. O programların da dmg olması çok düşük ihtimal. Fakat macbooka aynı zamanda windows kurarsan hiç bir sorun olmaz. Sanal makineyi dahi çok verimli bir şekilde kullanıyorsun.

Macbook Air değil de Pro ssdli 2015 modellerden bakmanı tavsiye ederim. Kampanyaları dikkatli kontrol edersen 4200 falan macbook pro 13" 2015 early 128gb ssd. Arada 600 lira fark var ama değer. Ayrıca sanırım air, retina değil. Fakat şu pro, retina:http://www.vatanbilgisayar.com/macbookpro-notebook-corei5-27ghz-8gb-128gb-ssd-133-intel-notebook-bilgisayar.html . Ben bimeksten 2 ay evvel 4300 e yakaladım. Her hafta fiyatları oynuyor maclerin.

çomarster'a gelince herkes bana mac'e o kadar para mı verilir çomarster var dedi durdu. Ben yazılım sektöründeyim açıkcası mac bana daha çok şey kattı. Hayatımda sadece age of serisini oynayıp bıraktım, 7 senedir hiç oyun oynamadığımdan çomarsteri tercih etmedim. Bir arkadaşımın evinde çomarsteri inceledim. Evet donanım olarak hakikaten makina istekleri karşılıyor. Fakat dış malzemesi yanında taşımaya uygun bir malzeme değil. Kasa desen hayvan gibi. Ayrıca ekranı bir uçtan çekerek kaldırdığında resmen ekran kısmı esniyor kağıt gibi kıvrılacak neredeyse.

Macbook ise aliminyum kasa eğer kaliteli bir kap alıp takarsan, yere düşürmezsen 10 sene sonra bile hala çalışacağına eminim. Ayrıca mac'in ölüsü bile para ediyor. Elimde 2001 model ibook var hala çalışıyor meret. Ne menteşesi bozuk ne klavyesi ne wifi herşey çalışıyor.

Ayırıca iyice takip et çomarster alıp kullanan iyi yorum yapan adamların hepsi en az 3-4 defa servise göndermiş. 4 defa servis görmüş alet hala övüyorlar.

• Hocam ne yazik ki bu belirledigim fiyatlarin ustune cikamiyorum hicbir kosulda. Ama siz bile macbook air yerine pro onerdiyseniz benim windows tabanli bir bilgisayar almam en mantiklisi olacak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kusura bakmayın hocam sizi yanıtlamayı unutmuşum. Elektrik elektronik mühendisliğindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.