Şimdi Ara

Macbook almalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ocak'ın sonlarına doğru biraz para biriktirip Macbook yekpare kasa almayı düşünüyorum. Ancak aklıma takılan bazı sorular var.
    - Antalya ya da İstanbul'dan en ucuza ne kadar alınır? Elektro World'de ne kadara? 2.200 Tl ye aliminyum yekpare kasa bulabilir miyim?
    - Mac OSX i kartvizit tasarım, video hazırlama gibi işlerde kullanıp, yanında da rutin oyunlar vs. için Ubuntu kullanmayı düşünüyorum. Ubuntu stabil çalışır mı? Performansı nasıl olur?
    - Donanım olarak Macbook u diğer aynı özellikteki yarı fiyatına satılan PC notebooklardan farkı nedir?
    - Servis desteği nasıl? Antalya/Alanya da yaşıyorum yakınlarda servis bulabilir miyim?
    - Sağ tık nasıl yapabilirim? İlla fare mi gerekiyor?
    - Ve son olarak Apple ve Macbook lar hakkındaki düşünceleriniz neler?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

(not: Tavsiyede f klavye olursa sevinirim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5ayaklicanavar -- 17 Eylül 2009; 15:05:01 >

• Ben Macbook pro 13 kullaniyorum ve su ana kadar kullandigim bilgisayar arasindan bana en cok keyif vereni.Sanirim en ucuz vatanbilgisayarda bulabilirsin ayrica antalya'da vatan oldugu icin bir sorun olmasi durumunda sanirim servise yollama sorumlulugu onlarda olacagindan teknik servise kargo parasi odememis olursun.

Sag tik multitouch uzerinden de yapilabiliyor dogru sekilde yapilandirdiginda.Ayrica linux'un mac ile donanim konusunda buyuk uyumsuzluklari olmayacagini dusunuyorum cunku bir jenerasyonda cok fazla farkli donanim secenegi yok sonucta.
  • maalesef 2800 TL den aşağı yok. 2200 TL ve altı yekpare kasa bildiğiniz var mı?
  • Vatan'da üniversite öğretmen ve öğrencileri için kampanya vardı, hala devam ediyor mu bilmiyorum. 13 inç Macbook Pro'nun en düşük konfigürasyonlu modeli 2.200-2.300 gibi bir fiyata satılıyordu. Yaklaşık bir hafta önce vardı bu kampanya, büyük ihtimal de devam ediyordur. Arayıp sormanızı tavsiye ediyorum.
  • Neyse, zaten satın alma işine 2010 da girişeceğim için şu anda pek de önemli değil Sizin düşünceleriniz neler?
  • Ubuntu işini bilmiyorum, kullanmıyorum ama Windows sorunsuz çalışıyor.

Donanım olarak da tabi ki aynı özelliklerdeki bir Windows laptop'dan daha pahalı. Ama aradaki fark işletim sistemi, malzeme kalitesi ve diğer bir sürü ayrıntıyla kapanıyor. Performans olarak fiyatına değmeyebilir, fakat bir bilgisayar olarak değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilisimfevzi

maalesef 2800 TL den aşağı yok. 2200 TL ve altı yekpare kasa bildiğiniz var mı?

Vatan'da var.. Öğrenci ve World kart ile alırsanız o fiyata geliyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu laptop alınır mı
    10 ay önce açıldı
    Macbook pro kullanan var mı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle mac almalı

Herşeyden önce mac te vırus problemi olmaz. Mac’in kendine ozel programları, iDvd, iPhoto, iMovie gibi, kullanımı kolay ayrıca çok eğlenceli. sonraa program kitlenmesi meseleci var, Mac’te böyle bir sorun yok, olsa bile o sadece o programı etkıler ve dıger programlar rahatlıkla calısır. pc gibi herdakka donup takılmaz. Eh bi de tasarımının şıklığı var tabii, şahsen mac’imle dolaşırken kendimi ayrıcalıklı hissediyorum J kullanmaya başla da gör bak bi daha vazgeçebiliyor musun..
  • Heralde yakında da alabilirim gibime geliyor. Gelecek hafta elime bi laptop geçecek eğer kutudan çıkarmadan 2. ele verirsem, biraz birikmiş ve ailenin de yardımıyla 2200 TL ye bulursam alabilirim. Babam da zaten kaç senedir World kullanıyor.

Bir sorum daha olacak. Aliminyum yekpare kasaların pilleri değişebiliyor mu? İnternette bir videoda sanki değişebiliyor diye gördüydüm ama forumda değişmediğini duydum. Doğru mu?
  • Alüminyum Macbook ların değişiyor.(Ekim 2008'de güncellenen model) Ama Haziran 2009'da çıkan alüminyum kasalar değişmiyor.Zaten onlar da Macbook Pro oldular.
  • Sizi de sıkmak gibi olmasın ama bi soru daha soralım. Siz bu Macbook'u alırken diğer aksesuarlar için kafadan hesap ne kadar tuttu? Diğer yazılım vs. gibi büyük ek giderler var mı?
  • Estagfurullah,ne gibi aksesuar anlamadim.Macbook'um yurt disindan oldugu icin yalnizca sarj aleti icin donusturucu almam gerekti.O da pahali birsey degil zaten.Bunun disinda Apple'in Remote,keyboard,mouse vs kullanmiyorum.Yazilim da iWork haricinde netten
  • Pili normalde değiştiremiyorsun, fakat çok uzun bir ömrü var (1000 döngü boyunca %80'ini koruyor). Bu kadar kullanıp da pilini yaşlandırırsan Apple Store'larda değişim yapılabiliyor, muhtemelen Türkiye'de bilkom yapıyordur.

Ek harcama olarak, iWork, taşıma çantası, yanına kullanmak istersen bir mouse, bir de projektör veya harici monitöre bağlayacaksan Mini DisplayPort - DVI/VGA çeviricisi alman gerekebilir. Bunlar da çok pahalı aksesuarlar değil zaten.
  • Peki bu Macbook'un ne gibi çıkışları var? En önemlisi Ethernet girişi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilisimfevzi

Peki bu Macbook'un ne gibi çıkışları var? En önemlisi Ethernet girişi var mı?

var arkadaşım ne ararsan var...
  • Ne ararsan yok malesef. En önemlisi HDMI çıkışı yok. Onun yerine Mini DisplayPort var, ama onu çoğu monitöre ve televizyona bağlamak için kablo adaptörü alman gerekiyor. Ethernet girişi var tabi ki. Bir de eSATA çıkışı yok, ama çok önemli değil o, FireWire 800 var nasılsa.
  • Son sorum daha olacak: Konya'da yaşayan arkadaşlarımız varsa Elektro World de Yekpare kasa Macbook ların ne kadar olduğunu yazabilirler mi?
  • Ben bostancıda 2500küsura gördüm dün 2,26ghz olanını yani z0gkq, orada da aynıdır fiyatı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.