Şimdi Ara

macbook nasıl sarj edilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle merhaba, yaklaşık 1 hafta önce macbook sahibi oldum internette nasıl sarj edilmesi hakkında araştırma yaptım fakat o kadar fazla ve zıt bilgi var ki işin içinden çıkamadım..

sizler nasıl sarj ediyorsunuz ?

• YolunuŞaşıranPusula Y kullanıcısına yanıt
    genelde şarjda kullan hocam, haftada bir bataryadan kullan yüzde 30-40 a kadar, bazen dışarda işin olabilir kısa süreli kullanımlarda şarj aletini alma yanına..
    ben bu şekilde kullanıyorum 3. aya giriyorum daha yüzde 1'lik düşüş bile görmedim.. 3 ayda cycle 15 yaptım..
  • Aslında forumda bu konu hakkında konular mevcut ama yine aktarıyım.Apple'in sitesinde zaten mevcut.Türkçe'de koymuşlar yeni dikkat etttim.

https://www.apple.com/tr/batteries/notebooks.html

Buda sihirli elmadan.Ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.Zaten hemen hemen aynı şeyler.

http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/

hocam macbook'u şarja bağladığınızda şarj simgesi üzerine gelin güç kaynağı:Şarj Adaptörü yazar. Diğer notebooklardaki gibi şardayken pili doldurup boşaltmıyor pil bağımsız bir şekilde şarj oluyor bilgisayar gücünü şehir elektriğinden alıyor . Tabiiki pilde devrede olur ama çok çok az miktarda pilden yer o yüzden arkadaş 3 ayda 15 cycle ancak yapabilmiş . benimde 2 ay oldu 13 cycle 5 sene kullansam bu şekilde tahminimce %95-96 batarya sağlım olur zaten şuan %106
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet_89
    genelde şarjda kullan hocam, haftada bir bataryadan kullan yüzde 30-40 a kadar, bazen dışarda işin olabilir kısa süreli kullanımlarda şarj aletini alma yanına..
    ben bu şekilde kullanıyorum 3. aya giriyorum daha yüzde 1'lik düşüş bile görmedim.. 3 ayda cycle 15 yaptım..

sitede sürekli sarjda kullanmayın diyor ? ayrıca diyelim sarjda kullanma durumum olmadı %80 lere kadar indi sarj takmalımıyım prize? taktığımda cycle artar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celaldk

hocam macbook'u şarja bağladığınızda şarj simgesi üzerine gelin güç kaynağı:Şarj Adaptörü yazar. Diğer notebooklardaki gibi şardayken pili doldurup boşaltmıyor pil bağımsız bir şekilde şarj oluyor bilgisayar gücünü şehir elektriğinden alıyor . Tabiiki pilde devrede olur ama çok çok az miktarda pilden yer o yüzden arkadaş 3 ayda 15 cycle ancak yapabilmiş . benimde 2 ay oldu 13 cycle 5 sene kullansam bu şekilde tahminimce %95-96 batarya sağlım olur zaten şuan %106

hocam %90 da sarja taksam cycle artacak ama değil mi ?

Hayır hocam mesela 10 defa %90dan %100 e şarj etseniz 1 cycle artar tek seferde artmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 8 Eylül 2014; 10:02:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zannederse %75 lere düşmedikçe şarz başlamaıyor, haliye cycle artmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Aslında forumda bu konu hakkında konular mevcut ama yine aktarıyım.Apple'in sitesinde zaten mevcut.Türkçe'de koymuşlar yeni dikkat etttim.

https://www.apple.com/tr/batteries/notebooks.html

Buda sihirli elmadan.Ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.Zaten hemen hemen aynı şeyler.

http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/

o yazı 2011 e ait çok eski artık kalibrasyon gerekmiyor yeni nesil pillere

• Cok tesekkur ederim arkadaslar, evdeyken sarj aletiyle kullanmaya devam edecegim haftada bir kez de tamamen bosaltip sarj edecegim
  • Şarjda kullanma arkadaşım iyi değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes farklı şeyler söylüyor gördüldüğü üzere ne yapacağımızı şaşırdık
  • arkadaşlar apple teknik servisi aradım az önce. cihazı sürekli sarjda tutmanız pil için iyi olmayacaktır dedi. ayda en az 1 defa tamamını boşaltıp sarj etmem gerektiğini söyledi.. ve şuna da açıklık getirmek isterim cihazı yüzde %60 ta sarja takıp %100 olmasını beklersek 0.4 cycle artmış olacak.. yani 1 cycle artmıyor.

sonuç olarak sürekli sarjda kullanıp pili tembelleştirmek pek sağlıklı değil.
  • apple a özel durum değil bence.. her türlü bataryalı cihazda sürekli pili şark halinde bırakmak hiç iyi bir durum değil.
    pilin ömrünü yersiniz... zaten air min. 10 saat gidiyor. kabloya bağlı kalmana gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.