Şimdi Ara

MacBook Pro 13.3” touchbar mı, iMac 4K mı? Yardım bekliyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Programlama okuyorum da bu sene bir bilgisayar alayım diyorum. İki bilgisayar arasında kalmış durumdayım. Biri iMac 21.5” 4K 1 TB Fusion Drive Radeon Pro 560 8 GB 2400 mHz RAM. Biri de MacBook Pro 13.3” 256 GB SSD, 8 GB 2333 MHz RAM ve paylaşımlı ekran kartı, touchbar özellikli model. Siz olsanız hangisini alırdınız? Kullanım alanlarım okul projeleri ve dersler için olacak yoğunlukla. Bunun dışında kendim Photoshop, Final Cut Pro öğrenmek istiyorum. Tabii genel kullanım amacına da hizmet etsin istiyorum. Belirteyim iPad Pro’m var bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Macbook pro taşınabilirlik yüzünden.

• garmen G kullanıcısına yanıt
    Hocam telefon onayım yok, buradan cevap vereyim. iMac alırsam Apple üzerinden öğrenci indirimi ile alacağım özelleştirme vs yapmak icin. Bir de daha ucuza bulamadım zaten. MacBook Pro alırsam bulunduğum ilde bir mağaza indirim ile 8.000 tlye satıyor MacBook Pro touchbarı. Ya da en kötü ihtimal 8.500 liraya n11’de satılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UP!

• 8. nesil işlemci olmasından dolayı Macbook pro alın derim. Taşınabilirliği de göz önünde bulundurarak söylüyorum tabi. İmac'ler güzel ama büyük ve sabit oluşu bana keyif vermiyor.

• Selam, bende 2016 15” MacBook Pro vardı. Bu sene Türkiye’de zam gelmeden önce bilgisayarımı yurtdışında satıp daha ucuza Türkiye’den 2017 27” Radeon Pro 580’li iMac 27” aldım. Bunu yapmamda 2 ana sebep vardı.

İlki daha fazla grafik gücü istiyordum, 15” macbook pro’mda Radeon Pro 460 vardı, hatta bunun için harici RX580 8gb ekran kartı kurdum ve 27” güzel bir 4k dell monitör aldım. Fakat bu şekilde yapılan masraf çok arttı ve harici ekran kartı düşündüğüm kadar performanslı gelmedi gözüme. Harici ekran kartı olayları çok gelişse de son yıllarda hala tüm programlarla çalışmıyor, mesela Final Cut Pro harici ekran kartının gücünden faydalanmıyor.

Diğer sebebim ise ben de geçen sene iPad Pro 10.5” almıştım, yanına klavyesini ve kalemini de aldım ve iOS 11 ile beraber bu cihazlar gerçekten telefon ve bilgisayar arası konuma geldi. Durum böyle olunca da macbook pro’yu pek yanımda taşımaz oldum. Hatta laptopı bırak tüm notlarımı tablete yazar oldum ve hiç kağıt bile almaz oldum. Yani MacBook’u hep evde masaüstü gibi kullanmaya başlamıştım.

Madem sende de iPad Pro var, eğer tablet dışarıda işlerini görüyorsa sana tavsiyem iMac alman. Eğer bütçeniz varsa 27” alın derim, en azından 27” modelde istediğiniz gibi ram takabilirsiniz.

2018 MacBook Prolar epey sorunlu başladı hayatına, bir de vaktiniz varsa ekimde yeni iMac’ler piyasaya sürülebilir.

Not: arada kaldığın model 13” MacBook Pro’ymuş. iPad pro’dan pek de büyük olmayacak, bu durumda siddetle iMac almanı öneririm. Eğer vakit sorun değilse ekimde çıkması olası iMac haberlerini bekleyebilirsin, umarım yardımcı olmustur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 28 Ağustos 2018; 20:6:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    2018 MacBook Pro’da ne gibi bir sorun mevcut? Ben kararımı değiştirdim 27” iMac ile 13” MacBook Pro arasındayım zaten şu an..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook pro kullanan var mı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zagzigzug Z kullanıcısına yanıt
    Bu durumun kıyaslaması gereksiz bile bence. Biri taşınabilir bilgisayar, diğeri de taşınamaz. Zaten taşınabilir bilgisayara ihtiyacınız yoksa masaüstünü alın. Sonuçta çok daha fazla performans sunuyor size. Ayrıca 5k ekranın güzelliği muazzam.

2018 macbook pro’larda apple soğutma sisteminde hiçbir değişiklik yapmadan direkt 8. nesil intel işlemcileri koydu. İntel de yalancının teki oldu Ryzen işlemcilerle başa çıkamadığından beri. Sözde 45 Watt tdp değerine sahip bu dediği 8. nesil işlemcilerin güç tüketimi yük altında 80-90 Wattı bulur oldu. E tabi böyle olunca MacBook’larda çalışma frekanslarında aşırı düşüşler dengesizlikler oldu. Apple kısa sürede yayınladığı firmware ile durumu düzeltti büyük ölçüde ama sonuçta bu işlemciler reklamı yapıldığı kadar performansı veremiyor. Mesela 2018 15” macbook pro’da i9 ve diğer iki i7 işlemci hemen hemen ayni performansı veriyor çünkü tüm bu işlemciler temelde farklı frekanslarda çalışsada turbo hız olarak termal limitlerden dolayı hemen hepsi ayni sevide kalıyor. 13” modellerde de pek farklı durum yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu ilk kez duydum, o zaman MacBook Pro düşünmek anlamsız. Direkt olarak 27” 5K iMac’e yoğunlaşmak gerek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.