Şimdi Ara

MacBook Pro 13 inç Mid 2012 Bellek Yükseltme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Benim bir MacBook Pro'm var. Bana bellekleri yetersiz geldi. Şuanda 4GB bellek var. Bunu 16GB'ta yükseltmeyi planlıyorum. Ancak Apple'ın sitesinde maximum 8GB bellek konulabilir diyor. Bazı yerlerden 8GB demesine rağmen 16GB'ta yükseltenleri duydum. Buraya danışmak istedim.

Bilgisyarımın özellikleri:
    MacBook Pro 13 inç Mid 2012
    İşlemci: 2.5 GHz Intel Core i5
    Bellek: 4GB 1600MHz DDR3

Apple'ın sitesindeki bilgi

• bilimevi B kullanıcısına yanıt
    Cihazınızın "retina ekranlı" olmadığını varsayarak (zira retina ekranlı "ince" kasalarda RAM'lar ana karta lehimli...) bu laptopu 16GB'a kadar yükseltebileceğinizi teyid ederim. Apple'a sorarsanız, 8 GB denecektir ama işin o kısmına fazla takılmayın. Sizin cihazınızda RAM'lar 2x2GB olarak gelir; siz bunları çıkartıp yerlerine alacağınız 2x8GB 1600 MHz DDR3'lerden takacaksınız. Mis gibi çalışacaktır.

Kolay gelsin.
  • hocam bende de aynı modelden var ve ramleri 8 gb'a yükseltmek istiyorum. Hangi ram uygundur bu cihaza acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgrbz

hocam bende de aynı modelden var ve ramleri 8 gb'a yükseltmek istiyorum. Hangi ram uygundur bu cihaza acaba?

Bir kere kesinlikle çıkma RAM almayınız. Şu anda piyasada hangi RAM'lar var (2x8GB, DDR3 ve 1600 MHz olarak) tam araştırmadım ama herhalde mutlaka bir veya iki model Kingston, belki Corsair veya Hynix markalı olanlarından bulursunuz. Apple ağırlıklı olarak ELPIDA markalı RAM'lar kullanır ama bu markayı TR'de bulamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

Cihazınızın "retina ekranlı" olmadığını varsayarak (zira retina ekranlı "ince" kasalarda RAM'lar ana karta lehimli...) bu laptopu 16GB'a kadar yükseltebileceğinizi teyid ederim. Apple'a sorarsanız, 8 GB denecektir ama işin o kısmına fazla takılmayın. Sizin cihazınızda RAM'lar 2x2GB olarak gelir; siz bunları çıkartıp yerlerine alacağınız 2x8GB 1600 MHz DDR3'lerden takacaksınız. Mis gibi çalışacaktır.

Kolay gelsin.

İçimi rahatlattınız. Teşekkürler. Peki sizce şunlar uygun mu?

Bana bunlar iMac belleği gibi geldi. Tam bilmiyorum farkını.

http://www.hepsiburada.com/liste/crucial-8gb-1600mhz-ddr3-mac-ram-ct8g3s160bmceu/productDetails.aspx?productId=bd305077&categoryId=47

• bilimevi B kullanıcısına yanıt
    Six Laptop (Notebook) Belleklerine bakacaksınız. Hepsiburada'daki 2x8GB (özel eşleştirilmiş...) olanların linkini veriyorum aşağıda:

http://www.hepsiburada.com/liste/bellek-ram/department.aspx?categoryId=47&qs=%2f463_dp%3e%7b1620gb%7d%2f345_dp%3e%7bddr3%7d%2f462_dp%3d%7b160020mhz%7d%2f580_dp%3d%7bnotebook%7d

(Sadece tek bir model var ellerinde, öyle gözüküyor...) -:(((

Yine hepsiburada'da sadece 8GB'lık alabilecekleriniz (2 adet alıyorsunuz...)

http://www.hepsiburada.com/liste/bellek-ram/department.aspx?categoryId=47&qs=%2f463_dp%3e%7b820gb%7d%2f462_dp%3d%7b160020mhz%7d%2f580_dp%3d%7bnotebook%7d

Vatan'da bulabilecekleriniz:

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-ram-bellek/?opf=p1125197,p1125205

(ilk iki model; tabii ki 2 adet alacaksınız...)

Bilginize, kolay gelsin.

• Direk PC'ye taktığımız bellekler olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilimevi

Direk PC'ye taktığımız bellekler olur mu?

Mekanik olarak OLAMAZ!... Laptop bellekleri, boyutları açısından, PC belleklerinden daha kısa komponentlerdir!...
  • Pardon notebook demek istemiştim. Notebook'a taktığımız bellekler olur mu?
  • quote:

Pardon notebook demek istemiştim. Notebook'a taktığımız bellekler olur mu?

Zaten linklerini verdiğim örnekler Notebook (Laptop) Bellekleri.

Özel olarak Mac Belleği diye bir ürün yok!...

Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Pardon notebook demek istemiştim. Notebook'a taktığımız bellekler olur mu?

Zaten linklerini verdiğim örnekler Notebook (Laptop) Bellekleri.

Özel olarak Mac Belleği diye bir ürün yok!...

Bilginize.

Teşekkürler. Artık rahat rahat bilgisayarıma bellek takabileceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.