Şimdi Ara

MacBook Pro 13' Ram Upgrade Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Mid 2012 13' MacBook Pro sahibiyim. Ürünü ikinci el aldım ve aldığım kişi cihazı 1333 Mhz 2x4 GB Elixir DDR3 Ram ile kullanmış, bana da böyle teslim etti. Ramler bilgisayarda ufak takılmalara yol açıyor ve yaptığım araştırmada Ramlerin kaliteli olmadığı sonucuna ulaştım. Benim birkaç sorum var.

Sizce bu ramleri değiştirip Kingston(2x4GB) HyperX Genesis DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram alsam kullanımda gözle görülür değişim yaşar mıyım?

Ve Kingston (2x4GB) HyperX Genesis DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram benim bilgisayarım ile uyumlu mudur?

Şimdiden teşekkür ederim

• Gözle görülür bir değişiklik olcağını sanmam. Olsa bile vereceğiniz paraya değmiyecektir. Bence uyumlu is 16Gb ram taksarsanız daha iyi olur. Yada makinede ssd yoksa, ssd ile performans artışı sağlaya bilirsiniz.
  • Mhz dışında Ram'in markası da fark yaratmaz mı sizce? Makineye zarar vermez mi?
  • Elimde iki tane mac var artık.

Birincisi Intel i5 8Gb Ram + SSD takılı bir macbook Pro.
    İkincisi Intel i5 16Gb Ram + Standart 500Gb HDD takılı bir Mac mini.

8Gb + SSD takılı macbook pro her konuda mac mini'yi ezip geçiyor.. İkisinde de aynı işleri yapıyorum (xcode/eclipse ile kod yazmak, internet, vs..).

Tavsiyem Zaten 8gb raminiz var, bi ssd taktırın, o zmaan gerçek performans artışını göreceksiniz.

Ram markası hiçbir zarar yaratmaz, ben bugüne kadar bütün mac bilgisayarlarımda kingston ram kullandım, öyle "mac için özel" gibi pazarlama hilelerine kapılıp fazla para vermeyin. Sonuçta bu bilgisyarlar da intel anakartlı bildiğimiz pc ler ile bios dışında neredeyse aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 17 Haziran 2014; 16:02:48 >
  • Ram markasını Elixir'den Kingston yapsam ve 1333 Mhz yerine 1600 Mhz iki adet 4 GB Ram taksam performans artışı olmaz onun yerine SSD ile performans artışı olur mu demek istiyorsunuz?
  • mehmet386 kullanıcısına yanıt
    Hocam performans artışı olmaz demek yanlış olur. Fakat hissetmezsin veya çok işine yaramaz. İstersen örnek olarak aşağıdaki benchmark testlerinde farklı speed ramlerin sonuclarını bak. Marka konusunda illaki malzeme kalitesinin, chip farklılığından vs ötürü hız farkı yine olacaktır. Fakat zaten ramin özelliklerine göre teorik olarak ulaşabileceği hız belli. Yani aynı özellikte x marka ram ile y marka ram arasında dağlar kadar fark olmaz. Hee niye iyi bir marka ram tercih edilir. Hata ve bozulma oranı az olur, overclock edilmeye musait olur. vs vs.

SSD kullanmıyorsan, ssd ile hdd arasındaki fark hissedilir derecede. Aşığıda da ssd ile hdd karşılaştırma grafiği var.

• Dönüşleriniz için teşekkür ederim. Ram konusunda düşüncem şöyle idi 1333 Mhz Ram 1600 Mhz Ramlerin sağladığı bazı özellikleri sağlamıyor. Bunların başında Overlock geliyor. Ancak bu özelliğin olup olmaması gözle görülür bir fark yaratmayacak ise o zaman ben SSD arayışlarına başlıyım.

Şimdi SSD Konusunda sorularım şöyle:

1) Hangi marka ve hangi kapasitede almalıyım?

2) Mid 2012 13 inch MBP kullanıyorum sanırım DVD Okuyucu çıkarılarak yapılıyor bu işlem ben kendim evde yapabilirmiyim?

3) SSD'yi taktıktan sonra ilk açılışta ek bir yükleme yapmam gerekiyor mu?

4) Grafiklerde görüldüğü gibi bir hızlanma için uygulamaların tümünü mevcut HDD'den SSD'ye mi aktarmalıyım?

5) Multitasking söz konusu olduğunda Ram upgrade mi daha mantıklı yoksa SSD'mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet386

Dönüşleriniz için teşekkür ederim. Ram konusunda düşüncem şöyle idi 1333 Mhz Ram 1600 Mhz Ramlerin sağladığı bazı özellikleri sağlamıyor. Bunların başında Overlock geliyor. Ancak bu özelliğin olup olmaması gözle görülür bir fark yaratmayacak ise o zaman ben SSD arayışlarına başlıyım.

Şimdi SSD Konusunda sorularım şöyle:

1) Hangi marka ve hangi kapasitede almalıyım?

2) Mid 2012 13 inch MBP kullanıyorum sanırım DVD Okuyucu çıkarılarak yapılıyor bu işlem ben kendim evde yapabilirmiyim?

3) SSD'yi taktıktan sonra ilk açılışta ek bir yükleme yapmam gerekiyor mu?

4) Grafiklerde görüldüğü gibi bir hızlanma için uygulamaların tümünü mevcut HDD'den SSD'ye mi aktarmalıyım?

5) Multitasking söz konusu olduğunda Ram upgrade mi daha mantıklı yoksa SSD'mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim

1- Ben Samsung 840 SSD Evo Pro aldım. 250Gb. Fiyatı en uygun ve en performanslı SSD'lerden birisi (Vatan %25 indirimiyle 350-400 tl gibi bir fiyata gelmişti)

2- Ben zamanında yeltemdin fakat biraz hassas bir işlem olduğu için gözüm korktu. Öncelikle DVD sürücüsünün olduğu yere SSD takamk için özel bir aparat alman gerekiyor. Sonrasında bu linkteki adımları uygulayarak değiştirebilirsin: https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Mid+2012+Optical+Drive+Replacement/10373

3- Hayır, hatta Carbon Copy Cloner ile mac harddiskini önce bu SSD'ye bir usb harddisk kutusu yardımıyla birebir kopyalayabilir, sonrasında yeni ssd'yi bilgisayarına takarak hiçbirşey yapmadan kullanmaya devam edebilirsin.. SSD için yapacaın tek ekstra ücretsiz "Trim Enabler" uygulamasını indirip SSD için "Trim" desteğini açmak olur.

4- Tabikide uygulamanın SSD üzerinden çalışıyor olması iyidir.

5- Öncelikle minimum 8Gb ram, sonrasında SSD. Multitasking çok geniş bir konu ne iş yaptığınız da önemli. SSD'nin bu konuda avantajlı olduğu durumlar Ram'in yetersiz olup, osx'in harddiski virtual memory olarak kullandığı durumlarda öne çıkıyor. Örnek vermek gerekirse Macbook Air'ların 4Gb Ram'e rağmen çok fazla yavaşlık hissettirmemesinin en önemli sebeplerinen birisi SSD kullanıyor olması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 18 Haziran 2014; 10:11:17 >

• Çok teşekkür ederim cevabınız için.

1) Marka olarak Vatan Bilgisayar'ın sitesinden baktığımda SanDisk, Kingston ve Corsair kafama yattı. Hangisini önerirsiniz?

2) SSD'yi sabitlemek için gereken o aparatı Türkiye'de bulabilirmiyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.