Şimdi Ara

Macbook Pro alarak aranıza katıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugün sirkeciden 2.el Macbook Pro MGXA2TU/A aldım.

2 aylık cihaz daha 54 kez şarj olmuş, bana 4500'e geldi sizce iyi mi ?

• hellolef kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun fakat devir yüksek geldi.

Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum devir sayısı 15 oldu anca. Bir de fiyat olarak yüksek geldi. Ben apple mağazasından 4135 e sıfır almıştım. Şuanda da 4700 lira fiyati var Orta seviyedeki MacBook Pro nun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum devir sayısı 15 oldu anca. Bir de fiyat olarak yüksek geldi. Ben apple mağazasından 4135 e sıfır almıştım. Şuanda da 4700 lira fiyati var Orta seviyedeki MacBook Pro nun.

Ya ben kandırıldım ya da adam 2 ayda epey şarj etmiş.. Ve bu aldığım apple store'da 6600 küsurat sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Ya ben kandırıldım ya da adam 2 ayda epey şarj etmiş.. Ve bu aldığım apple store'da 6600 küsurat sanırım

Kusura bakmayın ben mgx72tu/a serisine baktım. Fiyat normal gözüküyor yanlış bir durum yok fakat devir sayısı biraz fazla. Eski sahibi surkeli sarjdan çıkararak kullandı sanırım.

Mümkün olduğunca sarjda takılı kullanın. Birçok kişi bilgisayar tam şarj olduktan sonra pil boşalana kadar kullanıp tekrar sarj ediyor bu da pilin çabuk eskimesine yol açıyor.

• Nasıl kullanıyorsunuz cihazı ? 30.04.2015 de aldığım rMBP cihaz devir sayısı 9 sanırım benim kullanımımda yalnışlık var.Üstelik evde kullanırım bazı zamanlar açmadım bile.

Edit : Üsteki mesajı okumamışım.Şarja takılı olarak kullanacağım bundan sonra.. Bilgi için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistChe -- 3 Haziran 2015; 22:02:58 >
  • PesimistChe kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi sürekli şarja takılı kullanıyorum. Çok ihtiyaç olursa ayırıyorum şarjdan. Aldığınız yerlerde genelde dolduğu zaman şarjdan çıkartın vs gibi anlatılıyor fakat o şekilde kullanıldığı zaman pil çok yoruluyor sürekli sarj olmaktan. Benim kullandığım gibi kullanırsanız uzun ömürlü olur pil. Arada bir %0 a düşürüp sarj edin yeterli, bu da pilin etkin kullanımını arttırıyor fakat bu durum sürekli olursa doğal olarak yorucu oluyor.

• hocam deviri, vs. 'yi boşverin, hala anlamıyorum insanlar neden bu kadar takılıyor buna, önceki macbook'umu 5 sene kullandım, ilk aldığımla son aldığım arasında max. 1 saat pil ömrü farkı oluyordu. 5 senede de normal o kadar artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O cihaz sadece şnterntte gezceksen ve youtubede video izliyeceksen ( ben böyle yapıyorum) 5 sene gider cunku ben 2010 da aldım video izlemek ve forumda gezmek icim flaan 5 senedir gram donmadı tabi photoshop da cuvallar ama iyi yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • istedigin gibi kullanin sene 2015 hala eski pil teknolojilerini kullandigimizi sananlar var yahu.
  • aynen öyle takılmayın istediğiniz gibi kullanın. piller eskisi gibi şarjda veya şarj olmakla bozulmuyor. ben 2015 rmbp ilk çıktığında aldım 19 olmuş devir sayısı hiç takılmadan kullanıyorum detaylara. eşim autocad ve web ile kullanırken ben şirkete vpn yapıp parallels ile sap uygulamalarını her gün kullanıyorum.
  • Hayırlı uğurlu olsun devire mevirede o kadar bakmayın
  • Hayırlı olsun bende kullanıyorum bunu güzel bir cihaz
  • nereden aldınız
  • hellolef kullanıcısına yanıt
    Kandırılmış olduğunuzu zannetmem; ilk sahibi (eğer cihaz gerçekten 2 aylık ise...) hergün tüm şarjını sıfırlamış (yani hep bataryadan çalışmış...), sonra da akşamları şarja takmış...

Bu arada söyleyeyim: Apple'ın bu şarj döngü sayısı yarım şarjları tek şarj olarak kabul etmiyor. Yani iki kez yarım şarj, ya da 3 kez çeyrek şarj yaparsanız bunu "bir tam şarj" gibi görüyor (bu durum/özellik iOS'lu mobil Apple ürünleri için de geçerli...).

Apple'ın söylediği ya da verdiği batarya kullanım süreleri realisttir. Resmi/yazılı/taahhütlü bir garantileri olmasa da Apple MBA ve MBP'larda kullanılan bataryaların 1.000 döngüye kadar (tabi ki tedrici olarak azalarak) %80 batarya sağlığına kadar erişeceğini (tedricen/aşamalı olarak düşeceğini) ifade ediyor.

Burada "batarya sağlığı" diye tanımladıkları olan durum/değer de şu:

Diyelim ki Mac laptopunuzda kullanılan batarya 6.000 mAh kapasiteli. Belli bir süre kullandınız; artık batarya sadece 5.400 mAh'e kadar şarj tutabilmekte. Batarya sağlığı 5.400/6.000 = %90'a düşmüş demektir.

İşte Apple %80'e kadar düşmenin aşamalı olarak ve 1.000 civarındaki döngü (tam şarj) sonrasında gerçekleşeceğini söylemekte...

Batarya sağlığı da %70'lere düştüğünde tabi işin tadı kaçabiliyor. (Cihazınınızın normal kullanım batarya süresi zaten 7 saat ise...) Ancak yeni nesil MBA, rMB ve rMBP'larda batarya kullanım süreleri 9-12 saat arasında değiştiğinden %70 batarya sağlığı da "idare edebilecek" bir değer gibi gözükür. Ancak %70'lere inen batarya artık 1.000+ defa şarj deşarj olmuş olduğundan bu %70'in %50'lere felan düşmesi artık çok hızlı olacaktır...

Ben kendi hesabıma bu batarya döngü sayısını o kadar da önemsiz bulmuyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.