Macbook Pro Early 2011 13" makineme 2x8 GB RAM alarak 16GB'a çıkarmayı düşünüyorum. Alabileceğim ürünlerden şu an Türkiye'de en kolay bulunan Kingston'ın 8GB 1333 MHz (KVR1333D3S9/8) modeli görünüyor, fakat yabancı forumlarda bu modeli alıp sorun yaşayanlar olduğunu gördüm.
Bu makineye 16 GB RAM yükseltmesi yapıp hiç sorun yaşamayan var mı?
aynı sistemle yaklaşık 4 yıldır linkteki ürünü kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
dikkat etmeniz gereken özellikler şunlar;
- Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module (DDR3) format - 67.6mm x 30mm (1.18 inch) - 204-pin - PC3-10600 DDR3 1333 MHz type RAM
Macbook Pro Early 2011 13" makineme 2x8 GB RAM alarak 16GB'a çıkarmayı düşünüyorum. Alabileceğim ürünlerden şu an Türkiye'de en kolay bulunan Kingston'ın 8GB 1333 MHz (KVR1333D3S9/8) modeli görünüyor, fakat yabancı forumlarda bu modeli alıp sorun yaşayanlar olduğunu gördüm.
Bu makineye 16 GB RAM yükseltmesi yapıp hiç sorun yaşamayan var mı?
ben geçen yıl Vatandan corsair 1333mhz ramları almıştım, bu ramları uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum, ben 8gb almıştım 16gb denemedim ama 2011 makina için gereksiz bir masraftır 8gb her türlü yetecektir, 2011 early nin ramları 1333 mhz dir, 2011 lerde 16gb takanı duymadım ama 2012 lerde 16gb 1600mhz takıpda sorunsuz kullananlar var, yinede gerek yok gibi siz bilirsiniz denemek lazım, yanlız en az 250gb kaliteli bir ssd şart
Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor, fakat Mac'teki uygulamalarla aynı anda virtual machine'de başka bir işletim sistemi kullanmak isteyenler için 16GB şart gibi.
Böyle bir yükseltme yapmayı düşünenler için de ekleyeyim, Corsair'in Mac Memory'leri ile ilk mesajda verdiğim Kingston memory arasında konfigürasyon olarak fark göremedim.
Ek olarak Samsung 850 Evo 250GB siparişi verdim. Bugün-yarın gelir.
Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor, fakat Mac'teki uygulamalarla aynı anda virtual machine'de başka bir işletim sistemi kullanmak isteyenler için 16GB şart gibi.
Böyle bir yükseltme yapmayı düşünenler için de ekleyeyim, Corsair'in Mac Memory'leri ile ilk mesajda verdiğim Kingston memory arasında konfigürasyon olarak fark göremedim.
Hayırlı olsun yanlız bu ramlar notebook rami değil
Hayırlı olsun yanlız bu ramlar notebook rami değil
Teşekkürler. Ben de notebook rami olmadığını sanıp bakıp geçmiştim ilk seferinde. Neyse ki google'dan kontrol etmek aklıma geldi de HB'deki resmin yanlış olduğunu gördüm. Düşünen varsa da söylemiş olalım linkteki ram macbook uyumludur. Gelen ürün aşağıdakidir.