Şimdi Ara

MACBOOK PRO HARDDISK YARDIM …

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Butun arkadaslara iyi gunler oncelikle , yaklasik 3 senedir sifir aldigim macbook pro mu problemsiz bir sekilde kullandim … gectigimiz hafta disk izlencesinde s.m.a.r.t. durumu basarisiz diye uyari gordum , ilk defa karsilastigim bir problemdi , biraz arastirinca tam bir bas belasi oldugu ortaya cikti … apple kendi sitesi dahil bazi sitelerde apple a karsi suclamalar var ama ben toshiba elestirildigini hic gormedim … neyse bazi sitelerde yine bu olaya virus dendigini falan okudum ama sanki internetteki laf kalabaligi gibi geldi bana … virus olup olmadigini bilen varmidir acaba ilk sorum , ikincisi ise yakin zamanda yeni bir hd almak zorunda kalirsam ( almayi dusundugum hd : WD 2.5" 750GB SCORPIO BLACK SATA 3.0 7200RPM 16MB CACHE NOTEBOOK DISK ) tavsiyesi olan arkadaslar varsa sevinirim macbook pro 13 inc icin … birde hd yi aldiktan sonra ( ilk defa karsilastigim icin merak ettim ) timemachine ile aldigim yedegin sistem dosyasini yeni aldigim hd ye yeteri kadar boluntu yaparak diger dosyalari bu ise karistirmadan ayirabilirmiyim , yada mac icin boyle birseye gerek varmidir … zaman ayiran arkadaslarima tesekkur ediyorum …

model
    13-inch, Late 2011
    İşlemci 2,8 GHz Intel Core i7
    Bellek 8 GB 1333 MHz DDR3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan-berk -- 4 Ocak 2014; 20:06:55 >

• diğer konularda daha çok bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur mutlaka. ben yeni harddisk alman konusunda tavsiye vereyim. harddisk yerine ssd almayı düşünün. çok daha hızlı olur cihaz.
  • carpediemsral kullanıcısına yanıt
    gonul isterki WD Black² alabilmek ama malesef … :) ssd alamamak gibi bir dururum var , muzikle ugrastigim icin mp3ler cok yer kapliyor ssd cihazi hizlandiracagi konusunda haklisinizdir ama bana suanki alim gucumle yeterli alani olan bir ssd yok malesef :( suanki hd 750 gb 600 gb gibi bir alan dolu bunun yanisira hariciler falan derken eger ssd alacak olursam yanina tekrar harici almak gerekecek :( .. ama yine de tavsiyeniz icin tesekkur ederim …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan-berk -- 4 Ocak 2014; 20:27:03 >
  • Bilgisi olan arkadas yokmu acaba ?? :(
  • Arkadaslar bu hdd konusunda bilgisi olan arkadas yokmu acaba , s.m.a.r.t hatasi yetmezmis gibi simdi de hdd dolu gorunuyor , dun 120 gb yer actim sadece 1 gun sonra 500 mb bos alan gorunuyor , 750 gb hdd de … bu toshiba ne lanet bir markaymis ya millet neler yazmis apple a , bazi sitelerde mail klasodunde kendi kendine download yapar falan yazmislar ama ben mail programini da kullanmiyorum … isim gucum aksadi bir yardimci olacak arkadas yokmu :( , yada en kisa yoldan bir hdd mi alalim yoksa …
  • bir 15" macbook pro kullanicisi olarak yeni harddisk alicaksan eger ssd almani oneririm yaninda harici alirsin daha mantikli cunku acicagin programlarda bile %70 e %80 e kadar hizlanma meydana geliyor ve bilgisayarin acilis hizida yaklasik olarak bukadar hizlaniyor kucuk boyularda bi harici alirsanda buyuk oranda sana avantaj sagliyacaktir. tavsiyem bu sekilde 256 bir ssd ve 1 tb veya 500 gb bir hdd isini gorucektir.

kolay gelsin mix felan varsa atta dinliyek

edit:

This disk has S.M.A.R.T. errors. This disk has a hardware problem that can't br repaired. Back up as much of the data as possible and replace the disk.

burdan da anlicagin uzere bir donanimsal problemmis ve yenisini alman gerekicekmis...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsan1234 -- 25 Ocak 2014; 0:56:54 >
  • Toshiba diskler gerçekten sorunlu. arkadaşımın 2 diski ve yüzlerce verisi gitti bu disk yüzünden.

Yeni bir disk almanız verileri kaybetmeden iyi olacaktır. Ancak alacağınız disk 7200rpm olacağı için ses ve titreşim ciddi miktarda artacaktır. Ben geceleri 5400rpm in bile sesini duyuyorum ki bu ses fan gürültüsünden daha fazla.

Performans konusunda da katkısı olur ama ssd gibi olmasını bekleyemeyiz. Bütçe ve disk alanı ilk öncelik olacaksa seçtiğiniz disk iyi seçim.

Zamanında eski makinamda seagate 7200rpm kullanmıştım katkısı oluyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MacBook Pro M2 açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.