Şimdi Ara

MacBook Pro (Mac Mini)+DENON AVR-X3000 ses modu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kaynak: Macbook Pro + Mac Blu Ray player üzerinden Bluray iso filmler, MKV'ler vs.

Amfi: DENON AVR-X3000

Kompüter amfiye HDMI ile bağlı.. Görüntü amfi üzerinden HDMI out ile TV'ye iletiliyor, burada sıkıntı yok.

Ses de MBP'nun aynı HDMI çıkışından çıkıyor, ancak amfinin gördüğü ses modları sadece STEREO / MULTI CHANNEL IN / MULTI CHANNEL STEREO / VIRTUAL gibi modlar. Hiçbir şekilde Dolby Digital, DTS: Neo.6, Dolby Prologic II vs. gibi surround ses modlarını alamıyorum...

İşin beter tarafı, bana surrounda en yakın sesi MULTI CHANNEL IN olarak gördüğüm sound mode veriyor, ama bu modda da ses oldukça kalitesiz ve kötü.

MBP üzerinden ses çıkış ayarlarını ve AUDIO MIDI SETUP üzerinden HDMI çıkış ayarlarını 5.1 olarak seçiyorum ama nafile...

Görünüşe göre MBP aynı HDMI çıkıştan hem görüntü, hem de dijital ses çıkartamıyor..ama bu da oldukça mantıksız zira ben istesem Itunes üzerinden "resmi olarak" surround sesli film indirebiliyorum... Eee bunu da bana bir şekilde vermesi lazım ki manası olsun..

HTPC olarak Mac Mini almaya çok niyetliydim, ama durum böyle olunca muallakta kaldım şimdi..

Aynı bağlantı şekli ile garibim Apple TV'yi bağlıyorum... Aslanlar gibi surround sesi ve görüntüyü veriyor, Denon da her türlü Dolby, digital, dts, prologic vs. ses modunu görebiliyor....

Ama MBP bunu beceremiyor malesef..??!!??

Bu konu ile bilgisi, tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...

Bazı ilave ayarlar mı yapmak gerekiyor nedir?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SWRT- -- 6 Kasım 2013; 12:20:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -SWRT-

Selamlar...

Kaynak: Macbook Pro + Mac Blu Ray player üzerinden Bluray iso filmler, MKV'ler vs.

Kompüter amfiye HDMI ile bağlı.. Görüntü amfi üzerinden HDMI out ile TV'ye iletiliyor, burada sıkıntı yok.

Ses de MBP'nun aynı HDMI çıkışından çıkıyor, ancak amfinin gördüğü ses modları sadece STEREO / MULTI CHANNEL IN / MULTI CHANNEL STEREO / VIRTUAL gibi modlar. Hiçbir şekilde Dolby Digital, DTS: Neo.6, Dolby Prologic II vs. gibi surround ses modlarını alamıyorum...

İşin beter tarafı, bana surrounda en yakın sesi MULTI CHANNEL IN olarak gördüğüm sound mode veriyor, ama bu modda da ses oldukça kalitesiz ve kötü.

MBP üzerinden ses çıkış ayarlarını ve AUDIO MIDI SETUP üzerinden HDMI çıkış ayarlarını 5.1 olarak seçiyorum ama nafile...

Görünüşe göre MBP aynı HDMI çıkıştan hem görüntü, hem de dijital ses çıkartamıyor..ama bu da oldukça mantıksız zira ben istesem Itunes üzerinden "resmi olarak" surround sesli film indirebiliyorum... Eee bunu da bana bir şekilde vermesi lazım ki manası olsun..

HTPC olarak Mac Mini almaya çok niyetliydim, ama durum böyle olunca muallakta kaldım şimdi..

Aynı bağlantı şekli ile garibim Apple TV'yi bağlıyorum... Aslanlar gibi surround sesi ve görüntüyü veriyor, Denon da her türlü Dolby, digital, dts, prologic vs. ses modunu görebiliyor....

Teşekkürler.

ses driverını tekrar yükle sorun çözülür

• Kullandığınız Mac Blu Ray Player ile ilgili bir ayar olsa gerek. Var mıdır bilmiyorum ama, ses çıkış ayarlarında bir seçenek olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SWRT-

Selamlar...

Teşekkürler.

Mac mini ile xbmc player kullan dts se emrine amade hdmi ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

http://www.macblurayplayer.com/how-to-play-dts5-1-in-mac-bluray-player.htm

Bunu denedim mi hatirlamiyorum, tekrar deneyip sonucu yazacagim.
    Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.