Şimdi Ara

M4 işlemcili Mac'ler, ultrawide monitörlerle uyumluluk sorunu yaşatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • M4 işlemcili Mac'ler, ultrawide monitörlerle uyumluluk sorunu yaşatıyor
    Kullanıcı geri bildirimlerine göre, M4 işlemcili Mac’ler bazı ultra geniş monitörlerde (özellikle 5K2K çözünürlüğe sahip olanlar) uyumluluk sorunu çıkarıyor, tüm çözünürlükler gösterilmiyor.

Ayrıca Bkz.Thunderbolt 5 destekli M4 Mac mini tanıtıldı: İşte Türkiye fiyatı ve özellikleri

5K2K ultrawide monitörler, M4 Mac'lerle tam uyumlu değil!

M4 Mac’ler, bu monitörler için uygun çözünürlük seçeneklerini göstermiyor. Bu da arayüzün ve yazıların bulanık görünmesine neden oluyor. Aynı monitörler, Intel veya Apple Silicon işlemcili eski Mac’lerde olması gerektiği gibi çalışıyor. Ancak, M4 çipli Mac’e bağlandığında HiDPI modunda çalışmıyor.

Bu sorun daha çok Mac mini kullanıcıları tarafından bildiriliyor ancak M4 Macbook Pro kullananlar da benzer sorunlar yaşadıklarını dile getiriyor. BetterDisplay gibi üçüncü parti araçları kullanarak HiDPI’ı etkinleştirmeyi başardıklarını söyleyen kullanıcılar var ancak bu şekilde yenileme hızı 75 Hz'den 60 Hz'e düşüyor. Apple’dan soruna ilişkin açıklama bekleniyor.

Kaynak:https://9to5mac.com/2024/12/30/m4-mac-ultrawide-monitor/

• Apple m4 miniye sahibim 2k monitörüm windowsta güzel gösterirken macta çamur gibi görünüyor çözemedim.

• Aynı sorun bende de var windowsdan mac mini m4e geçiş yaptım LG ultrawide monitörüm çamur gibi, ayrıca uygulamalar ekranımda uygulama ikonları çok büyük, küçültemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.